Nu-i banc, da-i bun
Raspunsuri - Pagina 2
adusca spune:
De ce au barbatii constiinta curata?
Inca nu au folosit-o.
De ce le place barbatilor sa se antreneze pe banda rulanta?
In felul acesta au o mina libera pt. o bere si cealalta pt. telecomanda.
De ce nu vorbesc blondele cu barbatii?
Chiar asa proaste nu sint.
Ce poti darui unui barbat care are deja totul?
O femeie care sa-i explice cum functioneaza.
Ce e rau daca 2 barbati intr-un Ford Fiesta se ciocnesc la 150 km/h de un
zid de beton?
E pura risipa de loc - ar fi incaput 5.
Ce ar fi lumea fara barbati?
Plina de femei libere, fericite si... grase.
Un barbat cumsecade moare la 40 pentru ca nevasta sa mai aibe ceva de la
viata...
Barbatul: Nici nu stiu pentru ce porti sutienul, si asa nu prea ai ce pune
in el!
Femeia: Doar si tu porti chiloti...
Cum se cheama un barbat inteligent, sensibil si aspectuos?
Doar un zvon.
Ce a fost primul barbat pe luna?
Un bun inceput.
Oamenii de stiinta au reusit sa afle de ce lui Moise i-au trebuit 40 de ani ca sa treaca desertul.
Barbatii au avut intotdeauna retineri ca sa intrebe de drum.
De ce barbatii sint ca norii?
Dupa ce au disparut, mai poate deveni ziua buna.
Care e diferenta inte un barbat si o roate de cauciuc.
Roata de cauciuc are din cind in cind si profil.
Barbatul ideal: 80-20-42.
80 de ani, 20 de milioane pe cont si 42 ° febra.
Un barbat la librarie: As dori cartea cu titlul "Superioritatea barbatului
fata de femeie"
Vinzatoarea: Utopie si sf-uri la etajul 1 va rog.
Cine nu iarta, distruge puntea pe care trebuie sa treaca el insusi.
adusca spune:
Doi texani discutau despre sex. Unul spune:
- Pozitia mea favorita este pozitia "Rodeo".
- N-am auzit în viata mea de pozitia asta, se mira celalalt.
- Fii atent aici, fiule. Cînd fac dragoste cu nevasta-mea, în pozitia pe la spate, pîndesc momentul cînd e aproape sa atinga orgasmul si atunci îi soptesc la ureche ca asta e si pozitia preferata a sora-si. Apoi încerc sa ma mentin calare urmatoarele opt secunde.
adusca spune:
http://www.erols.ro/haha/ ...jucati-va cu ea, da` nu mult
S-ar putea sa va placa
adusca spune:
Perle, rare, perle memorabile, perle cu adevarat comice apar numai si numai la scoala.
1. Mihai: casa Otiliei se mutase
2. Sebi: Romanul se trage dintr-o amintire despre o verisoară mai bătrână de-a sa.
3. Mircea: Rebreanu când a scris romanul era putin trotilat.
4. Răzvan: Femeile gândesc cu picioarele deschise.
5. Dragos: Basmul popular românesc scris de germanul ......
6. Ioana Lupei: Fetele erau construite în jurul fetei de împărat.
7. Prof. Română: E vreo diferentă între cum se iubea acum o sută de ani si cum se iubeste acum?
Bogdan Andriescu: Acum se iubeste cu prezervativ.
8. Prof. Franceză: Nu dublati tot ce prindeti!
Răzvan: Folositi prezervativul!
9. Prof. Franceză: Ce înseamnă convulsie?
Olivian: Spume la gură.
10. Diriginte: Te-am văzut asta vara fumând!
Manuela: Dar n-am fost în Piatra.
Diriginte: Nici eu
11. Fiind lipsiti de educatie sexuala, satenii il condamnasera pe Lion pentru c-o cioplise pe Ilincuta in ce-o facuse maica-sa.
