Sunteti de acord ca elevii sa aiba o uniforma scol

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

PRO
toate cele bune
narcisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns timea spune:

Pro... dar sa fie faina si in concordanta cu varsta purtatorilor:)

Timea si Mara 10 sept. 2004
http://community.webshots.com/user/timea2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elly1977 spune:

Pro uniforma!
In ultimul an am umblat mult prin scolile din Bucuresti si ce am vazut intr-un faimos liceu m-a socat. Fetite de clasa a 3-a cu blugi talie joasa de se vedeau bikinii!! si bluze cu vedere la buric (mai bine zis bustiere) si asta in noiembrie. Nu mai zic de accesorii !!!!

Elly

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allice spune:

PRO UNIFORMA! Dar: fara bentite pe cap, fara sepci obligatorii, fara cravata..., fara pantofi obligatoriu fara toc. Uniforme frumoase si, mai ales, comode. (Daca ar fi dupa mine ar trebui sa semene cu pijamalele, singura imbracaminte care mie mi se pare comoda )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boo lina spune:

uite ca eu sunt gica contra imi aduc aminte cu oroare de perioada cand purtam uniforma si cand m-am ales si cu o tunsoare din cauza ca nu-mi puneam bentitaevident nu mi se pare normal sa vina cu buricul gol la scoala, dar sa fim seriosi, chiar daca au uniforme pot sa fac lucrul asta - ai uniforma cu fusta neagra, dar fusta poa sa fie pana la genunchi sau abia sa-ti acopere chilotii in plus de asta nu cred ca uniformele sunt ptr cei care nu-si permit sa-si imbrace copiii - daca se doresc niste uniforme frumoase, te indoaie la pret.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Pro uniforma, ca e o parada modei la scoala...

Magda si Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pegasis spune:

Eu sint pentru uniforma, cel putin pina la liceu. Culorile ar trebui mai atent alese (a se citi mai vii) si as renunta defintiv la orice accesoriu de prins parul gen cordeluta (ce cosmar a fost pt mine ).

Carmen

"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume."
(Enriyeu Castaldo)

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Vin si eu cu un vot in plus pt uniforma si cu niste informatii despre ce am vazut eu aici in Japonia la categoria asta.
In Jp inca de la gradinita cei mici au ceva distinctiv in imbracaminte, ceva care ii diferentiaza de ceilalti copii de pe strada si ii uneste pe cei din grupul respectiv. La gradinita au, in general doar niste palarioare colorate , in functie de varsta: galben pt 3 anisori, rosu -pt 4, si albastru pt 5-6 anisori. Ia uitati aici o pozica, asa, ca sa va faceti idee : www.tokyobunka.ac.jp/yosho/yochien/" target="_blank"> uniforma gradinita
La scoala deja se schimba foaia si se trece la o uniforma serioasa. Uniformele sunt pe categorii de varsta: pt primary, gimnaziu si liceu. Uniformele sunt adaptate in functie si de sezon : sunt cele de vara- cat mai lejere si cele de iarna la care se includ diferite piese gen: pull-over, veste cu anchior etc. Am vazut ca in excursiile organizate in timpul anului scolar majoritatea au alt fel de uniforme si cand am intrebat mi s-a spus ca intr-adevar, unele scoli au si asa ceva. Mi s-a parut o treaba inteligenta, avand in vedere ca nu mi s-ar parea normal sa poarte uniforma de zi cu zi si in afara scolii. Uitati aici o pozica cu www.lowanna.vic.edu.au/japan/informed/school/gray.jpg" target="_blank">fetele din liceu in excursie.
Cam in genul asta arata www.lowanna.vic.edu.au/japan/informed/school/icecre.jpg" target="_blank">uniformele pt gimnaziu si uitati si o pozica pt uniformele de www.lowanna.vic.edu.au/japan/informed/school/class.jpg" target="_blank">liceu. La un moment dat aparuse o moda a sosetelor printre liceene de ma miram si eu cum dumnezeu de pot merge cu sosetoaiele alea trase pe picior.Cred ca era un fel de "razbunare" a uniformei:))). Ia uitati aici:www.lowanna.vic.edu.au/japan/informed/school/socks.jpg" target="_blank">sosete adevarate.
Asa cum am spus, majoritatea scolilor, independent, hotarasc culorile uniformelor,croiala, accesoriile etc. Unele scoli, in special cele particulare, au si un designer care se ocupa de asa ceva si chiar colaboreaza cu o firma-gen Marco-Polo, Lacoste. Dar deja aici vb de scolile cu fitze. Majoritatea scolilor au un magazin propriu de unde poti cumpara cele necesare sau iti poti face la comanda. La scolile de stat uniformele nu sunt f scumpe, ba chiar as spune ca au un pret de bun simt: fustele/pantalonii:20-30$, o camasa 10$.
Sa revin la oile noastre si sa nu uit sa repet: pro uniforma. Am vazut in Ro elevi imbracati ca ultimii borfasi sau gen prostituate cu cariera ratata- si pe cuvant ca nu exagerez-. Cautam o fosta profesoara de-a mea si nimerisem in pauza. M-am speriat pe bune de ce am vazut!!!!! Fete cu ciorapi de plasa si fuste scurte scurte si bluze super decoltate, baieti cu batice zoioase pe cap si maieuri (!!!!) din plasa, iar turul pantalonilor era joooos rau. Si multe fete erau machiate rau de tot! . Si va jur ca liceul este cotat ca fiind printre cele mai bune din Iasi. oricum eu zic ca trebuie sa se reglementeze cumva si tinuta din scolile romanesti. Tin minte ca atunci cand eram eu in liceu era o vesnica ccc concurenta la imbracaminte. La un moment dat era chiar o mare problema ca: "m-am imbracat saptamana asta cu blugii astia. Cum sa o mai imbrac odata??!?!".

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari2005 spune:

Chiar daca se spune ca uniforma creeaza monotonie și cine mai stie ce altceva, totusi este mai bine cu uniforma pentru ca in felul acesta face si copilul distinctia intre hainele de scoala si cele de joaca. Nu de putine ori mi s-a intamplat sa vad la ore copii care veneau cu hainutele de la joaca sau cu cele pe care le purtau pe acasa, in cazul in care parintii nu au avut timp sa le pregateasca hainele pentru scoala. Cred ca uniforma ii face, pe unii dintre copii, mai ordonati ca sa nu mai spun ca, in conditiile in care au aparut si la noi scoli mai bune, de elita, chiar, uniforma constituie cartea de vizita a scolii respective. Pentru unii copii si chiar parinti constituie o mandrie!

Toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

PRo uniforma la elevii mai mici, CONTRA la liceeni. nu pot uita ce nervi aveam la liceu pe uniforma.

Ramonika si pisicile Vladutz Tigrutz si Alina Bubulina

Mergi la inceput