Bacsis la coafor: cat?
Am vazut ieri la stiri ca se legalizeaza bacsisurile si reporterita mergea pe rand la restaurant apoi cu taxiul si in final la coafor si spunea cat lasa ea bacsis. La coafor a spus ca lasa in plus 200000. Sincer, eu nu am lasat niciodata mai mult de 100000, dar aveam parul scurt si tot ce-mi facea coafeza tuns si suvitat cu tot cu bacsis nu depasea 300000-350000. Prima data cand am fost mi-a zis ca e prea mult, dar am insistat. De fiecare data e foarte amabila si ma trataeaza impecabil, si de multe ori protesteaza cand ii las, spune ca-i prea mult.
Procedez bine, ma zgarcesc? Cat ar trebui sa lasam? Depinde de salon?
Diana & Vladut
(16.05.2004)
Vladut 8 luni
Raspunsuri
Tanya spune:
astia la tv tot timpul exagereaza.. normal ca nu dai 200000 ca doar nu furi banii nu?? 
eu dau la taiat varfuri 20000 si la suvite 50-100000... deh eu sunt fecioara.. mai zgarcita din fire recunosc!
dar fata care ma tunde e mereu draguta cu mine.
va pup
Nu avem dreptul de a consuma fericirea fara a o produce
Tanya
Anderra spune:
Buna Diana,
Eu sunt din Constantza,nu stiu care sunt bacsisurile prin bucuresti.
In noiembrie am vrut o schimbare totala dar nu radicala :D exact asa i'am spus domnisoarei de la coafor,un hair-stylist in adevaratul sens al cuvantului,pentru ca dupa o ora eram alt om..m'a tuns si coafat de am ramas muta de admiratie ![]()
.
A iesit suuuper,adika daca imi skimb cararea pe stanga sau pe dreapta ,freza mea arata cu totul diferit (d'asta o saptamana cararea mea e cand pe stanga,cealalata pe dreapta). Prietenele mele mereu ma intreaba ,de atunci: Te'ai tuns de curand?
Tuns si aranjat:150 de mii.I'am lasat vreo 70 de mii in plus si am si pupat'o de fericcita ce eram.
La cosmeticiana,ultima data dupa epilat si tratament de scoatere a punctelor negre am lasat vreo 50 de mii si draga de ea a fugit dupa mine cu banii pe care ii lasasem in plus. :)
Totusi, 200000 de mii bacsis ..mi se pare caaaaammm multisor.
pupici,
Anderrusha
"Nu e important ce ti se intampla ci cum reactionezi la ceea ce ti se intampla"
adrienne12 spune:
Dragelor regula de baza in America e ca bacsisul e 15% din pretul serviicilor prestate. Acum inteleg eu ca s-a introdus taxa unica indiferent de venit (ceea ce mi se pare o timpenie) dar bacsis unic? Daca serviciul costa mai putin decit bacsisul (desi nu stiu ce mai costa 200mii in ziua de azi in Buc, un taxi poate?). Cind am fost in tara am dat intodeauna 15% bacsis.
pnt_loredana spune:
S-or legaliza ele bacsisurile si vor fi incluse in pret, dar oare nu cumva multe dintre ele mai asteapta ca la sfarsitul tuturor operatiunilor de infrumusetare sa li se mai lase ceva? Eu cred ca da si chiar as fi dispusa sa le dau! Si stiti de ce? Fiindca n-as vrea ca la urmatoarea vizita sa-mi taie "din greseala" putin mai mult din par sau mai stiu eu ce!
Parerea mea!
LORI SI ALEX

POZE

Doris-Alina spune:
Fetelor, eu sunt hair-stilist si sa nu va legati de noi...Glumeam!
Sa va spun eu cum sta treaba. Eu le fac la fel pe toate clientele mele ,dar am si cliente mai fitoase, carora le place sa le bibilesti mai mult.. Acum sincer, ciubucul difera de ceea ce executi, adica la un tuns varfuri, sau un intins de par, pana in 50000, dar la un coc de mireasa unde muncesc poate 6 ore si pretul este de 1,500.000 lei sigur ca-mi lasa 300000. Deci, depinde...
doris
georgescu oana spune:
Eu merg de exemplu la un salon unde platesc la receptie si nu am lasat pana acum bacsis chiar daca as fi vrut pentru ca plateam la casa.in asfel de situatii cum mai dai bacsis?
Oana si Maria Alexandra(17.04.2004)
Martie-Aprilie
Elise spune:
eu stiam ca e intre 100.000 si 50.000... depinde ce-ti face...
Si daca platesc la casa, ii dau coafezei mele separat...care e pb?
Elise
zepellina spune:
Si eu mi-am pus intrebarea asta de multe ori. Eu merg la un salon "mai scump" si mi se par oricum preturile ft mari, daca mai dau si un bacsis mare...nu imi convine. La coafor dau in jur de 100.000 dar la manechiura nu am lasat pt ca 200.000 pt unghii scurte cum am eu, doar 'aranjate putin" mi se pare destul.Dupa toane.
zepelina
lilib72 spune:
Daca eu merg la coafor sa-mi tunda putin varfurile si toata afacerea costa 50000, cat sa-i las bacsis? ...ca doar nu-i las si ei tot 50000![]()
bubi spune:
Din cate am observat, la coafor-cosmetica se practica un procent de 20% bacsis fata de 10% la restaurant. Sigur ca daca suma e mare, se mai ajusteaza in jos procentul. Bineinteles ca se poate ajunge si la 200.000, dar depinde si de salon si de operatiuni.