12. In poezia "Freamat de codru", Mihai Eminescu foloseste strofa cu sase versuri cu rame imbratisate.
13. Fiecare vers are cate patru picioare, in afara de ultimul, care este biped
14. Codrul si Eminescu sunt prieteni, de aceea isi permit sa se tutuiasca cu diminutive
15. In drum spre Orhei, Magda si Soimaru au avut parte de un ceas de amor la marginea de drum
16. Magda i-a zdrobit inima lui Soimaru si cu inima zdrobita acesta s-a intors la Mos Mihu
17. George Meniuc s-a nascut la 20 de ani in orasul Chisinau. Pana la sase ani, el a trait in satul bunicii lui
18. Cînd Vasile Baciu se culca beat, Ion veni la Ana si o cauta pe sub fusta, ca sa puna mîna pe pamîntul fetei
19. Criminalul Lica Samadau omora fara mila si porci si oameni si de aceea Dumnezeu nu îl mai lasa sa traiasca decît pîna la sfîrsitul nuvelei
20. Cele sapte minuni ale lumii au fost un stîlp, o gradina si altele, darîmate mai toate de cutremure si ploi
21. Vitoria Lipan a înteles care sînt criminalii barbatului ei de la cîinele Lupu. El îi va musca de beregata si va rezolva actiunea romanului
22. În concluzie, Marin Preda se scurge din Liviu Rebreanu
23. problema este ca mamelele nasc pui...
24. La scoala:
Profesoara:-Copii,ce ne da porcul?
Un elev:-Carne!
Profesoara:-Bravo!
Profesoara:-Copii,ce ne da gaina?
Un elev:-Carne si oua!
Profesoara:-Bravo!
Profesoara:-Copii ce ne da vaca?
Bula:-Teme pentru acasa!
25. "Baltagul" e roman pentru ca nu e nuvela,si nici schita,ca nu e D-l Goe sau Ionel.
26. Ana M: doamna profesoara,da baietii ne bulaneshte!!!
27. Vreau o fata mai rabdatoare care sa imi faca partea a doua. (...a problemei)
28. Crina, stai cuminte, nu te mai freca! Esti girofar ce naiba?! (prof mate)
29. Vreau o fata mai rabdatoare care sa imi faca partea a doua. (...a problemei)
30. Doar de-aia aveti instrumentele alea in mana, sa le folositi! (calculatoarele)
adusca spune:
Si revin cu PERLE spuse de copii
31. Ce este sufletul?
Suflet e când îti pune mama prăjituri pe farfurie si ii lasi prăjituri silu ala mic. (8 ani)
Sufletul are o forma de inima. (8 ani)
32. Ce este tristetea?
Tristete înseamnă când un om vine la altul si bea mult. (7 ani)
33. Ce este răbdarea?
Răbdarea este când un om se duce la măcelărie si trebuie sa mai stea. (7 ani)
34. De ce se bat potcoave cailor?
Calului i se bat potcoave, pentru ca potcoavele sunt mai usoare decât calul si ele merg mai repede decât calul. (8 ani)
La cal se pune potcoave, sa nu cada calul pe spate, atunci când pune frâna, calul se întepeneste în potcoave. (9 ani)
La cal se pune potcoave ca sa tropăie pe strada, ca daca nu tropăieste nu e cal. (7 ani)
35. Ce este respectul?
Respect înseamnă sa te scoli si sa stea babele pe scaun. (9 ani)
36. Ce este statul?
Statul e aia care vând găini slabe, ca la tărani găsim găini grase. (10 ani)
Statul e un om de la militie. (7 ani)
La tărani castravetii si rosiile sunt mai bune. La stat sunt mai rele, ca statu mai sta, mai se culca, mai vine câteodată, si după aia iar sta. (8 ani)
Statul e un om, care comanda ce sa dea la Alimentara. (7 ani)
37. Cum se face o carte?
Prima data scriitorul scrie cartea pe un carnetel. Apoi se face o sedintă si vorbesc daca sunt bune poeziile si le duce la tipografie si le tipăreste. (12 ani)
