Copilasi de Aug-Sept 2003 (49)
Raspunsuri - Pagina 3
cristinamh spune:
felicia, andrei vrea singurel sa se spele pe dinti cnd ne vede pe noi.... tubul nu i-l las lui, iar dupa ce il frec eu bine, il las si pe el sa se joace cu periuta pe dintisori.
cu ce RTAB/ metrou se ajunge la mobexpert???
Cristina si Andrei-Razvan
http://www.andreirazvan.home.ro
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
danat spune:
Dragelor vreau si eu reteta pt ciorbitza a la grec ! Nu atit pentru Raduc, cat pentru mine, ca-mi place la nebunie si am avut odata o tentativa, nu prea reusita, nu stiu de ce...in rest pot sa ma declar maestra la ciorbitze, mai ales de perisoare, dar de-asta a la grec, care imi place asa mult, nu prea am prestat.
Mihaela_s patutul lui Raduc e din lemn, cu zabrele, iar una din lateralele lungi se rabateaza printr-o balama. Uite aici o poza mai veche in care se vede cum este patutul: http://community.webshots.com/photo/166103421/182551436QkMmAp
Pe balamaua aia se suie Raduc, adica incearca deocamdata. Nu stiu ce sa ma fac..mi-e teama da' asta e!
Ankalaura fie-ti mila de stomacelul meu personal care chioraie deja de foame, ca am facut inundatie pe tastatura de la puiul tau cu ciuperci si smantana...am facut si eu de mai multe ori si la final l-am bagat la cuptor pt 10-15 min. Eu ii pun si marar, dar gatesc rrraaaaaar asa ceva pt ca bila mea protesteaza vehement dupa asa greutate de mincare.
Hai sa avem o saptamina buna fetelor!
Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu cel bun si blind si dulce si frumusel
Elena-Teodora spune:
Ankalaura, banuiesc ca la gradi papa fata ta atatea bunatati, ca stiu ca sta pana dupa-amiaza. Du-te si tu cu lugu-lugu pe langa bucataresele alea, poate ti-or da vreo reteta, ca sa le incercam si noi pentru pititcii nostri:)))))))) Eu, recunosc, ii gatesc aproape zi de zi papusicii mele, insa nu atat de variat, ca nu am timp sa stau mult pe langa mancarici, fac ceva mai lejer pentru mine, dar delicios pentru ea (asta zic eu acum, dar mai incolo, poate o sa-mi spuna fiica-mea ca i s-a acrit de gatitul meu si sa-i dau bani sa pape la restaurant!). Trebuie sa fiu la 9 la job(dar nu ajung inainte de 10) si iti dai seama ca, desi ma trezesc zi de zi la 6, special ca sa-i fac papa, tot nu as putea sa-i gatesc mancaruri de-astea mai sofisticate, care i-au mult timp (doar in week-end).
Eu sunt terminata azi... Imi vine sa plec acasa... Am avut un week-end minunat cu fiica-mea... Si mi-e dor de ea... Cred ca si ei de mine... Ieri toata ziua m-a strigat prin casa si a venit sa ma pupe: "Mama, ube...". Traducere: mama te iubesc (asta a invatat-o taica-sau!). Si nu mai pot sa stau fara ea...
Georgiana
Rodica P spune:
Azi face flacaul meu un an si jumatate!
Stefan Daniel la 1 an si 6 luni:
Dimensiuni: 87 cm si 13.5 Kg
Vocabular activ: mami, tati, mamaie, tataie, babi (bunica mea), da, dede (bebe), deditza (fetitza), apa (apa, lapte, dar si rece), papa, pine(piine), ou, nana, baie, pish (arata la scutec), miau, ham, cocos, gugu (gugustiuc), calu, tup-tup (iepurasul), oh-oh(purcelul), mo-mo (ursul), alo (telefonul), mmm (bun), brm (masina), gol (jocul cu mingea), arsh, bavo (bravo), chisa (inchisa deschisa), maa (mar), kiki (kiwi), nas, paa (par), chichi (ochi ochelari), cheche (ureche cercei), caun (scaun), cheie, asta, alta, colo, a pipii (la copii), ploua, coala (scoala-cind ii pun rucsacelul), titici (pitici), cachici (carticica), capac.
Mobilitate: F. buna - alearga, se catara pe mobila, pe fotolii, pe calorifer etc merge bine cu masinuta si uneori chiar cu tricicleta.
Dintisori: 12 dintisori si 4 maselute.
