Bacsis la coafor: cat?
Raspunsuri - Pagina 2
vlada spune:
quote:
Originally posted by georgescu oana
Eu merg de exemplu la un salon unde platesc la receptie si nu am lasat pana acum bacsis chiar daca as fi vrut pentru ca plateam la casa.in asfel de situatii cum mai dai bacsis?
Oana si Maria Alexandra(17.04.2004)
Martie-Aprilie
Pai nu-i nici o problema...platesti la receptie si ii dai separat coafezei, ori inainte ,ori dupa...cum sa nu-i dai nimic?!
Andreea si Vlad
Iubirea mea
DianaR spune:
Bag seama ca nu sunt deloc zgarcita. Cred ca putem trage niste concluzii: bacsisul e functie de cat are de lucru coafeza si de costul total oficial. Cred ca trebuie sa ne ghidam si dupa reactia ei cand primeste bacsisul, daca pare sau nu multumita si dupa cum se poarta cu noi cand revenim pentru alceva.Ce ziceti?
Se legalizeaza bacsisurile, dar asta nu inseamna ca vor fi incluse in pret ci ca ospatarii coafezele, taximetristii etc trebuie sa declare veniturile din bacsisuri si sa plateasca impozit. Eu asa am inteles.![]()
Diana & Vladut
(16.05.2004)
Vladut 8 luni
korinna spune:
Mai.nu stiu care o fi treaba in Bucuresti..insa in Galati..unde ma tund eu...tunsul costa 70.000 si fetei ii las 30.000.Mi se pare suficient.Ce??am inebunit sa las 200.000??cand tunsul e 70.000?
Iar asta vara cand am fost mireasa..cocul a costat 500.000.Si i-am mai dat si fetei 200.000.Eu zic ca era suficient!
Ioana75 spune:
Eu am parul scurt, las 50.000 la tuns/coafat, 100.000 la suvitze. Cind am fost mireasa am lasat mai mult, ca deh, venise si acasa, mi-a cusut si floricele pe voal ...
Si eu platesc la ghiseu la salonul de frumusete, dar bacshishu' il las fetei atunci cind ma ridic de pe scaun ... si primeste cu zimbetul pe buze intotdeauna, multumeste frumos
.
Ioana
naomi_ioana spune:
Eu nu am inteles niciodata treaba asta cu bagsisu
,pai ele nu au salariu?in
daca mergi la cumparaturi si ai de primit rest un yen(care nu valoreaza nimic)si refuzi sa il ei,ajunge casierita dupa tine ca sa ti-l dea pe cand in Ro nu ai sa intalnesti lucru asta.Asta e,si eu cand vin acasa arunc o groaza de bani pa asa-zisu "bacsis".
numai bine
valentinag spune:
Inainte lasam cam 50000 bacsis,acum tipa care ma tunde si-a deschis salonul personal,ar trebuii sa-i mai dau ceva in plus?k nu e la patron,e al ei,banii intra in buzunaru ei,mai ales k nu am primit vreodata vreo chitanta de la ea..
Speranta moare ultima!
Valentina
poze
Elise spune:
quote:
Originally posted by naomi_ioana
Eu nu am inteles niciodata treaba asta cu bagsisu,pai ele nu au salariu?in
daca mergi la cumparaturi si ai de primit rest un yen(care nu valoreaza nimic)si refuzi sa il ei,ajunge casierita dupa tine ca sa ti-l dea pe cand in Ro nu ai sa intalnesti lucru asta.Asta e,si eu cand vin acasa arunc o groaza de bani pa asa-zisu "bacsis".
numai bine
AncaNaomi Ioana(22.07.04)
http://community.webshots.com/user/naomi_ioana
he he...difera "economia de piatza". Tu ai putea sa te descurci cu un salariu de coafeza? Sau...de medic stagiar?
Elise
georgescu oana spune:
Stai asa nu mai e ca pe vremea mamei acum nu mai iau salariu fix ,adica iau un salariu negociat la care se adauga cota procentuala din incasarile pe care le face 40-50% ,acum mai dam bacsis?
Oana si Maria Alexandra(17.04.2004)
Martie-Aprilie
Doris-Alina spune:
Fetelor, hai ca sunteti tari!
Naomi, ce salariu au mama , coafezele la voi, de nu iau ciubuc? Hai sa-ti spun cum sta treaba la noi.
Eu am lucrat ani de zile la Igiena (coafuri de stat) si din salariu ti se trage fara comentarii, bani pentru materiale(spuma, gel ,fixativ, etc). Plus, ti se retin bani pentru femeia de servici, ca ne spala prosoapele, ne calca halatele.
Mai trebuie sa-i dam bani si pupezei care sta la receptie, ca primeste frumos clientele, ceea ce mi se pare o aberatie, la sfarsitul zilei trebuie sa impartim ciubucul cu ea, iar o aberatie...
De cativa ani ,de cand au aparut saloanele private, sa zicem ca e mai bine, dar in unele saloane nu primesti nici un salariu, ci doar 40%din realizari, mai exact din manopera, ca banii pe materiale ti-i ia patronul.
Asa ca trebuie sa traim si noi cumva, nu?
Cunoastem noi si cliente din acelea care platesc la receptie, si uita sa se mai intoarca pe la noi, dar daca se repeta de mai multe ori faza, stiti cum fac unele colege de breasla?
Cand se mai programeaza individa, raspunsul este: Avem agenda plina , reveniti, va rog, si atata revine pana isi schimba salonul...
doris
naomi_ioana spune:
Nu stiu ce salariu au coafezele aici ,dar un singur lucru e clar,nu se da bacsis nici la coafor,nici la taxi,nici la medic,nicaieri.
daca nu ma crede-ti ,poate mai citeste vreo fata din
si ma aproba,pt ca asa e aici.Si sa va mai spun cum sunt tratate clientele,chiar si cele care ajung la coafor de 2-3 ori pe an?![]()

Naomi Ioana(22.07.04)