38. Cum rezista pasările calatoare sa zboare, zi si noapte, mii de kilometri?
Rândunicile când pleacă în tarile calde, pe drum se asează pe aripa berzei si se odihnesc. Pasările când pleacă asa departe îsi iau mâncare la ele intr-o sacose. Înainte de a zbura, mai stau o luna, doua, sa se odihnească. (7 ani)
Cum se înteleg pasările sau animalele intre ele, daca noi, oamenii, vorbim si de multe ori nu ne întelegem? Pasările sau animalele vin unele lângă altele si vorbesc în soapta si noua ne spune numai "miau". (10 ani)
Pestii se înteleg intre ei ca fac anumite borborosoase, cu gura si se înteleg. (8 ani)
Pestii se înteleg prin semne, mama lor ii învată alfabetul de aripioare. (8 ani)
39. Daca pământul se învârteste, cum de nu cădem de pe el?
Nu se învârteste decât Pământul, asfaltul nu se învârteste. (6 ani)
Scheletul ajuta la înmultirea stiintei. (10 ani)
Scheletul foloseste la ai mari, din a sasea, ca sa stie din ce e format omul.
40. Ce este acela un secret?
Secretul este atunci când nu trebuie sa stie militia. (6 ani)
Secretul este un om, care ii spune secretar de partid. (6 ani)
41. Ce sunt somnambulii?
Somnambulii sunt oameni care au fost în alte tari si au mâncat carne de animale, care se cocoată peste tot si nu cad deloc. (11 ani)
Somnambulii nu cad de pe acoperis, ca au boala simtului. (7 ani)
Somnambulii au o boala, care nu-i lăsa sa cada de pe acoperis. Microbii ăstia le da echilibru. Când somnambulii vin intr-o parte, microbii fug în cealaltă parte si asa mereu. (13 ani)
42. Ce este comunismul? Dar capitalismul?
A construi comunismul înseamnă sa construim o societatea civilizata. A construi capitalismul înseamnă sa te porti ca un vagabond. (13 ani)
In capitalism preturile la alimente si la alte obiecte sunt mult mai scumpe decât la noi în tara. Salariile în capitalism sunt mizerabile si oamenii trăiesc de azi pe mâine. Muncitorii în Occident cer mereu ca sa li se mărească saloriul cat îl au muncitorii de la noi din tara. Muncitorii stau în niste cocioabe, cu o fereastra, sau poate doua, dar ar vrea sa stea la bloc, cum stau muncitorii nostri. în capitalism oamenii strâng bani si la salariu întâi ia un copil pantaloni, apoi la alt salariu ia celalalt copil. Ei se împrumuta de bani, pentru mâncare, cu câteva zile înainte de salariu, de la capitalisti. (13 ani)
43. Ce înseamnă sa fi nemuritor?
Nemuritor e când sunt doi banditi si trage cu pistolul, unul moare si celalalt rămâne în picioare nemuritor. (7 ani)
44. Ce este sifonul?
Sifonul este o apa cu picatele. (7 ani)
45. Ce este acela un minister?
Minister înseamnă, ca sa te duci acolo sa te răzbuni. (9 ani)
Minister este o încăpere mare unde se aduna toti ministrii ca sa facă sedinte pentru a îmbunătăti cartierul lor. (9 ani)
Ministerul este o fabrica care face bete. (7 ani)
Minister înseamnă când scrie ceva si se duce la alt om si omul asa îl trimite la alt om. (8 ani)
46. Ce este ministrul?
Ministru e un om care sta pe scaun si le spune la altii sa facă cerere. (7 ani)
Ministru e un om care a învătat zece clase si s-a dus la serviciul de ministrii. (8 ani)
47. Cum luminează licuricii?
Licuricii au un pic de par si gaz si piticii ii dau foc si se aprinde. Licuricii nu mor, ei luminează pana când se termina focul si le creste par si piticii iar dau foc. (10 ani)
Licuricii iau ciobulete de glob, de la pomul de iarna, care le arunca oamenii si se împodobesc si de-aia ei strălucesc. (7 ani)
Licuricii pot lumina, ca ei sunt o parte dintr-o stea, când moare un om cade o stea si din steaua aia se formează licurici. (10 ani)
Licuricii sunt mici, au o lampa si vin la oamenii care visează si se uita la ei, cu lampa, ca sa vadă ce visează. (7 ani)
Licuricii au o lanterna mica si ne-o baga în ochi, ca sa nu-i cunoastem. (6 ani)
Licuricii, ca el se duce la un televizor si când începe televizorul sa lumineze, el ia un pic de lumina. (7 ani)
