Copilasi de Aug-Sept 2003 (49)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Rodica, sa-ti traiasca baiatul si sa fiti sanatosi! Esti o mamica mandra si ai si de ce!

Dana_ene, trebuie sa te linistesti! Bine ca te-a ajutat Dumnezeu si ai prins fetita! E cumplit sate gandesti ce se putea intampla, dar uite nu s-a intamplat! Imi amintesc ca in aprilie anul trecut am iesit cu Alex si mama la plimbare cu carutul. Carutul fusese demontat si pus in portbagaj si cand l-am deschis nu i-am verificat - nu mi-a dat prin cap - piedica de la scaun. Asa ca am pus puiul in carut si la prima inclinare a carutului in fata, scaunul a rabatat si puiul a ajuns jos pe beton, in strada in fata unei masini... cu capul inainte normal... Bine ca nu s-a intamoplat nimic, insa si acum am inca cosmaruri... daca masina, daca betonul.. daca... Atunci evenimentul ala s-a produs intr-un anumit context, si m-am dus repede cu puiul la spital si apoi la biserica.. Din fericire de atunci impartasesc copilul infiecare luna si n-am mai avut probleme...

Danat ,u am scos pe timpul zilei partea laterala a patului ca sa nu il mai tenteze sa il escaladeze iar seara o ridic si stau linistita... Ca se foieste noaptea teribil.

Ankalaura - problema cu prea multe jucarii am intalnit-o intai la niste cumetri de ai nostri, a caror parinti au reusit - din buna intentie - sa umple casa de jucarii iar copiii acum nici nu mai apreciaza nimic din ce primesc. Si-au dat si ei seama de greseala insa e greu sa o corectezi.
Din pacate si noi pacatuim, insa ne mai trezim uneori - peentru perioade scurte insa. Adica am inceput sa mai strang din jucarii si sa-i las mai putine la indemana...- adica nu m-am oprit din cumparat inca.
Ii las mereu doar ce ii place f.mult: niste cuburi din plastic tip lego care intra unul in celalalt, caii din plastic, cartile de colorat si creioanele, iar dintre celelalte jucarii le rotesc zilnic. I-am ascuns masinuta cu care se plimba prin casa dupa ce a realizat ca daca se urca pe ea ajunge usor pe masa si de pe masa ... mai asteptam primavara sa ne jucam cu ea iar.
Problema e ca de multe ori cumparam jucarii ca ne plac nuoua nu ca le-ar dori el, dar aici trebuie lucrat la capitolul parinti nebuni. Acum trebuie sa fac niste economii sa terminam odata casa si am restrictionat unele cheltuieli, insa nu si pe cele privind jucariile copilului... Poate pentru ca atunci cand eram noi mici nu era asa o diversitate de jucarii... Prostii! tata-sau cand i-a luat lui Alex msina cu telecomanda, a luat doua sa se joace si el! si nici eu nu sunt mai breaza!

Carmen si Alex
http://community.webshots.com/user/la_carmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floarea_soarelui spune:

Ziua buna cu pupici...la pitici...la mamici si la tatici...iaca-ta-ne si pe noi olecutsa pe la voi prin vizita:). Imi cer scuze pentru lunga tacere dar a fost ultima perioada o combinatie perfecta intre munca , munca, munca , munca...copli dupa programul de munca...si lene...cand mai aveam ceva timp de respirat in voie.De citit v-am citit printre pivaturi:). Kuskra...apai Raduc al tau o vrea sa evadeze sa mearga la mandra lui...si tu nu-i dai cupilului camp de actiune:D...Las ca a invatat Ioana mea sa se dea de-a berbeleacul peste marginea patutului...noroc cu patul nostru care-i aproape...deh...neam de circar fata asta:)))..Noi suntem bine, slava Domnului. Am sa incerc sa spicuiesc in cele ce urmeaza din "cartea tehnica a Ioanei - Amazoana": greutate 10,5 kg, inaltime...variabila...da nu mai mult de 78 cm...si nu mai putin de 75cm...depinde daca o prind in saritura...in tmba sau in arcuire ...atunci cand o masor...deci Pitica pitica mea!:)). Calitati din nastere: a)mostenite: okii de turcoaica...frumusetea de ardeleanca...vorbaria...(aici nu va zic cu cine seamana ca nu-mi fac reclama singura:D), sportiva...prea sportiva dupa gustul meu...se catara pe toate canapelele...paturile...mesele si masutele, pe calutul balansoar..pe calutul pt sarituri (i-am luat si de asta poate o mai potolesc...ti-ai gasit:)))..)...cantareata (aici is tare mandra ca mi-a remaecat-o ditamai profesoara de canto:D)...stie canta in afara de Queen (we will rock you), Mai Ardeal, Nino Nino Danonino, Ceata lui pitigoi, O brad frumos, Lerui Ler...si tot ce aude ...reproduce imediat...Ma gandesc serios sa o urmaresc cu atentie...poate asta-i darul ei:)...Zise cioara mama:).
Vocabular uzual: mama, tata, muni-buni (bunica), alila (alina), maii(maria), iana-oana-ana-ioana, un an si arata degetul...mi-i rusine sa zic care:D, papa, maar, puna (pt fruct si pt...ardelencele stiu de ce:D), gua(gura), par, oc(ochi), nan (nas), gege(deget), lapte, apa, bun bun, mige (minge), hinta(leagan-ardelencele iar stiu de ce:D), ler (cuptor..iar..:D), pa pa, bai (pa pa), pusi, daga (draga), cupii(copii), nuca (nuca, Ioana), au, bau, miau(pisca), ham (caine), morr(un ra din gat), cucuigu, cocodac, sunte de trap (cal), piu piu (pui)...si...ceva ce nu inteleg de ce suna asa...matita(banana)..habar n-am de unde vine asocierea:). Papa fata mea singurica cu lingurita...nu mai am deloc acces la aceasta ustensila..asa ca mesele noastre dureaza destul de mult...dar ne-am perfectionat si nu mai dam pe jos prea mult, se spala pe dinti de dimineata -pranz-seara...cu un sarg de zici ca are zece randuri de dinti ...(are toti incisivii...toti caninii...in diverse statii de crestere si 4 maselute...si un rau de saliva la gura...ce n-am vazut de cand cu primii dinti...probabil de la celelalte maselute...da n-am cyuraj sa verific:D) si ce-i mai ce-i...deschide si inchide usile singura...asa ca am cam pus zavoare la toate ca nu-i de glumit cu ...curiozitatea ei:).
Am fost ingropati in zapada...ocazie cu care am constatat ca nu - i place nimic ce ar putea-o murdari....este disperata sa fie stearsa...pe pantaloni...pe maine..pe fata...(cadeau fulgi)...pana la urma a acceptat sa iasa afara numai pt plimbarea cu sania...ce-i drept nu o mai dadeam jos de pe ea..noroc cu tati.
Inca mai avem verisoara la noi asa ca va imaginati cum e cu doua fete cucuiete...una de un an jumatate si una de 4 ...le fac baie impreuna..si vreau nu vreau in fiecare seara se posteaza langa mine, ma ia de mana si tipa..baiiii...baiiii..aseara nu era apa calda si asa se jeluia..de mi se rupea sufletul...pana la urma pe la 10 seara a venit sia trebuit sa le fac baie...apoi e circ la scos din apa..s-au obijnuit cu dus rece...rece tata de mie-mi cade mana...si daca nu le fac ...nu vor sa iasa afara din cada...Am fost refractara la atare obicei dar acum dupa aproape 6 luni de aplicare constat ca fii-mea nu a avut nici macar mucishorii atat de intalniti in perioada de frig si vreme urata...a fost sanatoasa tun...si asta ma face fericita. De mancat papa tot la fel de bine si de variat...(acum a facut o pasiune pentru mancarea de masline si pt supa de legume cu smantana)...dar cred ca aleargand ca zapacita nu are cum pune pe ea mare lucru...asa ca..e silfiduta si miculuta.
M-am cam intins cu vorbaria..imi cer scuze dar e defect profesional...de mama:D. Va pupam pe toti cu toata dragostea si va dorim numai bine si multa sanatate. Burticilor le dorim sarcina usoara...si bb-ei la fel de buni, sanatosi si frumosi ca si cei de-un leat cu noi...(tat mai sper ca a veni si randul nostru:D).

floarea soarelui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simanoro spune:

Buna, fetele! Va pupesc si eu tare de tot, pe voi si pe copii. Tare au mai crescut si toti sunt frumosi!

