Copilasi de Aug-Sept 2003 (49)
Raspunsuri - Pagina 5
dana_ene spune:
Felicia, am votat ! Bafta si mai departe .
------------------
Simona, doua splendori ai in casa. Sunt minunati ! Sigur ca iti este greu, se si vede (ai cearcane, draga de tine), dar sunt atat de frumosi .
------------------
Anny, ma bucur ca ai reusit sa mai pui (chiar si asa putine !) poze cu Sergiu ! Mie mi se pare ca seamana bine-bine cu tine, n-am dreptate ?
------------------
Roxana, ce inaltutza e Maria !
Ma bucur ca e mai bine acum .
------------------
Abia astept sa ma duc acasa.
Azi dimineata a trecut mama pe la noi si ne-a aratat ce i-a adus Oanei: o sacosa de lucrusoare, numai frumuseti, dar am ramas cu gandul la un sarafan de blugi, bordat cu blanitza. Abia astept s-o imbrac !
Daniela si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
http://community.webshots.com/user/oana_maria100
http://community.webshots.com/user/oana_maria200 POZE NOI !!!!!!
cristinamh spune:
bei era sa mor adineauri!
ies sa platesc lumina... andrei, normal, dupa mine. cat stau eu cu neena ala la facturi bla bla, andrei intra la o vecina...deh, toata lumea cu usa deschisa... dupa 3 minute nu-i mai aud glasul si-l vad iesind foarte satisfacut... cu ceva in gurita.
mai ca n-am batut-o pe baba! ii daduse un drops. nu vreau sa ma gandesc din ce punga, de cati ani zacea acolo... ma gandesc ca putea s-o inghita intreaga! si era de-aia mare! copilu' n-a inghitit-o... l-am bagat rapid in casa... sugea cu sarg la ea... abia i-am scos-o din gura, si ce tipete... si eu ma chinui sa nu-i dau bomboane si alte dulciuri...
femeia a vazut ca am facut criza...i-am spus ca e mic si nu i-am dat niciodata, ca poate sa se inece...
Cristina si Andrei-Razvan
http://www.andreirazvan.home.ro
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
Rodica P spune:
Lui Stefan i-au dat acadea si macar a vut bat si am putut sa o apuc sa o scot ca altfel nu-i chip sa-i deschid gura!
Dar era sa lesin cind l-am vazut o data cu o moneda de o mie in gura! Eu m-am repezit la el cind l-am vazut si el s-a pus pe tipat, m-am retras repede cu gindul ca ii scapa pe git daca trage aer. Am fost inspirata ca l-am intors pe burta cu fata in jos si i-a cazut altfel nu stiu cum ii scoteam moneda din gura.
Roxana ma bucur ca Maria nu are nimic in git si ca sta mai bine cu constipatia.
Dana ene urita spaima ai tras cu Oana. Numai Maica Domnului ii pazeste pe copii astia.
Va pupic.
Rodica si Stefan-Daniel
poze o-1 an , www.babiesonline.com/babies/s/stefandaniel10" target="_blank">poze , Poze noi!
iuliana spune:
Eu, restantiera, la apel:). Emma si-a revenit cu kk de simbata si am trecut-o din nou pe papa normala. Din pacate s-a invatat in brate la mine cit a fost bolnavioara si numai acolo vrea. Nici sa urce scarile nu mai vrea singura. Pur si simplu ma omoara ca eu nu pot sa o car atita. Nu pot si gata si nici nu vreau sa nasc la 7 luni. Dar ea, mititica ce stie??? Stie ca e dreptul ei sa o tin in brate. Ieri am avut 10 persoane venite la cina si toata ziua a trebuit sa fac mincare. Va dati seama ce chin pe mine cu ea in brate, ba pe masa, mi-a stricat si tocatorul electric ca i-am dat capacul sa se joace ca sa ma lase in pace si l-a scapat jos si mi l-a facut zob. A trebuit sa dau legumele pentru chiftele prin masina de usturoi. Am avut niste dureri de burta ieri de nici nu ma puteam tine pe picioare. Si la ta-su nu vrea deloc in brate...nici macar sa o atinga. A vrut sa o ridica din scaunul ei de masa si a inceput sa zbiere. La mine a vrut. Cind vine vorba de baie se duce de buna voie si nesilita de nimeni cu el. Ieri mi-am mai tras sufletul cind a venit satra :))si, dupa ce s-a acomodat cu ei, am putut sa stau si eu linistita. Ba chiar a vrut si la ta-su.