48. De ce au casa unii melci si altii nu?
Unii melci au casa, iar altii nu, ca de prin anul 1800, can au apărut canalele, făcute de oameni în orase, unii melci s-au debarasat de case si asa au rămas pentru totdeauna, sa trăiască prin canale, ceilalti trăiesc prin grădini si livezi. (12 ani)
Unii melci au casa si altii nu, pentru ca unii mănâncă tencuiala si îsi fac casa, altii nu suporta tencuiala si rămân fără casa. (12 ani)
Melcii care au casa au făcut economie, nu au mâncat cartofi, au mâncat numai flori si cu timpul si-au făcut casa. (7 ani)
49. De ce ziua soarele e galben, iar dimineata si seara e rosu?
Pe cer e un drăcusor, care are jar colorat, când e ziua pune pe soare jar galben, când e seara pune pe soare jar rosu. (6 ani)
Soarele se schimba la culoare, ca sa mai vezi si alt soare. (5 ani)
50. De ce are laptele culoarea alba si nu ca iarba, verde?
Laptele are culoarea alba, ca omul nu mănâncă, daca vaca face o prostie asa de mare sa facă laptele albastru sau vede. (7 ani)
Vaca face laptele alb, ca iarna, când nu are iarba, mănâncă hârtie. (7 ani)
51. UN sofer intreaba un baita pe unde ii cel mai scurt drum sa ajunga in localitatea X.BAiatu intreaba cu ce merge omu,cu masina sau pe jos.Omu ii spune ca ii cu masina.
Deci asta i cel mai scurt drum:CU MASINA>
52. Mama ma intrebat azi ce fac .
Iar eu iam spus ca dorm.(8)
53. Viorica:"Baaa....Dar cum or face astia bananele astea???"
54. Ce e bunu'simt?
Sa staipe scaunul electric si sa lasi locul unei babe.
(6 ani)
55. Prietenul meu Laurentiu s-a urcat cu mine in pom si eu miscam de pom, el a spus ca, daca o sa cada si moare atata ma bate!?
56. Profa de biologie:
Ce este reproducerea?
Elevul:reproducerea este inmultirea a 2 sau mai multi indivizi
57. - ce se intampla atunci cand faci sex?
-faci copii~!! ( 11 ani)
58. "- Oare daca am 3 note de FB. si 7 note de B imi iese media 10?" (12 ani)
59. Mami iar a venit tati acasa si nu stie unde sa mearga, si ma intreaba unde e baia. (Marius 6 ani)
adusca spune:
Perle de pe forumuri
1. Originally posted by thee_avatar
istoria americii incepe cam din 1400 (nu stiu anul exact)...dar america ca stat are vreo 200 de ani...si ce au facut in acesti ani: razboiul dintre S si N pentru sclavi, apoi urmeaza sclavia negrilor si minoritatiolor
2. Originally posted by Gh3rgh1c34nu
...gesticulez catre arbitru sau jucatori (desi sunt constient ca ei sunt in ecran si eu nu ), dau cu pumnul in masa, imi pun mainile in cap, fac spume, sarbatoresc goluri importante alergand prin casa... e normal nu?
3. Originally posted by Gimli
Bah, taica-meu nu prea se joaca avand in vedere ca impinge panselutze de vreo sase ani...
4. Originally posted by Scarlett's twin
ma scol tarziu, imbrac costumul de aerobica ( trebuia sa fie pijama, dar nu merge) si incep sa alerg prin casa, veselindu-ma.Dupa aceste 5 minute remarc ca m-am si ingrasat, am un feeling de arghhhh si imi fac micul dejun...gasesc un SMS care ma face sa ma intreb ' O fi alcoolic? ' si care ma inveseleste
5. Originally posted by luNETistu'
Eu am vazut un caine zoofil odata. Adica s-a aruncat la piciorul meu si a inceput sa faca niste miscari ondulatorii ca sa-i spun asa. L-am zburat de l-au luat toti dracii. Hmm de fapt cred ca era si pedofil ca aveam doar vreo 15 ani.
