HISTEROSALPINGOGRAFIE(HSG)

AS DORI SA AFLU CAT DE DUREROASA E INTERVENTIA DE AFLARE A PERMEABILITATII TROMPELOR CU AJUTORUL HSG-ULUI.INJECTIA E DUREROASA?IN MARTIE TREBUIE S-O FAC SI EU SI MI-E CAM FRICA.PRIMESC RASPUNSUL PE LOC?MULTUMESC MULT.
Raspunsuri

Anca Wish spune:
Lucia, ce injectie?????? Nu am auzit pe nimeni care sa fi facut vreo injectie.
Iar in legatura cu durerea, parerile sunt impartite. Pe unele fete le-a durut mai tare, pe altele mai putin. Mie mi s-a parut suportabila. Doare cand iti deschide uterul si cand baga substanta de contrast, dar durerea nu e continua, iar interventia dureaza cateva minute.
Iti tin pumnii!
anca...poate intr-o zi
http://community.webshots.com/user/ancawish

rucsi spune:
Banuiesc ca injectia la care te referi este de fapt o seringa mai mare cu ajutorul careia se impinge substanta de contrast dar nu te inteapa cu nici un ac. Eu am facut 2 hsg.La prima nici n-am simtit si aveam trompele ok. iar la a doua a durut ceva mai tare, asta pentru ca veam trompele infundate ( si inca le mai am ).Oricum , nu este insuportabil.Rezultatul, in mod normal, trebuie sa-l primesti imediat ce se developeaza filmele . Iti doresc multa bafta, sa fie trompele ok si nu-ti fie frica , nu doare ! Rucsi

utocatalina spune:
Lucians exact cum au spus si Rucsi si Anca...doare in functie de permeabilitatea trompelor...eu am facut in noiembrie anul trecut...si m-a durut nitel....trompa dreapta era buna, dar stinga era mai putin buna si cred ca de aia m-a durut putin... a fost totusi suportabil...rezulatul ti-l da pe loc...mie mi l-a dat in 30 de minunte....bafta si sa nu-ti fie frica!
Sa nu depunem armele si vom reusi! Cata

Elise spune:
ok...in cel mai rau caz, in care ai trompele infundate...sa zicem, infundate bocna, cit de rau doare?
Este indicat sa iei inainte un algocalmin, nurofen, ceva?
Elise

Catalina spune:
Lucians, saptamana trecuta am facut a treia HSG la Giulesti si sa stii, ca desi m-a durut (ca doar nu eram moarta), nu a fost insuportabil. Mai ales ca dureaza pana in 5 minute.
Inainte cu vreo 5/10 minute mi-au dat un supozitor sa imi pun, daca imi aduc bine aminte era scobutil sau indometacin, nu mai stiu bine.
In orice caz, daca e, sa mai ai la tine algocalmin ca pe mine m-au luat durerile de burta seara ...
Nu e cea mai rea chestie care ti se poate intampla.
Succes
Catalina

Elise spune:
Catalina, faptul ca "nu e cea mai rea chestie care ti se poate intimpla" m-a linistit complet....
O sa si mor la un moment dat, probabil asta va fi cea mai rea kestie.
Tu ai avut trompele infundate de tot?
Elise

Tabitha spune:
Am facut si eu 2 HSG si nu in vreun centru universitar, unde sunt medici buni (sa zicem).
Am avut dureri (SUPORTABILE) la ambele HSG. La prima a fost o durere pe care nu o puteam localiza. La cea de a doua am simtit clar durerea pe partea dreapta, unde trompa era infundata in procent de (sa zicem) 90%. Inainte de HSG mi-au facut o injectie (mi s-a spus ca era impotriva fricii). Iar dupa HSG am mai stat 2 ore in spital, ca sa ma monitorizeze. Nu am avut voie sa conduc masina in acea zi. Iar urmatorul ciclu mi-a venit mai devreme in acea luna, si cu dureri mai mari decat in mod normal.
Pe scurt: este ceva ce poate fi suportat (mai ales in cazul unui scop atat de nobil)
Cu speranta, Tabitha

ardit spune:
daca trompele nu sunt infundate nu doare, daca sunt slab permeabile si eventual se desfunda in tipul procedurii doare un pic, daca sunt infundate doare. Vestea bune este ca nu dureaza mai mult de 5 minute.
Este bine sa iei totusi ceva inainte contra durerii pentru orice eventualitate, supozitor sau pastile

alisia spune:
Buna fetelor,
Si eu trebuie sa fac acesta analiza,pe care am tot amanat-o.....
Multumesc,pentru informatii.....
Alisia