Eu scriu mai rar; asta pentru ca nu am noutati. De citit va citesc aproape in fiecare zi. Acum avem cateva poze noi
Sa stiti ca am folosit formula magica a Danei Ene, aia cu paranteze patrate.. Sunt curioasa daca merge..
Dana, ce spaima ai tras... Bine ca e totul bine! Mai bine de mine, ca nu pot iesi nici afara cu 2... ce sa mai vorbesc de cumparaturi...

Jucarii cumpar cate pot... si prea multe nu pot.. Dar zicea cineva ceva de-o tricicleta, e super ideea!

Ai mei dorm de la 8... dar o sa ziceti ca-s nebuna ca-mi culc odraslele asa devreme! Asa s-au obisnuit! Dar la 7 dimineata sunt drepti! Problema care ma macina este ca nu am timp suficient pentru ei. Plec la 4 de la serviciu, pana la 5 alerg dupa cumparaturi, apoi ajung acasa. Ne pupam un sfert de ora, apoi trec repede la bucatarie si gatesc. Nu pot sa-i iau cu mine, desi uneori o mai fac... Nu fac decat sa tip la ei: ba sa nu puna mana pe aragaz, ba sa nu sparga nu stiu ce... Si tot asa... Uneori ma incui in bucatarie si gata. Termin de gatit pe la 18.30 sau 19.00. Apoi masa, baia, schimbatul.... si toate celelalte... Nu mai am timp sa fiu calma, rabdatoare, zambitoare, diponibila... Asta e! Imi imaginez ca la voi nu e asa... Abia sambata si duminica mai petrecem ceva timp impreuna...
Sa nu va mai spun ca la 20.00, cand ii pun in pat, sunt franta, moarta si ingropata. Dar ma apuc de strans din casa, ca, de fiecare data, arata ca dupa razboi. Stingerea se da, pentru mine, dupa 12 noaptea... Deh...

Sa nu uit sa va spun ca tare mi-ar placea sa vorbeasca si ai mei... Dar nu spun nimic, exceptand un "mama", dar si ala spus asa... la oboseala sau durere...

Citeam ca Alex a lui Carmen primeste jucariile preferate, printre care si carti de colorat. Pai, ai mei le rup si le mananca. Pana si varfurile creioanelor de colorat sunt mancate...

Ai mei au 3 mese pe zi si o gustare. Mese consistente, adica ou, carne, peste, ficat cu garnituri...

Nici nu ma mai pot concentra.. Voiam sa mai spun ceva, dar nu stiu ce... Oricum va pup pe toate si ma gandesc la voi. Mai am intrebari: dati copiilor vitamine? Si daca da, ce? Sau altceva? A! am incercat s-o pun pe Stefi pe olita, aseara! Mama, ce bocete! Parca as fi batut-o... Deci, nu merge! "Continuam impreuna" cu pampers... of, of...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xerxe spune:

Rodica, pt Stefan!
Dana_ene bine ca nu a patit copila nimica!
Am reusit astazi sa ajung un pic la calc, am citit meniurile... ...
Noi am petrecut sambata, Alexuca s-a dat in spectacol si a fost incantata de musafiri .
Astazi merg la sala asa ca o tai, va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana77 spune:

Bine v-am gasit fetili!!!
Sper ca nu m-ati uitat!

In primul rand o felicit pe Stefania pentru micuta Maria, sa cresca mare si frumoasa!!!
In al doilea rand mi-am facut timp si m-am uitat pe pozele copilasilor vostri, sunt atat de frumosio si au crescut atat de repede ca nu-mi vine sa cred.

Acum vesti despre Maria. Unele fete stiu ca am avut probleme cu maria, totul a inceput de la faptul ca era constipata si facuse si eritem fesier foarte puternic ( aproape rana deschisa) si nu stiam cauza. Am fost la alt medic pediatru ( cea la care suntem noi nu sepricepe deloc) care mi-a recomandat un set de analize printre caer: exudat faringian si nazal, copracolcutra, amprenta anala si altele. Toate au esit bune mai putin exudatu la care a iesit pozitiv Streptococ grupa D si la amprenta anala au iesit oxiuri. Ne-am dus la medic cu anlizele si ne-a recomandtaL Zentel pentru viermisori si Ciprofloxacina pentru streptococ. Ultimul medicament nu mi l-a eliberat farmacia deoarece acest antibiotic este foarte puternic pentru un copil de 1 si 1/2 si nu vor sa riste sa mi-l elibereze. Va dati seama ce am simtit atunci, gandandindu-ma ca acets medicament a fost prescris de un medic pediatru.
Ajunsa acasa am sunat-o pe mama ( este asistenta medicala) care la randu-i a sunat un doctor orelist. Medicul orelist ne-a recomandat sa-i repetam exudatu avand in vedere ca maria nu avea nici un simptom care sa ne duca cu gandu la streptococ. Am repetat exudatu ( am facut si noi) si a iesit NEGATIV. Asa ca, m-am gandit sa-i fac exudatu si a treia oara si a iesit tot Negativ.
Norocul nostru a fost ca nu farmacia la care m-am dus nu a vrut sa-mi elibereze antibioticul ca alfel cine stie ce se intampla cu Maria.
Dupa tratamentul de viermisori la fundulet este mai bine, kk face destul de bine, uneori face zilnic alteori la 2-3 zile, mai plange un pic cand face dar nu asa da rau.
Maria a inceput sa manance mai bine, adica mananca tot ce-i dau insa ma grija sa-i dau mancare care nu o constipa. Impotriva constipatiei ii mai dau Mariei Debridat si ii pun in laptele de dimineata si seara Humana Milchzucker.
Asteptam sa vedem si sper sa fie bine pentru ca nu-mi mai doresc sa ma duc cu Maria la nici un medic, mi-a ajuns.

In rest Maria este un copil f.f.f vesel, a crescut foarte mult are 87 de cm., vorbeste tot timpul ( cel mai mult ii place sa vorbeasca la telefonul mobil), si danseaza (ii place la nebunie sa danseze).

Acum va las si promit ca revin mai des!!!
Pupam toti copilasii si mamicile lro.

Roxana si Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anny spune:

Am pus si eu 5 poze noi. La lenea ma caracaterizeaza in ultima vreme ma mir ca le-am pus si pe astea.

Priviti si admirati

http://community.webshots.com/user/sergiu_m03

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

roxana... si andrei vb la mobil... ieri l-a sunat pe ta-su pe fix... tati a raspuns... si-mi zicea mie ca face cineva misto de el la tf, ca baguie ceva si nu intelege....

apropo de stefi, aseara a intrat 5' pe net... e restanta rau la capitolul somn, timp nu are mai deloc... maria papa bine la san, da' face kk de cate ori suge... si i-a nenorocit la pampersi... cezarica e incantat de surioara, o tine de manute, o mangaie... si cam atat am vb... ca a iesit de pe net...

Cristina si Andrei-Razvan
http://www.andreirazvan.home.ro
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

apropo, nu e o idee rea cu intalnirea la pipera.... cine mai vrea?? mergem dimineata, sa nu prindem aglomeratie...

Mergi la inceput

mai anny, cu cine seamana sergiu??/ asa blond cu ochi albasti???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia0606 spune:

Buna!

Va mai amintiti ca v-am mai scris eu ca Alex a intrat in finala unui concurs? Astazi a inceput aceasta finala si va rugam mult de tot, daca nu va suparati foarte tare pe noi sa ne mai ajutati cu inca un vot pe zi timp de o saptamana pentru Alex E. la linkul urmator:

http://www.babiesonline.com/babycontest/vote.asp

Va multumim mult de tot si va dulce.

Felicia si Alex E.

http://www.babiesonline.com/babies/a/alex2003
http://community.webshots.com/user/felicia0606

Mergi la inceput