6. Originally posted by thee_avatar
asta nu inseamna ca trebuie sa-i aruncam de pe stanci cum faceau grecii care aruncau toti batranii, invalizii, bolnavii, handicapatii...
7. Originally posted by thee_avatar
singura si prima expansiune reala a fost cea a romei care au adus una alta...insa romanii insasi erau oameni corupti si imorali...ei sunt cei care au inventat politica asa cum este acum...ei au inventat puterea...politica exista si la greci dar acolo nu oamenii politici aveau putere ci oameni de rand...demos kratos...demokratia...democratie...demos = popor...kratia=putere...nu existau regi ci doar oameni...nu degeaba grecia s-a dus asa de departe...si nu prin expansiune ci prin intelepciune...cred ca jumatate din toate cuvinetle folosite sunt grecesti...
8. Originally posted by unq_flipmo
Astept s vina maica-mea de prin ce orase e plecata sa-mi taie unghiile...
9. Originally posted by Palladin
Mda ... dupa cum am si testat , Nero face overburnul de rigoare dar , ca si in cazurile precedente (am mai scris 850 Mb pe un blanc de 700 ) pistele care nu mai intra la sfarsit sunt rescrise intre pistele de la inceput , lucru care determina cd ul sa nu mai fie citit corect .
10. Omul nu este ca atomul, el ESTE o multitudine de atomi care se mishca in tandem. De ce sa credem ca este ceva mai mult: pentru ca gandim? Sa shtii de fapt Liz ca de fapt nu noi gandim, ci atomii din noi: inainte sa gaseshti solutzia la o problema neuronii, deci implicit atomii din capul tau au gasit-o involuntar. Suna foarte ciudat dar este demonstrat shtiintzific.
11. Delfinii nu au pus sateliti pe orbita pentru ca nu le foloseste la nimic. Nevoia lor de comunicare poate fi satisfacuta prin mijloacele deja existente.
12. Din punctul meu de vedere omul reprezinta un accident genetic sinistru nu neaparat o concluzie logica a evolutiei biologice.
13. ma indoiesc ca pisica sau cainele se intreaba vreodata de ce vorbim si nu guitam ca ei ...
14. omul a evoluat din maimuta. daca o maimuta vine la omul care fabrica prima roata, acesta o goneste, iar daca revine ii da cu bolovanu cu care ciopleste la titirez.
desi nu pe aceleasi cai, ai-ul evolueaza din om. daca un om vine la ai-ul care sapa la ingineria cuantica, acesta zice 'busy', iar daca revine face scandal (deoarece a invatat din propria gresala, iar acum nu este lasat in pace).
15. Tocmai am facut un update de Bios la o placa S3 Virge cu 2 MB...i-am pus un bios de Radeon 9700 si acum recunoaste toti cei 128 MB prezenti pe placa (126 au fost dezactivati de producator din motive de marketing)..iar in urma update-ului cipul a suferit o metemorfozare , transformandu-se instant intr-un Radeon.
De asemenea, desi PCI, merge foarte bine in slotul AGP dupa o usoara impingere fortata.
Avantajul cel mai mare e ca placa nu are nevoie nici de cooler nici de alimentare separata deoarece acest nou BIOS este magic, face minuni..reusind sa faca placa sa mearga doar cu curentul care vine pe slotul AGP !
16. Akhnaton/ Akhenaten a fost creatorul religiei monoteiste si exista ideea ca acesta si Moise are fi una si aceeasi persoana adica de la el ni se trage si crestinismul...
Acum a citit (tot pe net ,ofcourse ) ca Akhenaten/Moise ar fi si Oedipius care l-ar fi influnetat pe Theseus ,intemeietorul atenei....
17. Copernic de exemplu a proiectat sistemul heliocentric
18. marti, padurea spanzuaratilor, tvr2, 21.40
o ecranizare destul de reusita a romanului lui sadoveanu.
stick to za book, it was much better.
19. Fiecare fata este unica in felul ei, iar cateodata mai este shi greu sa o intzelegi, de unde vine shi ideea ca sunt proaste.