Mincare: dimineata 08.00 - lapte, 10.00 masa de dimineata (iaurt, brinza, pateu pt. copii, cremvusti pt. copii fructe, biscuiti), prinz 13.00 (supa de legume carne ou peste) 18.00 (iaurt, lapte cu cereale, fructe, biscuiti) seara 22.00 lapte cu cereale 300 ml. Am scapat de biberonul de noaptea acum il bea dimineata!
Somn: relativ bun inca se mai trezeste de 2-4 ori pe noapte!
Descriere: fumos de pica, ochii mari, gene lungi, par cirliontat, veselia casei!
Parca nu imi vine sa cred cit a fost de mic si cit a crescut!
Rodica si Stefan-Daniel
poze o-1 an , www.babiesonline.com/babies/s/stefandaniel10" target="_blank">poze , Poze noi!
cristinamh spune:
rodica, descrierea m-a dat gata!
danateu, poate ar trebui sa lasi coborata partea aia mobila, daca tot poate trece pe canapea, si de acolo jos. o fi copilul stresat si o vrea mai multa libertate.
Cristina si Andrei-Razvan
http://www.andreirazvan.home.ro
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
oana_noemi spune:
Rodica-sa-ti traiasca flacaul, e un mancacios, ferice de tine! Mi-a placut cum l-ai descris la obiect, ca un medic!
Danat-cred ca avem un patut identic cu la vostru, eu pe partea aia, i-am pus aparatoarea de patut, ca ii venise ideea cu escaladatul pe la vreo 10 luni, iar la perete nu pot sa pun patutul, ca nu mai vad copilul.
O saptamana buna mamici si bebici!
danat spune:
RodicaP sa iti traiasca flacaul frumos si destept! Ca dealtfel, toti cei care au facut deja 1 an si jumate de curand sau vor face! Baieti mari nene...ce mai!
Vad ca Stefan este asemanator ca dimensiuni cu Raduc, dar ca vocabular ne-ati umilit de-a dreptul
Oana-noemi pai crezi ca la faza cu aparatoarea in dreptul balamalei nu m-am gandit??? Da' ce ma fac ca el se catzara si pe aparatorile laterale...e drept ca nu prea are succes, ca alea se lasa jos sub kilele boierului, ca de-aia am renuntzat la ideea cu aparatoare la balama, ca precis reusea escaladarea!
Cristinamh pai noi inca suntem mici mai, nu avem agilitatea astora "mai mari" de a ne da jos, mai ales daca stem somnorosi...el stie f bine a se da jos din pat sau canapea, dar daca e complet treaz, nu garantez pt timpul noptii! Oricum, in timpul noptii stau cat de cat linistita ca doarme, iar daca se mai trezeste l-am vazut ca se foieste un pic, comenteaza filmul de seara, dar atit!
Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu cel bun si blind si dulce si frumusel
ankalaura spune:
Meniu: lista este meniul de la gradinita. Dar in principiu sunt chestiuni pe care le gatesc si eu. Ce n-am facut pana acum sunt chiftelutele de legume cu branzica. Dar nu cred ca e mare filosofie. Dar nu prajite in ulei, ci in unt si pe teflon, ca sa nu se lipeasca, si cu capac. Asa as face eu. Chiar cred ca o sa incerc. As pune bzanza mixta, desarata.
Mancarurile cu sos de smantana sunt super, dar sunt "grele" numai daca pui multa smantana si cu multi % de grasime. Poti sa le faci perisoare, adica sa toci carnea, mai pui putin orez, niste verdeata si un ou ca sa se inchege, sau faci fashiute din piept de pui. Ciuperci folosesc numai la borcan ca sa le vad, taiate. Iar pentru Eliza, le mai colorez cu un morcov, cu ce legume mai am prin casa... nu prea multe ca sa nu isi piarda gustul, sa nu mai stii ce mananci.
Eu fac supa a la grec, nu stiu cum e ciorbita... Supa o fac ca pe o supa normala, cu legume, scot carnita, pun niste orez, pe care il las in prealabil putin la inmuiat in apa rece. Apoi storc cel putin o lamaie la vreo 3 l de supa, bat bine un ou, dar nu-l fac zdrente, ci pun supa peste el, ca sa nu ma trezesc cu omleta, si apoi torn in supa, dupa ce-l diluez bine, si deasupra patrunjel. MIAM MIAM!
Elizei ii mai place supa de rosi cu galuste, mazarea cu porumb,...
Cristina, la MEx Pipera se ajunge cu tramvaiul 16. Cre' ca si cu 36, pe care il iei de langa McDo, numai ca faci mai bine de juma' de ora de la tine...cu 36, ca cu 16 faci mai bine de o ora... Iti zic eu, ca e ruta mea casa-serviciu... Oricum, cred ca merita, vom merge si noi cu Eliza...
