Formularul 010

Formularul 010 | Autor: alyrobby

Link direct la acest mesaj

Am fost la Ad-tia Financ. pt a completa formularul 010, mi s-a spus ca codul fiscal este CUI acum. Asa este? Si mi s-a mai spus ca daca m-am declarat la Reg. Com. platitor de TVA si de imp. pe profit nu mai trebuie sa depun formularul 010. Si totusi in lege scrie ca mi se va da codul fiscal de la Ad-tia Financ. in 15 zile si ca sunt obligata sa depun formul.010 in max. 30 zile. Ce sa fac? Help!!!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ili spune:

eu m-am informat la www.indaco.ro\forum
CUI=CF adica cod unic de identificare
ili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

quote:
Initial creeata de alyrobby

Am fost la Ad-tia Financ. pt a completa formularul 010, mi s-a spus ca codul fiscal este CUI acum. Asa este? Si mi s-a mai spus ca daca m-am declarat la Reg. Com. platitor de TVA si de imp. pe profit nu mai trebuie sa depun formularul 010. Si totusi in lege scrie ca mi se va da codul fiscal de la Ad-tia Financ. in 15 zile si ca sunt obligata sa depun formul.010 in max. 30 zile. Ce sa fac? Help!!!!!

In care lege?
Codul unic de inregistrare a fost introdus prin OUG nr.76/2001, in prezent abrogata. In prezent, reglementarea legala este LEGEA nr.359 din 8 septembrie 2004 privind simplificarea formalităților la înregistrarea în registrul comerțului a persoanelor fizice, asociațiilor familiale și persoanelor juridice, înregistrarea fiscală a acestora, precum și la autorizarea funcționării persoanelor juridice, care prevede:
"Art. 8. - (1) La înmatriculare, solicitanților li se eliberează certificatul de înregistrare conținând numărul de ordine în registrul comerțului și codul unic de înregistrare atribuit de către Ministerul Finanțelor Publice, precum și alte acte prevăzute de prezenta lege."
Formularul 010 trebuie depus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caarra spune:

Trebuie! Tocmai l-am depus si eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alyrobby spune:

Am fost la Ad-tia Financ. si ce credeti? Surpriza... Nu a vrut sa-mi opreasca formularul 010, au zis sa ma duc peste 2 luni. O alta boacana de-a juristului, a optat pentru impozit pe veniturile microintreprinderilor cu toate ca eu am zis ca vreau impozit pe profit pentru ca deocamdata nu o sa am angajati. Ce ziceti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabdyd spune:

Pai atunci chiar te duci si depui 010 pentru a face schimbarea de la micro la profit. Atentie ca e ireversibila. Trebuie sa spui la fisc ca asta vrei. Daca in 60 de zile de infiintare nu angajezi si optasei pentru micro atunci trebuie sa te duci sa depui 010 si sa alegi impozitul pe profit.
C Com trebuie sa comunice din oficiu Adtiei finaciare infiintarea societatii si vectorul fiscal. Mai departe e obligatia ta.

cde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ione spune:

Si noi am infiintat firma, microintreprindere, in februarie, m-am angajat part-time, am fost sa depunem formularul 010, dar nu era nevoie, au fost luati din baza de date de la Registrul Comertului.
Nu stiu ce sa mai cred?
Este legal?

Mergi la inceput