20. Mai vezi uneori, pe strada, sau chaira si in unele filme, masini de politie sau salvare, pe care e scris Politie/Ambulanta pe dos.
Stie cineva care e motivul? Sau din cauza ca sant prosti aia care lipesc scrisul?
21. Femeile au pasiuni, dar pentru ca nu sunt atat de prostesti ca ale voastre (vezi jocuri si fotbal) s-ar parea ca sunt peste puterea voastra de intelegere.
22. uite aici alte unghiuri, care nu numai ca nu se intilnesc, dar se si despart.
23. Mergi in Israel, plimba-te pe la lucrarile arheologice, si-o sa vezi o gramada de inscriptii la cavouri cu numele Isus. Nu numai atat, da a fost gasit un cavou unde era un Isus, un Iosif, o Marie, si-o nevasta a lui Isus pe nume Maria Magdalena
24. Imi si imaginez un satuc cu 4 oameni Iisus traind acolo. Unu' batran, unu' curvar, unu' fierar, unu' agricultor, altu' pastor.
25. Isus a existat, si nu o data, de multe ori, de-a lungul istoriei. Existau chiar mai multi deodata in acelasi oras, si chiar sat.
26. da ma tata am auzit si de virgula, punct si litera mare..da dau click mai greu pe ele pe intuneric.
27. Daca am facut greseli atunci unele le-am facut din greseala, altele din lene si altele intentionat. Ceea ce ma intereseaza pe mine este sa fiu inteles.
28. e una dintre cele mai citit carti din lume, poate cea mai citita. Mii de oameni o urmau si se faceau tot felul de chestii dupa ea
29. am citit limba celta si scrisul celt, am citit o groaza de referinte la druizi...am citit o groaza de povesti nordice...am citit mitologie nordica...etc...etc...SI TOT NU E DE AJUNS...I WANT MORE
30. druizii era o cultura diferita de a celtilor...multi cred ca druizii erau preotii celtilor dar in realitate orcine poate fi druid dar nu oricine poate fi celt...
adusca spune:
31. Cannabis este planta (un fel de bumbac daca nu ma insel) din care se face marijuana sau hash si nu este deloc mai slaba...
32. Ce metode de racire mai bune sugerati ? Din cate am vazut eu am un cooler destul de tapan. E
mare si e de metal....
33. OK... acum trecand la chestii mai normale... as spune ca daca as vrea sa ma sinucid, nu as vrea sa o fac intr-un mod usor...
34. Pai normal ca Dumnezeu ar putea oprii filmul, daca ar vrea, dar probabil ca sant niste reguli pe care si el trebuie sa le respecte.
adusca spune:
PERLE CAPACITATE
1. Autorul descrie orasele care s-au înaltat în moldova ele s-au construit în timpul nostru. Orasele din Moldova sunt foarte numeroase la numar, cum este Iasu si alte orase mari si frumoase care le plac strainilor foarte mult de frumusetile din Moldova, Moldova în trecut era o ruina foarte imensa adica mare care în timpul lui Mircea cel Batrân oamenii ziceau ca apara aceasta ruina si s-au tinut de cuvânt care si azi mai exista dar mai putin dar tot mai sunt urme din care se vede ca moldoveni au luptat cu atâta eroism pentru pamânt uni chiar si-au jertfit viata pentru pamânt din cauza aceasta populatia nu era prea mare daca în trecut nu ar fi murit atâtea vieti omenesti înseamna ca azi Moldova ar fi foarte mare atât de imensa ca ar întrece si orasul Bucuresti. În Moldova este o veche populatie ca în trecut. Moldova este foarte veche de sute de ani au fost batali asa de multe încât nu lasa omul sa traiasca. La 1848 oameni saraci si de tot felul în afara de cei care erau bogati au strigat (vrem pamânt). Toate comitetele au început sa se retraga atunci ca sa treaca timpul.
2. În aceasta drama Stefan cel Mare apare ca un soare stralucitor care apune din cauza ranii de la picior.