Facem o gasca de pitici acolo, sa ii eclipsam pe pustii de 4-5 ani care sar de pe tobogane?
Eliza nu se mai trezeste noaptea, ma gandesc sa fac o pacaleala si sa o las la ea in caemra, insa ma tem sa nu cada din pat, ca e pat de o persoana, normal... In patut nu ar mai sta! nici discutie, cu gratiile alea.... Ma gandesc sa ii pun ceva care sa inalte marginea. Inca nu m-am prins ce. Doar ca ma tem ca se va trezi peste noapte, daca o pun acolo, pentru ca nu ne-ar mai gasi pe noi. Acum isi pune capsorul peste mine, sta cu mana in parul meu, mai trantseste un picior pe ta-su...
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mea
dana_ene spune:
pentru Stefan Daniel ! Rodica, sa-ti traiasca puiul !
----------------------
Eu am avut un week-end prost !
Cosmin este aproape tot timpul la servici, face multe ore suplimentare, iar cand ajunge acasa e frant de oboseala.
Eu sunt la fel de obosita, nervoasa si nici nu ma simt bine (ameteli, stari de voma,...).
Fetelor ! Am avut o cumpana ieri, ca si acum imi tremura genunchii cand imi amintesc.
Am fost la supermarket cu Oana si Cosmin.
Noi o asezam pe Oana in carucior, in locul pentru copii.
Dar ieri, m-am gandit sa-i diversific plimbarea si am asezat-o in carucior.
A stat si in fundulet, dar si in picioare si s-a simtit bine.
Până... am ajuns la masina. Eu am incercat sa fiu atenta la ea, dar...
Cosmin punea sacosele in masina, iar eu m-am gandit sa-i dau si ultimul bidon de apa plata la mana, ca sa terminam mai repede.
Oana statea in picioare, sprijinita cu spatele de marginea cea mai mica si ingusta a caruciorului.
Si a inceput sa se lase pe spate, ca atunci cand faci podul.
Si a inceput sa cada... in jos... am tipat... am apucat-o de picioarele salopetei... dar ea tot cadea... exact cu capul in jos !
Noroc cu un copil care cersea, care a vazut-o si el si a prins-o de spate.
Imi tremura si sufletul.
Am strans-o in brate... ea nu intelegea ce se intampla...
Doamne, o clipa nu am fost cu mana pe ea ! Atat !
Multumesc Domnului pentru copilul acela care m-a ajutat. Poate ca as fi reusit si eu sa-i atenuez caderea, nu stiu, sunt atat de confuza... nu mai pot sa ma adun, ce spaima am tras !
I-am dat si bani, si ciocolata copilului... saracutul ! Si i-am tot multumit !
Cred ca aratam ca o nebuna, imi strangeam fata in brate, ii tot multumeam copilului acela, nu mai stiu ce era in jurul meu !
---------------------
Danat, mare grija cu patutul !
V-am povestit ca eu i-am modificat Oanei patutul de multe, multe ori.
Ultima solutie va fi sa-i dau jos de tot lateralele, dar tot la miscarile din timpul noptii ma gandesc.
Of ! Of ! Mare grija cu ei !
---------------------
Raluca, multumesc ! Studiez, studiez...
Daniela si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
http://community.webshots.com/user/oana_maria100
http://community.webshots.com/user/oana_maria200 POZE NOI !!!!!!
mihaela_s spune:
Rodica, sa-ti traiasca flacauul cel mare, voinic si frumusel!
Danat, acum m-am lamurit si eu cum sta treaba cu patutul...grea problema intr-adevar! E tare usor de ajuns la balama...numai daca ai pune partea aceea catre perete...asa nu poti?
Ankalaura...la noi(in ardeal)ciorbele se deosebesc de supe prin faptul ca in supa se pune rantash iar in ciorbe nu. Doar supa de pui cu galuste sau taietei se face fara rantash. De aceea am scris eu ciorba, dar reteta e aceeasi. Doar ca eu las carnita in ciorba, fac din piept de pui dezosat taiat fasii. Si cum am spus fara lamaie, desi cred ca am sa incerc data viitoare si eu sa o acresc putin.
Te-ai uitat cum iese porumbul in kk? Si Silvia papa legume-amestec mexican-dar porumbul iese intreg.
Am citit ca cele mai sanatoase ciuperci sunt cele proaspete, pentru ca in conserve se pune conservant. Eu gatesc cel mai des Pleurotus, sunt foarte gustoase.
Mihaela , Diana Alexandra(22 nov 1996) si Silvia Petra(10 sept 2003)
pozici noi
bebelusi august-septembrie 2003