Am terminat de vopsit camera Dianei...a iesit superba. Mai trebuie sa confectinez perdeluta si sa mutam mobila si sa punem pe cea de bebelus si am terminat.
Anny, eu zic ca frumosul tau seamana numai la botic cu tine, restul n-are a face cu Maria Ta. Si chiar ca esti lenea intruchipata. Acu' chiar ca nu poti sa te plingi ca nu ai dijitalu':).
Dana_ene, sa ma vezi pe mine prin ce am trecut ieri cu Emma. Statea pe masa si a alunecat de 2 ori...am prins-o la tzanc...o data eram chiar si cu cutitul in mina. Bine ca nu s-a intimplat nimic grav cu Oana!!
Noi tot nu am apaucat sa o masuram pe Emma:(.
Joi ma duc din nou la dr. pentru vizita de 24 saptamini. Ieri, de atita stat in picioare, aveam picioarele (puplepe si genunchii, ca butucii si as'noapte pe la 3 urlam de durere de la niste circei, de a trebuit s ama scol si sa patrulez prin casa.
Simonaro, ti-am admirat comorile....mamaaaa, ce mari si si mai frumusei s-au facut blondutii:). Eu chiar inca nu stiu cum te descurci tu cu 2 de aceeasi virsta.
Ankalaura, eu sint de parere ca, daca am posibilitati, sa cumpar tot ce pot copilului. Nu de "cit are" depinde viitorul copilului sau caracterul lui. Important e sa il inveti sa aprecieze ca are si ca sint altii care nu au, sa ajute pe altii si sa fie constient ca el a fost norocos. Printre altele, trebuie invatat sa "share", cum spun americanii, si sa fie compasionate, sa iubeasca oamenii si sa nu se puna tot timpul pe el pe primul loc. Eu conosc persoane care le-au dat la copii tot ce au putut si copiii au tot ce isi doresc si sint niste copii buni, intelegatori. Depinde de cum ii invata parintii sa priveasca lumea si pe cei din jur...cu egoism sau dragoste....si de cum ii invata sa aprecieze ce are.
Apropos de jucarii, aseara persoanele care au venit la noi au copii mari de 15-16 ani:). Va dati seama ca fetele erau in Ro cind au nascut si ca nu au idee cite feluri de jucarii se gasesc pentru copii. Si uite asa, oameni in toata firea de 40j de ani se jucau cu jucariile Emmei, ma intrebau cum functioneaza cutare jucarie, la ce se foloseste butonul, o plimbau pe Emma in carutul de papusa, mai mai sa se aseze la biroul ei (noroc ca nu incapeau). Nici "fetitele" de 15 ani nu au fost mai prejos...se jucau cu lego-urile ei etc. Personal, consider ca jucariile dezvolta gindirea si imaginatia si daca am posibilitati, sa cumpar pentru copil.
poze 1,poze 2,poze 3
mihaela_s spune:
simanoro, sa-ti traiasca puiutzii, ce mari s-au facut!!! Si frumosi! Sunt niste scumpi. Avetzi grija de voi.
dana-ene, ce spaima ai putut sa tragi! Silvia nu are rabdare in carucior, la noi cumparaturile sunt adevarate curse...unul umbla dupa copil care fuge printre rafturi si pune mana pe toate marfurile, altul impinge caruciorul si face cumparaturile. Iar la sfarsit, musai are ceva in manutza si circ ca nu vrea sa-l dea casieritei sa-i citeasca pretul...acum s-a mai obisnuit, azi ii intindea iepurasul de jucarie pe care-l avea in manutza...ca sa vedeti ce intelesese ea!