3. Estuarul este o palnie care se baga pe gura unui rau ca sa se largeasca.
4. Trebuie sa facem o temeinica analiza, nu numai analitica, dar si sintetica.
5. Atunci cand un Aprod Purice ii da calul sau, acesta se face movila pentru ca mai tarziu sa ajunga boier.
6. Datorita geniului sau, Ion Creanga a ajuns sa fie tradus in toate colturile tarii si chiar peste hotare.
7. Mircea cel Batran sta la un discurs cu Baiazid. Acesta il primeste cu obraznicie si-l face in tot felul ca pe o albie de porci.
8. Ciobanul "Mioritei" a spus ca la cap sa-i puie diferite fluiere.
9. Imi plac povestile -scrie colega lui de banca- fiindca sunt cu zane care cateodata visez ca sunt chiar eu. Romantismul apare intr-o epoca de framantari cataclizmice in care omul, cel mai nobil animal, este ridicat in slavi.
10. Ludovic al XVI-lea era regele tarii. El tinea cu Franta deoarece era bun prieten cu Danton. Taranimea era impotriva Frantei deoarece Franta voia sa ocupe tara lor. Insurectii din Paris auzind ca Ludovic al XVI-lea tine cu Franta, la 1 august 1792 au propus sa fie spanzurat. Franta devine republica!
11. Poetul canta satul de care nu te mai poti desparti odata ce l-ai parasit.
12. O padure virgina este o padure in care mana omului n-a pus niciodata piciorul.
13. 'La Vulturi' :
Cand a intors capul Agripina a vazut cai cu cap de turc .
Mai tarziu veni si Agripina ca o oaie beata .
Ea ii zice copilului ca taci dragul mamei ca te pune mama la mamela unei capre .
Femeile ramaneau acasa in loc de barbatzi .
Paun Ozun a plecat cu 2-3 luni inainte de a se nashte .
Agripina il baga shi il acoperi pe Paun cu o capitza
Agripina se simtzea ca o vaca lovita intre coarne .
Agripina avea scheletele unei nebune si maruntaiele uscate , ea cazu moarta shi spuse ca nu mai pot .
14. Romanii se luptau cu arcuri, sabii, scuturi si cu turcii.
15. A fost la fel ca in istoria cu Romeo si Julieta care au supt la o leoaica.
16. Meritul principal a lui Geo Bogza este ca el insusi este martor la ceea ce vede.
17. Cronicarii munteni ii laudau pe stapanii lor cu cuvinte frumoase, iar pe dusmani cu ocari si insulte.
18. Trubadurii aratau si calitatile unei fete sau ale altui obiect.
19. Dupa moartea parintiilor sai, Creanga si-a trait viata in continuare pana in ultimii ani ai vietii lui.
20. Rebreanu ne infatiseaza in "Padurea spanzuratilor" o padure plina cu pomi in care spanzuratii tin loc de crengi.
21. Toma Alimos se razbuna pe boierul Manea care l-a ranit mortal pe la spate cu ajutorul lasitatii.
22. Si asa, dand de bucluc taranul din "Arendasul roman" pleaca multumit acasa.
23. Conflictul nuvelei se termina la inceput cu moartea eroului.
24. Padure virgina este o padure in care mana omului n-a pus niciodata piciorul.
25. Caragiale este autorul schitelor si nuvelelor sale, ca sa nu mai vorbim de teatru.
26. In poezia lui Toparceanu gazele, gandacii si insectele, cum e cotofana, stau de vorba:"Ce ne facem fetelor ?".
27. Ludovic al XVI-lea era regele tarii. El tinea cu Franta deoarece era bun prieten cu Danton. Taranimea era impotriva Frantei deoarece Franta voia sa ocupe tara lor. Insurectii din Paris auzind ca Ludovic al XVI-lea tine cu Franta, la 1 august 1792 au propus sa fie spanzurat. Franta devine republica!
28. Viata albinelor e primejduita mereu de insecte ca: tantarul, viespea, soarecele si ursii care se urca in fagi unde sunt albinele stranse in colonii si depun miere.
29. Poema "Miorita" circula pe baza orala, adica nu a fost scrisa din motive tehnice.
30. Atunci cand un Aprod Purice ii da calul sau, acesta se face movila pentru ca mai tarziu sa ajunga boier.