Terorizata de actul defecatiei

Terorizata de actul defecatiei | Autor: Tamara

Link direct la acest mesaj

Fetita mea de 1 an si 10 luni este efectiv terorizata atunci cand trebuie sa faca caca. Istoria problemei e veche....pe scurt a fost diagnosticata cu megacolon, a fost constipata de la 6 luni, am chinuit-o cu clisme si supozitoare. Paroblema nu e una fiziologica, poate, si organismul o ajuta sa faca caca, exista senzatia.... Problema e una clar de ordin psihologic.....atunci cand are senzatia ca trebuie sa faca isi strange picioarele si incerca sa se retina. normal ca face chestia asta de cate ori ii vine, si normal ca in colon se strang din ce in ce mai multe fecale, iar defecatia e cu atat mai dificil de realizat. Refuza acum olita, wc-ul nu poate fi consolata cu nimic, e trista....ii distrag atentia, incerc sa o conving ca trebuie sa faca.....e drept ca o si doare, probabil are si vreo fisura

mi-e si frica sa o mai duc la dr. tratamente i-am dat cu gramada, asa cum v-am spus caca e retinut voluntar de frica

CUM FAC SI CUM ABORDEZ PROBLEMA ASA INCAT SA-SI DEPASASCA TEMERILE?

va multumesc anticipat pt raspunsuri
tamara si gemenii

http://community.webshots.com/user/tamarutza

http://community.webshots.com/user/tamarutza2

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Nu stiu ce sa-ti spun...decat ca sofia are aceeasi problema ,nesuferind insa nici de constipatie,ncici de altceva.
si are aproape 2 ani jumate.
O singura data a facut kk la olita, si atunci nu se mai putea tine.cand i-am pus olita sub popou a fost maorta de frica...desi pipi face de la un an si 10 luni in olita.
in pampers insa nu ii e frica.
Ceea ce amobservat e ca de cateva saptamani mi-a zis uneori ca o doare burtica...atunci cand face kk.probabil ca are o micuta crampa...dupa ce face e in regula, chiar imi spune, acuma nu ma mai doare!
Ce sa spun...rabdare,rabdare, rabdare.N-o sa mearga la facultate cu pampers!
pana la dr da-i seama de prune uscate.si mult suc de portocala.

Sabina si Sofia Galagia
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=834" target="_blank">Poze cu noi

Cele mai frumoase fete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craluca spune:

tamara, timp de 8 luni am trecut prin aceleasi chinuri cu Ioana, care acum are un an si jumatate; am incercat toate tratamentele posibile si nimic nu a dat rezultat; mai mult, cu tot tratamentul, mi se parea ca problema se agraveaza din ce in ce mai mult;
asa ca am luat initiativa de a renunta la absolut tot ce inseamna medicamente, supozitor si clisma si i-am instituit Ioanei un regim destul de drastic, insa nu neplacut; dupa 3 zile a reusit sa faca kk destul de moale incat sa nu-i mai fie teama si sa nu se mai rupa la fundulet; de o luna de zile nu mai avem nici un fel de probleme, atata timp cat respectam dieta; daca vrei detalii, sa imi spui.

Mama Raluca, baiat Alex si copilita Ioana
http://community.webshots.com/user/craluca100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabdyd spune:

si noi am patit asa ceva, dar pe la 5 luni cand am incput diversificarea cu mar. Fata mea, care pana atunci avusese numai scaune moi si foarte rare, fiind alimentata numai la san, s-a constipat dintr-o data si era un chin cand facea kk. Tipa si nu intelegea saracuta ce i se intampla. Mama m-a invatat cum sa o ajut sa faca mai usor, se fac niste apasari in jurul anusului (daca are curaj sa stea linistita), cam ca la nastere, o ungeam si cu alifie ca sa ii fie mai usor. Am folosit si supozitoare cu glicerina dar numai de cateva ori. Si acum e constipata.
Si eu am suspectat-o de megacolon dar nu mi s-a pus un asmenea diagnostic. Problema noastra e ca facea kk prea gros si asta m-a trimis pe mine cu gandul la megacolon.
A ta, fiind mai mare, va fi greu sa o faci sa inteleaga ca vrei sa o ajuti si sa te lase sa o ajuti. Cred ca ar trebui sa te asiguri ca nu are fisura, daca are sa o ungi cu o alifie buna, si sa ii supraveghezi foarte strict regimul. Daca are un regim bun va trebui sa se duca mai des la toaleta si curand se va obisnui. Trebuie sa ii distragi atentia, sa ii faceti pa lui kk atunci cand trageti apa, poate isi va mai iesi din pareri.
Cu olita noi ne-am imprietenit bine, am pus-o la olita de cand a stat in fundulet, aveam ora stabilita dimineata si seara. Acum, la 1 an si 3 luni o ia, pleaca prin casa cu ea si se aseaza imbracata. De multe ori cand se aseaza are pampersul cald, deci incepe sa se controleze si cred ca in curand vom renunta la pampers.
Cu olita e mai usor, trebuie lasata la vedere sa se poata aseza cand vor, trebuie una atractiva (a noastra e rosie si are o ratusca pe ea) care sa ii faca sa se simta "importanti".
bafta multa,
Diana si bb Julie

