Mancatul in somn
Raspunsuri - Pagina 2
olivetti spune:
faza cu lasat biberonul sa pape sg in somn e clar ca este periculoasa si clar tb sa renuntati la metoda, sau mai bine sa -i dati voi papa - si sa-l supravegheati
cariile apar clar de la papa in t noptii dar si din multiple alte cauze
cat despre papa in timpul somnului.... fc stie cum ii reactioneaza piticu cand il trezeste. aylin dc se trezeste nu mai adoarme usor asa ca io pas sculat
si papa in somn este doar noaptea
mcris spune:
David are 2 ani si 3 luni si tot mai mananca noaptea 1 sau chiar 2 biberoane cu lapte. Se trezeste plangand de mama-focului si nu accepta sa ii dau altceva (ceai sau apa), Doamne Sfinte! E prapad daca nu-i dai lapticul asa cum il vrea el: cu cereale si putin dulce.
Nu stiu cum sa-l dezvat de acest obicei care pe mine a ajuns sa ma exaspereze. De 2 ani sa ma trezesc cel putin de 2 ori pe noapte!! Nu mai pot!
Si nici ptr el nu e sanatos, burtica lui lucreaza noaptea si dupa 2 ani am auzit ca nu e tocmai sanatos. Plus probleme cu dintisorii - ca v-am auzit pe voi, altfel nici nu ma gandeam! Poate numai cand ajungeam la stomatolog. 
Am tot sperat intr-o minune, dar nimic!
Poate stie vreo mamica metoda magica prin care pot sa-l dezvat.
Carmen_So spune:
Dar doctorul ce zice de chestia asta? Poate trebuie sa incerci sa mai schimbi cate ceva, mai adaugi sau mai scoti cate ceva din reteta ca sa fie putin altfel. Mie mi-a zis o doctorita ca s-a plictisit de un gust si trebuie facuta o schimbare. Am facut o mica schimbare si acu mananca fata de rupe.
Sau daca nu-i dai la o masa, mananca mai cu pofta la urmatoarea? Desi e greu sa nu-i dai, ti se rupe inima cand vezi ca nu mananca.
Biberonul dat in somn intr-adevar creeaza carie de biberon, fiindca laptele dulce ramane in contact cu dintii o perioada mare de timp, suficient ca sa le atace smaltul si sa apara caria. Nepotii mei au patit ce spunea simonasirbu, li s-au retezat dintisorii pe la 2-3 ani, insa atunci cand au aparut dintii definitivi, acestia au iesit foarte bine.
Carmen
New Mirela spune:
Nu afecteaza dintii, asta e clar, Alex ( 4 ani) nu a vrut sa primeasca laptele praf ( la 10 luni) , asa ca am inceput sa-i dau cate un biberon cu lapte praf + cereale ,seara, dupa ce adormea, l-a baut si am fost f.f.f. fericita, asa l-am dezvatat de a papa la san...
Timpul a trecut si a crescut mai mare, dar s-a obisnuit cu lapticul de seara la culcare, il cerea singur si adormea cu biberonul in gura, dar nu se lasa pana nu-l termina , in plus se trezea si mai cerea un supliment pe la 3-4 dimineata, a baut asa pana la 3 anisori si jumatate si NU ARE NICI O CARIE .
New Mirela si Alex junior.