Bacsis la coafor: cat?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Obiceiurile difera de la o tara la alta. Cind stateam in Suedia nici eu nu dadeam niciodata bacsis pentru ca nu se obisnuia, iar daca o faceam pentru ca eram extra multumita se cam rusinau sa-l primeasca.
Dupa parerea mea bacsisul nu trebuie sa fie obligatoriu, ci se da daca esti multumit. Daca coafeza/ospatarita etc si-a facut numai meseria si atit, de ce sa las bacsis, ca doar are salariu. Dara daca si-a dat interesul si eu m-am simtit bine si am fost multumita de munca ei, dau cu toata placerea si ma mai si intorc in locul respectiv.
Cele care fac lucru de mintuiala si mai asteapta si bacsis, de la mine poa sa astepte mult si bine
Uuups, n-am rasp la intrebare, nu stiu cit se da bacsis in Ro, dar bineinteels ca depinde de suma pe care o ai de platit, doar nu se da acelasi bacsis la o nota de 50 mii sau la una de 2 milioane.
Va pup!

http://community.webshots.com/user/roxanabella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bijuarda spune:

Buna fetelor , eu sunt coafeza si am citit raspunsurile voastre cu unele sunt deacord cu altele nu .Pai mai fetelor eu nu impun niciunei cliente sa-mi lase bacsis.Asta e placerea lor dac vor sau nu sa-ti lase,cred ca e in functie de cum o servesti si de cat esti de amabila cu ele,nu-i asa?Chiar daca nu imi lasa eu tot o servesc cu placere , dealtfel pleaca si nu mai vine .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinai spune:

Eu la cosmetica las 50,000 sau 60,000 lei bacsis si saraca fata este nu stie ca sa imi mai faca cand ma duc la ea, este foarte multumita cu banii astia. Imi povestea ca are cliente care ii dau 5,000 de lei bacsis, ceea ce este putin cam bataie de joc. Si , pentru ca lucreaza intr-un salon privat, nu are voie sa refuze pe nimeni, chiar daca ii vine clienta cu 5 minute inainte de ora inchiderii si un epilat dureaza o jumatate de ora.
La coafor , la un tuns, de asemenea las 50,000 lei, iar domnisoara cam stramba din nas. Am colege care lasa 100% din costul procedurii, altfel nu mai sunt primite a doua oara.
Deci, pana la urma, situatii si sitautii..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Adica irina,daca ma costa tunsul si aranjatul 300000 eu tre sa mai las inca 300 bacsis k nu mai sunt primita a 2-a oara????asta deja intrece orice limita a bunului simt,rusinii si tot ce vreti voi!K pina la urma,nici mie nu-mi da nimeni nici un bacsis,iau salar si atit!dau daca vreau si daca consider k am fost bine tratata,nu daca nu dau cat vor ele data viitoare nu ma mai primesc!E aberant,pe bune!

Speranta moare ultima!
Valentina
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgescu oana spune:

Mai dar nu mi se pare normal Alina ,cum adica daca nu las odata bacsis ca nu am sau am uitat sau etc colegele tale o sa isi bata joc de mine si o sa ma reprogrameze pana cand ma satur eu...pai scuze ...respectul trebuie sa fie de ambele parti.

Oana si Maria Alexandra(17.04.2004)
Martie-Aprilie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Sunt indignata de unele raspunsuri...puteti sa dati cu rosii in mine cat vreti dar eu nu sunt de acord cu majoritatea de aici decat cu bijuarda. Nu mi se pare normal sa astepti bacis iar in cazul in care nu-l primesti sa nu vrei sa mai ai de-a face cu persoana respectiva. Este chiar urat....Eu ultima data cand am fost la un coafor de stat (pentru ca era cel mai aproape si eram in criza de timp) am dat peste o coafeza mizerabila din toate punctele de vedere (halat, unghii, par) care m-a si tras de par, se uita in alta parte cand vorbeam cu ea, avea un ranjet pe fatza si nici macar nu a tinut cont de dorintele mele. N-ar fi trebuit sa platesc dar nu-mi place sa ma tiganesc. Si sa mai dau si bacis? pentru ce? Pentru ca mi-a stricat imaginea si ziua? Oricum nu mai calc pe acolo. Si mai este un lucru - daca nu iti place si nu esti multumit de meseria pe care o faci poti sa te reprofilezi. Nu e cazul sa iti faci viatza amara nici tie si nici clientilor tai.....

