Postul Mare
Raspunsuri - Pagina 10
irina.c. spune:
Dragelor,pacatoasa de mine ,era sa ma arunc azi pe-o omleta aburinda si sa-mi stric tot postul.Dar mi-a ajutat Dumnezeu si m-am tinut tare(pacat ca nu sunt la fel si cu restul,ca de la manie si altele nu reusesc sa ma abtin mereu )Pana la urma am mancat parjolute de soia cu garnitura de legume.
Sabina,nu stiu cum e programul de la Darvari,trebuie sa mergi pana acolo sa vezi,ca de obicei e afisat.La Antim stiu ca parintele Vicentiu spovedeste marti si joi de la ora 18.La 18 trebuie sa fii acolo,ca se citeste molifta.Si eu trebuie sa ma programez la parintele meu,nu stiu cum se face ca imi amintesc mereu seara,cand e cam tarziu sa-l sun.Doamne ajuta in continuare!Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."
casandra spune:
Am fost Vineri la Maslu si l-am luat si pe Calin, ca vroiam sa il unga si pe el. A fost mai greu cu el, am mai iesit, am mai intrat, dar am stat pana la sfarsit. Slujba a fost foarte frumoasa.
Nu am reusit sa ma spovedesc inainte, m-am spovedit duminica dimineata si m-am si impartasit la sfarsitul liturghiei.
Acum, cu uleiul de la Maslu, pot sa il ung si eu pe Calin, sau numai preotul poate unge?
Cum se fac painisoarele acelea?
irina.c. spune:
Casandra,Doamne ajuta!Ce bine ca te-ai spovedit si impartasit!Sper sa ajung si eu cat de curad.Mi-am propus sa merg si eu la maslu de vinerea asta,impreuna cu cea mica,sper sa reusesc.Painisoarele se fac din faina sfintita ,reteta e ca la painea obisnuita.Irina si bb Iinca(26apr04)
gandacelu spune:
casandra, ce ma bucur pentru tine:)
da, poti sa il ungi si tu pe calin, eu asa stiam:)
nu-i asa ca e miununat la Sf. Maslu? stii ca e una din cele 7 Taine ale Bisericii?
si uite asa te-ai bucurat de 3 Sfinte Taine zilele astea
mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!
casandra spune:
Irina, Gandacelu
Ba da, mi-a placut foarte mult la Sf. Maslu. Am regretat ca n-am venit pana acum, ce-am pazit oare... I-am spus si sotului ca mi-a parut rau ca n-a venit si el, dar data viitoare neaparat sa mearga, ca nu o sa ii para rau. A fost mai greu cu cel mic, ca la sfarsit il luase somnul si vroia acasa. Slujba a inceput la 19:00 si s-a terminat la 21:00, ora la care Calin este in pat, de obicei.
Si ma bucur ca am apucat sa ma spovedesc si am primit incuviintare sa ma impartasesc. La spovedanie, pana la urma mi-am facut lista, ca m-am tot gandit la ce pacate am adunat de-a lungul timpului, dar cum le gaseam, cum le uitam. Asa ca pana la urma mi-am facut lista. Dupa ce am facut lista, inainte sa ma culc mi-am mai amintit unul si mi-am zis neaparat sa il trec pe lista dimineata. Dar dimineata nu mi l-am mai amintit deloc. Am observat ca, gandindu-ma la pacatele mele, am tendinta sa ma dezvinovatesc. Pe hartie am cautat sa pun cuvinte cat ma blande. Iar la spovedanie, pe masura ce citeam, imediat imi gaseam justificare, pe care o si rosteam. Dupa ce m-am impartasit mi-am mai amintit si alte pacate. Dar, macar pe alea mai mari le-am marturisit.
Si dupa impartasanie, chiar am simtit ca ma ia cu ameteli. N-a durat foarte mult, dar am simtit "mana lui Dumnezeu" deasupra mea. Apoi m-a luat un somn... N-am mai dormit de mult timp dupa amiaza, dar duminica am picat de somn. Si seara, cum am pus capul jos, cum am adormit.
Duminica a avut rabdare Calin sa stea si la predica. Si predica a fost chiar despre importanta participarii la tainele bisericii. Preotul ne-a spus ca in vreme de necaz nu e suficient sa spunem "Doamne ajuta", ci cu toata vointa sa venim in intampinarea Domnului. Cum a facut si slabanogul, el nu putea sa mearga, era multe lume in preajma Domnului, greu de ajuns la el, dar a gasit 4 prieteni, care sa-l ia cu pat cu tot, care s-au straduit mult sa ajunga la Domnul, s-au suit si pe acoperisul casei. Asa si noi trebuie sa venim spre biserica, si daca nu stim cum, sa gasim prietenii care sa ne indrume.
star33 spune:
Si eu am fost duminica la Sf. Maslu cu 7 preoti, a fost nemaipomenit! Am observat ca daca nu merg o perioada la biserica, incep sa nu mai pot lucra ca lumea la servici, ma cuprinde o lene si o nepasare pentru toate, nu am chef sa fac mai nimic. Daca merg la biserica cat de cat constant, parca am alta energie, parca pot lucra mai bine, nu mai am ganduri de deznadejde. Voua vi se intampla asta?
irina.c. spune:
Am citit ca prin Taina Sfantului Maslu sunt iertate si pacate,cred ca e vorba de cele pe care ai uitat sa le marturisesti sau de cele pe care nu le consideri pacate.
Star,asa patesc si eu,daca nu merg duminica la Biserica parca nu mi-e bine deloc.Sau daca nu ma rog peste zi,parca nimic nu merge bine.Irina si bb Iinca(26apr04)
irina.c. spune:
Gasiti aici niste predici pe care eu le-am gasit foarte interesante:
http://www.ierodiaconvisarion.ro/Irina si bb Iinca(26apr04)
Vianne spune:
Star, unde ai fost la Sf Maslu cu 7 preoti? Cand mai afli ceva, te rog spune-mi si mie, stii ca stau in Brasov...
Multzam fain!
Sa va intareasca Dumnezeu pe toate!
Sabina spune:
Dragele mele, azi merg la schitul Darvari, as vrea sa ma spovedesc.Tineti-mi pumnii sa fie liber parintele, ca sa reusesc.
Doamne Ajuta!
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia