ce- i aia "pavel corut'???
Raspunsuri - Pagina 2
vikinga spune:
Aaah Sabina ce intrebare bunaMai...daca nu am trait anisorii aia frumosi de douazeci-douazeci si ceva numa cu nervii pusi la maxima incercare cu "cine e frate cel corut? ":))))Vai ce cool era la vremea aia sa zici ca tocmai ce ai terminat o carte de a lui. Dar se lansase si o moda asa sa zici "ai mai citit un Corutz" "pai ce domle eu-mi puerd we-urile in disco..nuuu stau acasa si mai citesc un Coruzt" "vrei ultimul Corutz". Adica chestie de limbaj asa de te baga in boale..maaari:)) Vai cum sa indraznesc sa intreb ce e cu respectivul ca ma faceam de cel mai mare ris. Na ca aflai si eu la apraope 28 de ani:)))Saru-mina mi-ai facut ziuaVikinga& micul viking Aldo(15noi2003)
buli spune:
cu cccc corutz e clar, dar ce inseamna BRB???
ca am intrat in alta ceata
Anca si Matei (1 ianuarie 2004)
gasca MAO
know your mind, love your body
qsar spune:
La inceputul anilor 90 cand ne-am vazut, dragalita Doamne, liberi am putut in sfarsit sa cumparam carti fara traditionala pila la librarie; intrai si, privind-o cu subinteles pe librareasa, intrebam timid: "Ceva noutati?" Lecturile post-revolutionare erau Eliade, Goma, Tutea, Noica, Cioran, Paler si alti "interzisi". Plus "greii" SF-ului si altii carora le dusesem cu adevarat dorul sau pe care abia atunci ii descopeream. Si tot cam in aceeasi perioada a aparut si Corut despre care am aflat destul de repede ca este "maculatura ordinara" si "un securist..." Asa ca, in afara de inconvenientul ca nu puteam participa la discutiile despre cartile lui si teoriile conspiratiilor anti-romanesti, nici nu mi-am mai batut capul.
Insa prin '94-'95 (toamna) am plecat pentru cateva zile la munte. In sertarul noptierei de la hotel am descoperit un teanc intreg de carti; Corut si... Sandra Brown. Dupa cum aratau, erau citite si ras-citite. Si cum, dupa prima zi de vacanta m-am procopsit cu un guturai, am stat mai mult pe terasa, infofolita intr-o patura, cu cutia de servetele alaturi, band vin fiert, fumand si citind maculatura. La un moment dat camerista, vazandu-ma, imi zice (nu fara o unda de mandrie ospitaliera): "Aaaa! Ati gasit cartile? Le-a uitat cineva mai demult in camera, da noi le-am lasat acolo pentru ca toti turistii le citeste!"
Q
vikinga spune:
quote:# hai mai Qsar uite cum imi demitizezi tu toate cunostintele culte ale tineretilor mele, pe care chiar le invidiam chiar in tacere:)Nu inteleg totusi cum cei care citeau Eliade, Cioran si alte nume grele se puteau mindri cu lectura lui Corutz? Mai erau in extaz vorbesc serios! Eu am avut o singura carte a lui imprumutata dar nu am reusit sa trec de 5 pagini ca nu m-a atras si uite cum am trait eu frustrata anii studentiei ca numai eu nu le intelegVikinga& micul viking Aldo(15noi2003)
Originally posted by qsar
"Aaaa! Ati gasit cartile? Le-a uitat cineva mai demult in camera, da noi le-am lasat acolo pentru ca toti turistii le citeste!"QHoni soit qui mal y pense...
iileana spune:
quote:
Originally posted by buli
cu cccc corutz e clar, dar ce inseamna BRB???
ca am intrat in alta ceata
me too...
arboria spune:
Io nu recunosteam ca am citit cartile lui, daca ma intreba cineva
off topic:
LOL = laugh out loud
BRB = be right back
Julia
she_wolf spune:
quote:
Originally posted by qsar
Insa prin '94-'95 (toamna) am plecat pentru cateva zile la munte. In sertarul noptierei de la hotel am descoperit un teanc intreg de carti; Corut si... Sandra Brown. Dupa cum aratau, erau citite si ras-citite. Si cum, dupa prima zi de vacanta m-am procopsit cu un guturai, am stat mai mult pe terasa, infofolita intr-o patura, cu cutia de servetele alaturi, band vin fiert, fumand si citind maculatura. La un moment dat camerista, vazandu-ma, imi zice (nu fara o unda de mandrie ospitaliera): "Aaaa! Ati gasit cartile? Le-a uitat cineva mai demult in camera, da noi le-am lasat acolo pentru ca toti turistii le citeste!"
Eu l-am descoperit pe Corutz in baia unor cunoscuti din Berlin. Eram intr-o mini vacanta in Germania si, ajunsi in Berlin, am tras si am stat cateva zile la ei. In baia lor, pe masina de spalat era un teanc de carti de-ale lui Corutz. Ca sa nu ma plictisesc, l-am studiat intens pe tip de fiecare data cand aveam vreo treaba la baie...loc potrivit, de altfel...
Claudia si Cristi (16.12.2002)
buli spune:
quote:
Originally posted by arboria
BRB = be right back
Julia
sa traiesti 1000 de ani
Anca si Matei (1 ianuarie 2004)
gasca MAO
know your mind, love your body
aschiutza spune:
Asculta, nu ma mir ca unii citeau Eliade si Corutz in acelasi timp...pentru simplu motiv ca in anii mei de liceu amindoi erau la moda si de bon-ton sa ii citesti, egal daca intelegeai ceva din ei sau nu. La fel a fost cu "Elevul Dima dintr-a saptea". Si poate asta e raspunsul de ce nu l-am citit vreodata cap-coada pe Eliade, pe Corutz si de ce Elevul Dima ma scoate din titini...
Asa eram eu mai capoasa...(recunosc ca Sandra Brown am citit, ca sa pot sa-mi rid de anumite persoane care citeau asa ceva...despre Eliade insa nu puteam sa-mi rid pe vremea aia ).
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
she_wolf spune:
quote:Acum poti?
Originally posted by aschiutza
...despre Eliade insa nu puteam sa-mi rid pe vremea aia ).
S-ar putea sa ai dreptate la faza cu moda, dar eu tot nu pot sa-i alatur pe Eliade si Corutz, de Sandra Brown nu mai spun!
Oricum, nici moda, nici curiozitatea nu te pot face decat cel mult sa citesti ceva (pe cineva), nicidecum sa-ti si placa. Aici, nu stiu, este vorba de gusturi si gata.
Claudia si Cristi (16.12.2002)