cde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni25 spune:

Am trcut si noi prin faza asta si tot de la constipatie ni s-a tras,si tot pe la aceeasi varsta.Am depasit problema cu multa rabdare,ii explicam de fiecare data ca atunci cand ii vine sa faca kk sa mergem repede sa facem ca altfel se constipa si iar o sa fie greu.ii mai spuneam ca KK e si el sufletelsi vrea sa iasa afara sa o cunoasca pe Maria si ne bucuram nespus,era un adevarat spectacol.radeam si plangeam amandoua caci stiti cum este senzatia sa fii constipat...
Apoi am avut grija la alimentatie-fara banane,compot de prune,ciorbite cu legume multe,si cum v-am zis cu multa dragoste si rabdare.

am uitat sa va spun ca uneori eu eram kksi vorbeam cu Maria de acolo din burtica-ca vreau sa ies afara etc
Nu radeti de mine,please!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Si fetita mea a fost la fel,ii era groaza sa faca lipsa moare ca o durea funduletzul.I-am dat tarate si i-am spus ca daca mananca nu o mai doare fundul.Asta la 1 an jumate.Cand mergeam la alimentara imi spunea"mami nu cumparam nu doare fundul".A mancat tarate pana la 4 ani.S-a reglat flora intestinala,mananca orice si nu mai e constipata.Mai mananca din cand in cand tarate ca tare ii plac.

Magda si Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns furni spune:

Baiatul meu are 7 ani si avem aceleasi probleme. Si le are dintotdeauna si inca nu am gasit o metoda @definitiva@ de reglare. Am fost la medic cu el si a fost diagnosticat cu megacolon. Ni s-a recomandat dieta, de bine de rau o urmam dar, chiar daca ii vine sa faca kk, se baga intr-un colt, se inroseste tot si se strang sa nu faca in loc sa se duca la WC si sa scape. Acum a ajuns cumva pe fond psihic (chiar daca fizic ii vine sa faca refuza sa se duca la WC motivand ca-i e frica ca-l doare). Mi-a mancat sufletul!
Maggda, ce fel de tarate? De unde se iau? Se mananca asa uscate sau cum?!?

Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

noi am avut probleme de la nastere si pana la 2.5 ani a fost un cosmar. Orice am incercat nu era de nici un folos. Se punea in 4 labe si plangea ca nu poate sa faca, si isi tragea inapoi de frica ca o durea atunci cand totusi facea. Am fost cu ea la un medic in Cluj si dupa o luna tratament cu Ecoflorina, Debridat, Magnerot si Calciu a scapat definitiv de problema asta. Acum face zilnic si normal, fata de o data la 4-5 zile si atunci ca piatra.
Nici nu vreau sa-mi aduc aminte ce cosmar era pt. ea saracuta dar si pt. noi. Am ajuns de plangeam amandoua si o frecam pe burtica, ii puneam ceva caldut.

Antonela & Andrada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tamara spune:

Dragele mele, multumesc pentru raspunsuri

Ce concluzie trag eu? trebuie sa mai astept pana mai creste ca sa o fac sa constientizeze ca TREBUIE sa faca caca atunci cand ii vine

oricum astept sa-mi dati detalii

raluca, despre ce dieta e vorba? ne poti povesti mai multe?

ce fel de unguent sa folosesc/ ce o poate calma acolo, jos, pt ca se irita si foarte tare....daca cumva are vreo fisura anala ce trebuie sa fac?

cum sa-i dau tarate? dizolvate? ce fel?

va multumesc inca o data pt raspunsuri si fie ca bebelusii nostri sa nu se mai chinuie

multa sanatate va doresc

tamara si gemenii, daria si cata

http://community.webshots.com/user/tamarutza

http://community.webshots.com/user/tamarutza2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Taratele i le dai goale cu lingurita sau in iaurt,depinde cum le prefera.