Alexia Maria cocheta

Mai multe poze cu noi

Cristina, Christian si bebe Alexia Maria (DN 02.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Buna, fetelor!
Eu sunt coafeza si vreau sa va spun ca bacsisul poate sa fie sau poate sa nu fie. Daca iti place meseria pe care o faci, o faci la fel de bine pentru toate clientele. Abia la sfarsit, (dupa ce ai terminat toate operatiile pe care le ai de facut)vezi daca vine sau nu si bacsisul. Sunt cliente care vin frecvent in salonul nostru, care cauta o anume coafeza dar care nu lasa niciodata bacsis. Si sunt la fel de bine primite de fiecare data. Tu cand iti faci treaba ti-o faci la fel pentru fiecare,si te porti la fel de frumos cu fiecare, nu stii de la inceput daca da sau nu bacsis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Initial am zis ca nu scriu la subiectul asta , ca la urma urmei fiecare face ce vrea cu banii lui si lasa cat vrea , functie de posibilitati si multumirea sufleteasca din momentul respectiv. Dar am revenit asupra hotararii mele atunci cand am vazut un raspuns impetuos si pretinzator de la cineva din bransha.
Eu daca am chef si sunt multumita de rezultatul final, dau bacsis, daca nu am chef sau nu am bani marunti sau sunt cu capsa pusa in ziua aia nu dau nimic. Nu ma poate obliga nimeni si nu cred ca o simpla coafeza nu se poate inlocui. Adica -ma ierte Dumnezeu- dar nu cred ca depind atat de mult de o coafeza incat daca ea ma reprogrameaza sau /si tovarasa care pune un permanent langa scaunul ei spune ca are agenda plina ("ah,uhh, off ce bizi sunt!") nu ma pot duce la un alt salon. Toate ca toate dar nu imi place sa mi se bage mana in buzunar sau sa fiu constransa sa dau niste bani pe care eu nu am chef sa ii las . Nu cred ca se poate fixa o suma de bacsis- functie de functie. Si nu eu-clientul-trebuie sa ma preocup de salariul mic al coafezei si faptul ca trebuie sa-si rotunjeasca venitul cumva. La urma urmei sunt suficiente fete care lucreaza de 10 ori mai mult si mai greu si au salariu poate mai mic si fara nici un bacsis/bonus/ciubuc/capac- ziceti-i cum vreti.
Plus ca ma intriga mult ideea unora ca: daca "nu ii las" o sa ma tunda cu 5 cm mai scurt sau o sa imi arda parul cu feonul. Pai nu e normal asa ceva! Tu doar platesti pt serviciile alea, nu te coafeaza pe gratis. Si coafezele la randul lor au un salar, adica nu vin doar pt ciubul meu si iote frate ca daca nu ii dau eu nu o avea cu ce sa traiasca.
Aici in Jp cum bine spunea Naomi-ioana, nu lasi nimic, ba chiar pt ultimul yen alearga dupa tine prin salon de ti-e mai mare jena sa nu iti iei chitanta si restul. Si de fiecare data te asteapta cu zambetul pe buze, te spala pe cap si iti fac masaj si nu o sa vezi ca sta cu mana in capul meu si intre timp se uita prin oglinda si vb cu cc colega X care nu are ce face. E o chestie de bun simt elementar.
Un raspuns frumos si cu bun simt mi s-a parut cel al bijuardei. Se comporta si gandeste corect si sunt sigura ca treaba asta o vad si clientele.
Dupa zeci de ore pierdute prin saloanele de coafura am invatat cui merita sa las si cui nu, cine merita recomandata si cine nu, la cine sa merg cu drag si sa ma bazez pe experienta ei de coafeza si la cine sa stau cu oki de soim si sa o intorc la fiecare suvita coafata.

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Intre timp vad ca a scris si karmenutza, care e si ea coafeza, si mi-a placut mult si raspunsul ei!
Deci asa cum am spus mai sus, in ultima fraza, sunt coafeze si coafeze: unele care merita si unele care nu...

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput