Mamici de iulie-august 2005 (13)
Raspunsuri - Pagina 9
corbioana spune:
Gabi draga tu ai dreptate! Dar eu va spun ce se intampla poate numai la mine in oras! Unde luna asta nici macar utrogestanul nu mi-l mai dau gratuit, si crede-ma ca am batut toate farmaciile. Cat despre Materna sau acid folic de la bun inceput m-am consolat cu ideea ca se platesc integral dupa ce tot asa am intrebat in satnga si-n dreapta! Asa ca pot eu sa fac scandal mult si bine!
Asta tara ...noastra draga...
19 sapt.+4zile
Ioana
BB23 spune:
Buna ziua burticute si mamicute!
Ce vrednicute ati fost..de cand nu am mai venit eu la servici....
Noi suntem bine...facem gimnastica cred...ba in stanga, ba in dreapta...in sarsit a simtit si tati pe bebic..pana acum il pacalea..cand punea mana..nu mai misca..iar acum tati, cand ii spun ca misca bebic..hop si el cu mama pe burtica...
Abia astept sa mergem sambata la eco sa veedem bebicul mic..am cumparat si un cd..in eventualitatea ca Dr.Lutescu poate face si o inregistrare...
In Constanta cam la fel...ori nu gasesti farmacii sa iti dea utrogestanul si no-spa-ul gratuit, ori nu mai are, ori..ori..ori...singurul loc unde aduc sigur este SensiBlu...dar si eu cumpar acidul folic si aspenterul..
Va doresc multa sanatate si sa aveti grija multa de voi si de bebei...
Sunt om cu tine, daca esti om cu mine!
nique15 spune:
pentru toate burticile!
Ce de pagini scrise si ce de vesti! Foarte harnicutze sunteti, fetelor!
Acum sa le luam pe rand:
Orca si Blackpanterro felicitari pentru flacai, sa fie sanatosi si mancaciosi!
Monica-Elena bine ai revenit printre noi! Ma bucur ca te simti bine si totul a fost OK la control! Te simti intr-un fel aparte din cauza cerclajului? (in afara de faptul ca ai anumite restrictii, mai ales legate de efort)
Iris bine ai venit in grupul mamicilor de iulie-august!
Anis decizia finala iti apartzine indiferent cate opinii ai asculta... cred ca este dificil sa o iei... si eu mi-am pus intrebarea ce as face in acest caz, dar cred ca as asculta opinia dr meu in care am mare incredere(pana acum l-am ascultat si a fost bine). Pe de alta parte numai tu stii cum te-ai chinuit sa ai aceasta sarcina, deci iarasi cred ca nici un risc nu este indicat... Nu te-am ajutat cu nimic dar sa stii ca ma gandesc la tine si sper sa fie totul bine indiferent de ce hotarere iei.
Acum fiindca voi ati discutat despre greutate dam si noi raportul: la 17sa+ avem cu 4,5kg mai mult. Ma simt deja , dar ce nu as face ca sa fie bebelina bine! oricum toata lumea ma lauda ca am o fatza luminoasa si sunt mult mai frumoasa... eu cred ca e bucuria din interior!
In alta ordine de idei facem niste tumbe pe la mami prin burtica... e hazlie foc bebelina mea! Numai la tati nu se simte inca nimic... dar ne facem noi mari si sa vezi Cam atat ca m-am intains ca o placinta! A... ma dau cu ulei de masline pe burtica si ma simt SUPER!!! Puteti incerca si voi! Merci Anis!
Va doresc o saptamana cat mai placuta, cu multe vesti bune si burtici confortabile!
Ioana 17+
mitub spune:
BB23- aspenterul nu este un fel de aspirina????
Ai voie sa iei asha ceva?
Pupici,
Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2- 16 saptamani (DPN 1 august)
Delia spune:
Va pup dulce pe toate!
Ca de obicei tare silitoare ati fost la scris chiar daca a fost We.
In primul rand felicitari tutror mamicilor care au aflat ce sunt bebeii!Vad ca se ingroasa randurile baietilor!
Anis: nu te mai stresa cu cerclajul, in afara efortului totul va fi normal din cate stiu eu.Multa sanatate!
Katink: eu nu am avut linia nigra la Codrin si nu este obligatoriu sa apara asa ca stai linistita.
P.S.: mersi mult pentru site-uri!
Corbioana: cand te duci la farmacie intai intrebi daca au si dupa aceea le arati reteta compensata, se mai intampla sa nu-si primeasca banii si nu dau chiar daca au.
Cristina: felicitari pentru veste, cred ca s-a obisnuit in ritm cu invatatul si nu face pauza ca mami, de aceea te sutuieste tot timpul (glumesc).
Nu stiu din ce motiv nu pot folosi icon-urile.
Mie mi-au trecut greturile de tot si acum am inceput sa ma indop cu ciocolata - meniul pricipal al zilei- voi ajunge cat casa...
Vroiam sa va intreb pe bucurestence: merge cineva la Diagnosis pe 11 martie dimineata? Eu atunci am programare.
Va pup dulce pe toate!
Delia si Codrin
Delia spune:
Boga si eu stiam ca nu este voie aspirina in sarcina.
BB 23 ai cumva vreo indicatie speciala?
Aspenter este aspirina in doze mai mici 75 mg.
Multa sanatate tuturor!
Delia si Codrin
anis spune:
Si eu i-au aspenter..e indicata pt mentinerea coagularii sangelului la cote normale.Si e indicata pana maxim in sapt 28.
AniS si bebelina mea dulce 15+
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
mamini spune:
salut!
sunteti harnice, ca de obicei...cine intreba de intarirea uterului dupa... e normal si nu e periculos. am citit ca dupa orgasm uterul poate fi tare about 7 min. cica asa e si daca nu esti gravida, dar nu simtim, fiindca nu e intins ca acum. deci, daca nu e singerare sau durere, e ok.
cit despre protectia sociala din tarile nordice, sunt de acord daca raportez la ce e in Ro. dreptul la concediu de maternitate( platit mai bine-4 luni. apoi inca 5 sau 6 luni pe bani mai putini. apoi inapoi la munca. daca vrei sa stai acasa, se poate pina copilul face 3 ani, dar primesti bani de somer, adica in functie de venitul total pe familie.ce daca ai muncit, daca sotul cistiga, iti dau o suma penibila sau deloc.eu pierd cam jumatate din bani in concediu fiindca se calculeaza dupa anul fiscal incheiat si confirmat, adica 2003. acum cistig mai mult decit atunci, dar nu recalculeaza decit daca diferenta e de peste 20%- nu e cazul din pacate.o sa ne descurcam dar...se putea si mai bine.
iau pulizer pt ditamai articolul
pupici
M 14+
Delia spune:
Va rog, sunt tare curioasa, daca vreti sa-mi spuneti, aveti probleme cu grasimile, ca eu nu mi-am verificat colesterolul si ma apuca tensiunea.
De ce o luati?
Cum a ajuns doctorul la concluzia ca este necesar?
Va pup dulce!
Delia si Codrin
Monica-Elena spune:
Si aspenterul si thrombo-ass sunt aspirina de 7 mg si 50 sau 100 mg si se dau cand ai probleme de coagulare. Sunt admise sub supraveghere medicala.
Nique de simtit ma simt bine si nu simt absolut nimic doar cand bag utrogestanul mai dau cu degetul de fir dar in rest este OK. Nu stau mult in piciorae si sunt f atenta fara efort.
Adriana gravibinonul ca toate medicamentele ptr gravide se dau compensate de la medicul de familie. Si eu am facut la inceputul sarcinii gravibinon unul la 7 zile.
briana la cerclaj ti se coase colul ptr a nu se deschide. Asta cand apar contractii si cand colul se micsoreaza si se inmoaie. Inainte de nastere se scoate firul si totul e OK dar nu mai poti naste prematur.
Monica si bb la purtator
Esentele tari se tin in sticlute mici.