Magda si Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrianah spune:

Tamara, imi pare rau ca treceti prin asa cosmar. si la noi a fost tare greu, Nathan are acuam 3 ani jumate, si pe la 2 ani s-a constipat rau, cu un pic de fisura, si de atunci incolo urla la fiecare kk, si se retinea, si tot cercul vicios. de la medic am primit lactuloza si o crema pentur iritatie( nistatin si oxid de zinc). cu lactuloza a mers relativ bine, dar facea la citeva zile, cind nu mai putea tine. nu iti pot spune ce tare plingea cind trebuia sa faca, si eu plingeam de multe ori in alta camera de mila si deznadejde. era in stare sa sara cite 3-4- ore numai sa nu "lase". apoi facea si imi zicea ca nu l-a durut cind a lasat. eu pe la 2 ani am vurt sa il dezvat de scutec, dar din cauza asta nu am putut.pipi facea fara pb, dar kk nu. refuza wc, olita.
Am mai scirs pe forum despre asta, impreuna cu alte mamici, nu ai gasit in arhiva?
Dupa vreo 8 luni de chin am ajuns in rominia in vacanta, si l-am dus la 2 medici .una dintre doctorite ne-a recomandat sa i dam cite 1 lingurita de tarite in iaurt dimineata, si al ora 17 una(1) lingura de ulei de parafina ( din farmacie)3 luni de zile. tairze nu i-am dat, pentur ca eu am vazut ca el se consitpa rau de la cerealele de dimineata( nefacind in feicare zi, se cimentau acolo), si m-am gindit ca semana cu tairzele si nu vrioam sa incerc si sa iasa rau.insa uleiul de parafina ne-a ajutat foarte mult. ii facea kk mai uleios si iesea mai usor.a, da, si ne-am ami recomandat debridat, i-am cumaprat dar nu vroia sa il bea nicicum, asa ca am renuntat.
celalta dr. ne-a dat lactuloza( asta trebuie data timp mai indelungat , is facea efectul cam intr-o saptmaina), (americanii il dau intre 1 luna si 3 luni).asa am citit parca in cartea lui Spock- vezi ca si el are ceva sfaturi bune legat de asta.ce ne-a mai dat, si ce a fost extrem de bun, a fost o crema de preparat in farmacie, petnur iritatia la fundulet ( pina atunci am incercat tot felul si trecea, dar nu definitiv.)asta e crema care vreau sa ti-o scriu, si cu care am vazut efect imediat, chiar de a doua zi.

Anestezina 2 grame
nistatin 1 gr
oxid de zinc 10 gr.
talc 10 gr
vaselina 30 gr.
ne-a mai dat sa luam si niste nistatin pe gurita( praf), pentru candida asta urita ce o avea. nathan a luat trat. cu prednison si antibiotic cu ceva timp inaintea problemei asteia, si cred ca de acolo era dezechilibrata flora si nu se refacea.
ne-a spus sa ii dam cu crema dimineata si seara, si dimineata sa ii pun un pic si in sfincter ( cu degetul intr-o manusa chirurgicala), sa vindece si acolo, si sa ii fac un pic de masaj, pentur stimularea refelxului de defecatie.sa ii dau chiloti de bumbac cit mai mult timp, sa il pun pe olita in fiecare dimineata, sa isi formeze reflexul asta.
crema ne-a ajutat enorm, si fara durerea continua care era, parca a inceput sa faca mai bine.insa avea inca inhibitia asta in cap, si tot continua sa sara si sa topaie pina transpira, apoi doar lasa sa iasa.ajunsese sa faca si la 5- 6 zile o data.kk nu era tare, petnur ca ii dadeam suc de prune, citeodat lactuloza, fructe facute cu belnderul, si aveam grija de orice minca.
Abia acuma, de vreo 2 luni, am reusit sa facem la wc, si am scos scutecul de tot din ziua aia( pina atunci mai avea noaptea si pentru kk).cumva cred ca a vazut ca nu are alta optiune . parca mi-i si frica sa ma bucur prea tare, si ma tem sa nu revina, dar nu imi vine sa cred cind il vad cum se straduieste sa faca, si ce incintat e cind reuseste.
va doresc si voua sa scapti cit mai repepde de durerea asta, si sa va puteti bucura din plin de fiecare zi de joaca!
cu drag, ana, nathan si gabriel din burtica de 36 de sapt
acuma trebuie sa merg si eu la joaca:)

Mergi la inceput