Anny, vorba Cristinei, cu cine seamana scumpul de Sergiu blond cu ochi albastri? Adevarat ca nu-l cunosc pe sotul tau, nici pe tine prea bine, ca in poze tare putin te lasi aratata, doar ca esti bruneta(poate vopsita????).
Dana-mama de amazoana tare-mi place de Ioana ta, cate vorbeste ea...mai ales cuvintele ardelenesti...Silvia a invatat si ea un cuvant: NOA! ...vorba ta, ardelencele stiu de ce!
Roxana, bine ca ai repetat analizele...ce pediatru e acela care prescrie astfel de medicamente??? Sanatate Mariei!
Raluca, vreau si eu adresa!
cristina, uite de asta ma bucur eu ca nu am relatii cu vecinele...mai parca ele nu au auzit de ceea ce mananca si ce nu copilasii astia mici! Si pe Silvia o mai imbie una sau alta prin magazine cand mergem cu cate un dulce, chiar si dropsuri si ma enerveaza...daca vreau, ii cumpar eu ce doresc, dar macar pot refuza politicos...offf!
Mihaela , Diana Alexandra(22 nov 1996) si Silvia Petra(10 sept 2003)
pozici noi
bebelusi august-septembrie 2003
mihaela_s spune:
metoda de scos "ceva-ul" din guritza copilului(metoda proprie): daca va amintiti, copila mea baga inca de pe la 7-8 luni in guritza toooot! Acum a mai rarit curiozitatile, dar tot o mai gasesc uneori molfaind cate ceva si cum a inceput la noi perioada "l-am luat pe NU in bratze", degeaba ii spun eu sa scuipe, isi inclesteaza dintii mai tare si nu mai pot sa-i scot si mi-e frica si mie ca se ineaca. Asa ca procedez astfel: "Ia da-i tu Silvia ursuletului/papusii/animalutzului sa pape ce ai tu in guritza..." si uita asa fata mea face de buna-voie. Nu stiu cat e de corect, sa nu invete cu asta sa dea altora din guritza ei, dar deocamdata e singura metoda care merge!
pozici noi
cristinamh spune:
mihaela... pai cine zice ca se intelege cu vecinii??? in afara de cea de langa mine, tanara, cu copil, si mama lu' alex, n-am nimic cu nimeni... numai babe "bine intentionate". nu mai zic ca se luasera de mine ca e copilul prea dezbracat (desi in casa sta in tricou, pe hol ii mai pusesem o vesta...) si ca nu are tichiuta... la ultima deja era sa le zic ceva! bai, mor cand imi scapa andrei din mana si intra la vreuna... azi fugea in capatul colidorului, la una care are o pisica... cu aia chiar nu vreau sa am de-a face! stie jigodia, asa ca scoate matza pe hol, si cum andrei e topit dupa animale... vrea sa-l atraga la ea! nu suport.... aproape ca intrase andrei cand am ajuns langa el, si sa vedeti urlete ca nu-l lasam la matza...
da' sa va spun ce voiam de fapt...
i-am scos lui andrei de la "naftalina"(adica de la fundul cosului) locomotiva in care bagi prin gaurele diverse forme... am zis ca acum poate-poate ii da atentie... si i-a dat! adica toate formele, fara exceptie, intrau pe o singura gaura... daca nu se potriveau, le mai pocnea, le indesa, pana isi faceau loc. si daca se incapatanau sa stea afara, mai si tipa la ele. ok, intr-un final pricepe el ca pot intra si pe alte gauri, le bagam pe toate...
etapa a doua, scos capacul, varsat formele si luat tot de la capat. a doua oara a mers ceva mai repede, ajungem la etapa a treia... scos capacul....pus capacul.... se uita andrei la gramada de piese... la locomotiva, scoate baiatu' capacu si le baga la loc, apoi ia cutia cu cd-uri...
eeee.... nu e genial copilul meu?!! scopul scuza mijloacele, nu?
Cristina si Andrei-Razvan
http://www.andreirazvan.home.ro
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
ankalaura spune:
OF, trebuie neaparat sa imi iau un caiet si pix.... Ca am uitat ce vroiam sa va spun...
Dana_Ene - mare spaima cred ca ai avut! Si eu m-am speriat cand avea Eliza 3 saptamani, dormea pe o parte si nu stiu cum a alunecat ruloul cu care o srijineam, ca s-a intors cu fata in sus in somn, si a regurgitat in somn si i-a intrat in nasuc, si s-a inecat! A scos un tipat si cand mi-a adus-o Ovidiu pe brate, vanata, incordata teapana toata si neputand respira,... nu vreau sa imi amintesc ce am trait! Noroc ca era el acasa, ca poate eu nu saream imediat ... Doamne fereste!
Simanoro - ai tai sunt niste papusici! De atatea ori ma intreb cum o fi cu doi, ca eu cu una singura si simt ca nu mai pot! Dar cu doi! Alteori ma gandesc ca e mai bine cu doi, scapi din prima...
Ca de altfel... zic eu ca vine BB doi peste vreo doi ani, dar oare pana atunci nu ma razgandesc? Adica stiu ca nu o sa ma razgandesc, dar .... tot ma gandesc. Un lucru in schimb il stiu cert: incearca sa ai cat mai multa rabdare cu ei! Si eu ajung seara dupa 7. Adica noi toti. Si nu stiu ce sa fac mai intai! Nu reusesc sa adorm inainte de miezul noptii. Sambata sunt singura, sotul meu lucreaza, uneori apare si dupa 4-5! Sambata! De cele mai multe ori, in loc sa ne bucuram si noi de o duminica seara in familie, noi mergem la aprovizionare. Si lumea normala ma intreaba de ce nu facem cumparaturile sambata dimineata? Pentru ca sambata dimineata nu stiu daca sa gatesc sau sa fac putin curat, adica ce sa fac mai intai, si cu copilul pe cap... Iar de luni pana vineri, o zi spal, o zi calc, cam asta e programul meu, baie copil, hranit copil, culcat copil, strans dupa copil.... DAR, nu trebuie sa mai aduc acasa nervii si stresul de la serviciu, nu trebuie sa sa tip la ea pentru ca eu vin gata nervoasa si incerc sa ma abtin.
Eu NU ii dau Elizei vitamine. De vreo luna am uitat sa ii mai dau si Vigantolul! De azi ii dau putina vitamina C ca ne-a recomandat medicul. Iar imi tuseste... Ii mai dau si Humex. tot de la medic prescriere. Tuseste numai in somn. In rest, nu.
Xerxe - mergi la sala, fericito! Aplica si pentru mine vreo cateva abdomene, ca mai am vreo doua kile si scap de burti, da' alea doua kile sunt cel mai greu de dat jos... mai ales la ritmul meu de viata....
Rox - pe mine nu ma mai mira nimic la medici. Eu mama tampita ce sunt, cand mi-a dat Nitrazepam la trei luni, i-am dat, ca era mare medic de Budimex! De atunci cer mai multe opinii, oricat de recomandat ar fi medicul respectiv. Ca si noi avem o dr de fam....
Stefi - cred ca sunt asa minunati bebicii! Este Cezarica maaare si o tine de manuta pe mititica!
Cristina - la noi vecinii stau mai mult cu usa inchisa, si foarte bine fac! Eu chiar ma cam fac de ras, ca vad pe cate unii, am impresia ca ii vad prima data, Ovidiu se saluta... El ii stie, ca il mai cheama unul altul sa-i regleze computerul, spre disperarea mea.. Dar eu, habar n-am care cum sunt! Abia pe astia de pe palier ii mai stiu, si asta ca sunt unii tineri draguti, si in ca unii cu o fetita mai mare ca Liz cu un an. Ca in rest, si la noi sunt babe garla, care cu catei, care amatoare de prajeli de miroase tot blocul ca la balamuc... de-aia vreau si eu o casuta pe pamant... Oricum, faza cu locomotiva mi-a placut!
Iuliana - ai dreptate, s-ar putea ca si noi sa gandim putin prin prisma a ceea ce putem oferi copilului. Daca as avea resurse mai multe, poate ca as cumpara mult mai multe jucarii. Totusi, cred ca as cumpara jucarii specifice varstei. Mai era o discutie la un moment dat pe forum, o mamica era de-a dreptul disperata ca soacra aducea copilului nou nascut milioane de lucruri mereu, de ajunsese bebelusul sugar sa aiba in camera fotoliu si casetofon pentru copii! Iar bebelinul abia daca avea 2 luni!
Dar noi am fost la un bb care a facut doi ani, tot un copil cu de toate, si ne-am simtit cam prost ca nu aveam ce sa ii ducem, iar ceea ce i-am luat nu l-a interesat absolut deloc! A fost cam nasol.
Totusi nu cred ca i-as oferi prea mult copilului meu, cred ca i-as oferi suficient, nu mai mult. Asa cred...
Apoi, la voi oricum sunt mult mai multe jucarii si lucruri pentru copii. Si la noi sunt, dar nu atat de multe si nu atat de frumoase. Iar majoritatea... costa cat un salariu
Intrebare la tine, Iuliana - va mai spuneam eu ca imi trebuie pentru Eliza hainute noi. Cam toate i-au ramas mici. Ce preturi sunt la Baby Gap? Si la C&A? Nu stiu daca pot cumpara de pe net. Dar vreau cateva pareri, prietena mea cred ca va veni in tara in Ro, si as ruga-o sa imi aduca cate ceva pentru Eliza. Ma intereseaza bluzite, mai ales. La pantaloni, rochite... stam bine. O geaca imi va mai trebui pentru iarna viitoare. Tricouri ii cumpar de aici. Dar bluzite cu maneca lunga imi plac cele de la C&A, alea catifelate cu capse pe umar. Daca imi poti spune cam cat costa, as fi recunoscatoatre. Tot prietena asta a mea mi-a luat doua perechi de pantalonasi de bumbac, ca un fel de colanti, absolut super de la Baby Gap. Asa ceva cat costa? Unii sunt cu dungi rosi si albastre si ceilalti sunt galbeni cu dinozauri (asta ca idee, nu ca vreau la fel...)
Intrebare intima: mai fetele, eu nu o mai alaptez pe Eliza de la vreo 3 luni. Si totusi, mai am... niste lapte. E normal asa? Nu va imaginati ca am acuma laptaria acasa.. Doar asa, cu picatura. Asa tre' sa fie?
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mea
ankalaura spune:
Uite mai, cum sa nu plangi cu vorbe
http://www.gap.com/asp/Product.asp?wdid=604040&wpid=266981
300 de mii de lei, mai, trei sute de mii de lei!
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mea
mihaela_s spune:
ankalaura, hainutze faine sunt si de la oshkosh sau nautica . Si ce le de la gap is super! Preturi nu stiu...dar mai ieftine ca la noi in orice caz si cand te gandesti unde sunt salariile lor fata de ale noastre....
iuliana, interesant punctul tau de vedere referitor la cat ai oferi copilului...da, cred ca societatea romaneasca mai are mult de invatat in a darui si a sti sa imparti cu cel de langa tine...asta e greseala ce se face la noi. Insa ce e prea mult strica, parerea mea, asa cum zicea Anca, copilul nu se mai bucura de orice lucru primit.
Pai va amintiti cum ne bucuram noi de orice jucarie sau orice fruct in copilarie???? Ei, pe fata copiiilor mei n-am vazut niciodata asemenea bucurie, pentru ca de obicei primesc ceea ce-si doresc, chiar daca cu intarziere, pentru ca nu se poate pe moment din lipsa banilor, dar pana la urma tot facem cumva si copilul primeste lucrul dorit.
pozici noi