Mancatul in somn
E sanatos sau nu??? si are urmari in viitor???
Claudia si bebe Andrei (13martie2004)
Raspunsuri
l_carmen2003 spune:
Pana la 1 an si 2 luni Alex manca noaptea. In somn. De la ora 22,00 pana la ora 24,00 ii dadeam noi cate un biberon cu speranta ca asa poate nu se va trezi asa repede... Apoi pe la ora 3,00 ne trezea sa pape. Se foia, incepea sa maraie si noi pricepeam aluzia. Urma si biberonul de la ora 6,0 si oricum pe la ora 8,00 era in picioare. Toate astea cand el inca dormea aproape... noi chiar incercam sa nu il trezim. Incepand de pe la 1 an si 2-3 luni situatia s-a schimbat. Ultimul biberon de seara pe la ora 22,00, apoi pe la ora 5,00 il cere pe cel de dimineata. Pur si simplu incepand cu o anumita zi a hotarat ca nu se mai trezeste noaptea pentru papa ci doar dimineata.
Acum ce sa iti spun? Al meu copil nu are nici o problema de sanatate, dintisorii sunt frumosi... drept e ca nu a acceptat niciodata suzeta... Insa nu cred ca e vreo problema daca mananca noaptea in somn. Adica eu nu am avut.
Candva anul trecut ridicam si eu problema asta, si cu foarte mult bun simt cineva, cred ca GabrielaG, mi-a raspuns: bucura-te cat timp mananca de buna voie. Peste cateva luni am inteles de ce.
Carmen si Alex - 1 an jumatate
Klaus29 spune:
Pai cred ca nu m-am exprimat eu corect ![]()
![]()
. Ma refeream la mancatul in somn in timpul zilei ![]()
![]()
.
Claudia si bebe Andrei (13martie2004)
olivetti spune:
cum adica in timpul zilei
adica in somnul de ziua?
pai e ca si noaptea
doar ca ar trebui sa-i reglezi cumva programul astfel incat sa stie ca pe la ora 14 - 15 este papa de pranz
cat are bebe al tau?1 an
este deja mare .... zic io
asa ca..... cum itzi vine la indemana mai usor
decat sa nu manance.... poate alegi varianta sa manance dar in somn
ma indoiesc ca va avea urmari
doar la 4 ani n-o s-ai bagi tu in gura in somn
va sta la masa... etc
pai nu?
bertha spune:
Nu stiu ce sa spun, ca e mai nasol decat la noi, care netrezim doar noaptea si "numai" de 5-6 ori. Nu cred ca ai ce sa faci, poate sa-i aduci ora de somn mai aproape de masa de pranz, desi nu cred ca mananca de foame, ci si-a format un fel de reflex. Mananca mult? Descrie-i putin programul din timpul zilei.
Bertha si Darius - frumusete rara (DN 08-06-2004)
mar_gia spune:
M-am gindit si eu la chestia asta, dar de ex la noi, desi Alex are aproape 1 anisor si 9 luni, singura varianta de a-l face sa bea sucul de fructe este în somn. Astfel, dupa ora 11 dimineata, cind adoarme, hop cu biberonul de suc.
Sunt cazuri cind procedez asa si cu biberonul de lapte+diverse chestii (legume+carnita) in cazul in care refuza sa-l manince treaz. Legumele sunt marea noastra problema si poate am preferat sa i le dau la somnul de prinz decit sa nu manince nimic. Oricum trebuie sa-i amestec legumele cu lapte si cereale pentru ca simple nu maninca sub nici o forma.
Marina
simonasirbu spune:
Copilul meu se obisnuise sa tina biberonul in gura toata noaptea; chiar si cind se golea, el il tot molfaia; dupa virsta de 1 an sau 2 (nu imi mai amintesc exact) nu-i mai dadeam lapte, ci ii puneam ceai; ma gindeam ca o sa renunte; dar am scapat foarte greu de biberon- pe la 3 ani; si ca sa-ti raspund la intrebarea cu "are urmari"? lui i-au aparut carii pe dintisorii de sus, pe incisivi; la inceput ca o dungulita maronie, apoi s-au retezat pur si simplu; cind a facut 4 ani si am reusit sa-l conving sa mergem la stomatolog, mi-a spus dr. ca avea asa numita "carie de biberon"; eu daca as mai face un copil, nu l-as mai lasa atit cu biberonul in gura; dar...acum ce sa mai zic? era si pentru noi mai comod: cind isi primea biberonul se linistea si nu mai miriia; cum ii luam biberonul, cum incepea agitatia si scincitul... In speranta ca va poate ajuta "experienta" noastra, va dorim succes!
Simona, mamica de Andrei (5 ani si 2 luni)
www.andreimihai.3x.ro
cristina_smn spune:
Avand in vedere ca piticul nu adoarme decat la san, cred ca ne incadram si noi in aceasta categorie. Sunt momente cand trebuie sa stau numai cu el, daca ii iau sanul din gura se trezeste, mai ales cand este bolnav sau cand ii ies dintii. Oricum vreau sa il dezvat, a inceput sa muste.
Cristina si bebelusul Mihaita (11.05.2004)
http://community.webshots.com/scripts/editPhotos.fcgi?action=viewall&albumID=277880526
jilgin spune:
La mine se intampla cu laptele praf asa...Ana are 6 luni am inceput diversificarea ,dar ii mai dau completare de san si biberon cu lapte praf...ea numai cand adoarme accepta biberonul cu lapte ,daca e treaza il scuipa cu indarjire si chiar are reflex de voma uneori...Insa ma linistesc ca pana la urma ,somn,nesomn mananca!
JIlgin si bebe Ana(DN 24august2004)
energy spune:
noi si acum bem lapte in somn, la un an si 9 luni......banuiesc ca un biberon la 5 dimineata nu are ce sa strice....nu-mi dau seama daca e sanatos pentru dentitie.
"Copiii au mai multa nevoie de modele decat de critici"
nechezol
nefertari spune:
Poate ca va e mai usor sa-i dati lui bb de mancare in somn insa - in nici un caz -nu mi se pare sanatos ! Nu va ganditi - daca se ineaca sau vomita ? Treaz reactioneaza mult mai bine decat dormitand .
Eu nu mi-am hranit niciodata copilul in somn - daca adormea incercam sa-l trezesc cu blandete si daca nu voia -renuntam la mancare .
Eu,el(Alex-5ani)si ea(Adela-DPN 11.05.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/abihayat2002/album?.dir=8e19