Mamici de iulie-august 2005 (13)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Briana, te inteleg cu constipatia si eu am fost saptamana trecuta...

Bea multe lichide si mananca fructe, evita mancarea rece si uscata si nu te forta prea mult, da-i inainte cu fructe si lichide si fa multa miscare si exercitii fizice.
Ce am mai citit prin cartile pe care le am, cica ajuta - eu nu am incercat - sa bei un ceai cald cu lamaie cu o jumatate de ora inaintea mesei de dimineata, poate stimula intestinul...

Numai bine,
Katink 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabungau spune:

Briana eu ca sa nu ma mai constip mananc dimineata pe stomacul gol fulgi de ovaz in laptic cald (nu prea mult lapte, doar cat sa umfle fulgii de ovaz). Nu mai am probleme de atunci, este foarte eficient - si sanatos pentru tine si RECLAMA ILEGALA.
Cat despre medicamentele compensate - intreab-o pe doctorita de familie, in mod normal ar trebui ca toate retetele pentru gravide sa fie compensate. Medicamentele nu se dau "ca sa nu bata la ochi". Ar trebui sa-ti dea in fiecare luna exact cat ai nevoie... nu-ti da nimic din buzunarul ei, tu cotizezi in fiecare luna cu o buna parte din salariul tau, deci... fii rea!!! Dar... indulceste-o inainte cu o mica atentie pe doctorita, poate o mai inmoi...

Pupici si sanatate multa!!

Irina si bebe 15 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Buna fetele si o saptamana excelenta tuturor!

Katink: ai dreptate cu site-ul, dar nu am fost pregatita cu Enciclopedia sa va scriu ce zice acolo, si cum promisesem sa va dau ceva si multe din fete nu au citit ce scrie la Odisee...am luat cate ceva de acolo

Brianamica: Macar compensat tot ai dreptul sa iei Gravibinonul, platesti doar jumatate si deci se simte. Nici mie nu-mi da deocamdata gratuit chestiile, dar avand in vedere ca iau medicamente cand am nevoie si fara coada etc. chiar nu e o problema...

Monica-Elena: bine ai revenit, poate mai vorbesti si cu Anis sa-i zici cum a fost cu cerclajul...eu zic ca e mai bine sa-l faca si ea, dupa atatea tratamente pt a ramane insarcinata mai bine sa nu risti, puiule mic!

In rest, felicitari noilor venite si celor care au aflat ce ascund in burtica...azi merg si eu la medic si poate-poate voi afla ce si cum...nici nu stiu ce sa zic, presimt ca o sa ne faca in ciuda si va fi fetita...dar tot a noastra este si eu aproape ca m-am obisnuti cu ideea ca poate fi ce vrea el (bebe)

Cat despre constipatie: apa multa, suc de fructe si compoturi si impus sa mergem zilnic afara....cine n-are interdictie la efort, ajuta si plimbarea, si o gurita de cafea...

Si intrebarea mea: Pana unde au ajuns de sus burticile voastre, ca a mea mai are un picut pana la buric (si asa trebuia sa ajunga la 5 luni, nu la 4). La mine nu se vede inca linia, data trecuta a aparut cam prin luna a 9-a si a devenit foarte pronuntata dupa ce am nascut, trecand cam la 2 luni dupa aia.

Pupici si ne mai auzim,

Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2- 16 saptamani (DPN 1 august)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabungau spune:

Intr-adevar, si prunele uscate au efectul dorit, sau compotul de prune - tot seara, este super!!

Pupici si o saptamana frumoasa va doresc

Irina si bebe 15 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corbioana spune:

Buna dimineata!! Mi-e cam somnic, poate pt. ca am racit un picut...cred ca de la sotul meu desi niciodata nu am luat raceala de la el...el e tare de tot racit, mie imi curge doar putin nasul si mi se mai infunda usor. Am bagat ieri ceai, lamaie, miere, portocale ce am putut si eu...speram s-o dam la o parte repejor..
Cristina asa sper ca era bebe si am mai simtit eu cate ceva si acum in weekend si sigur ca incep sa constientizez de-abia de acum
Nici la mine nu a aparut linea negra si nici nu ma supar daca nu apare, ca am citit ca nu e musai!
Am avut si eu perioade cu constipatie mai ales la inceputul sarcinii. Si mi se mai intampla in cate o zi si acum...dar vad ca apoi imi revin.
Mai fetelor aici e crunt ce se intampla. Umblu de cateva zile pe la farmacii si nici una nu imi mai da utrogestanul gratuit!!! Adica singurul lucru de care beneficiam si eu gratuit la cat imi ia din salariu ...

O sapt buna!

19sapt.+4 zile

Ioana

Mergi la inceput

Palmyrah2002 si Mitub m-ati linistit, deci nu e o regula, poate sa apara si mai tarzior

Fetelor apropo si de carti, eu mi-am cumparat din Romania cartea "Mama si copilul" de fam. Capraru, Ed. Medicala v-o recomand. Este foarte bine scrisa si plus de asta simt ca ma va ajuta mult in special dupa ce voi naste. In rest mai am ceva carti si reviste primite de la cabinetul medical, dar sunt in germana...
De la prietena mea am "Ghidul femeii gravide", este mai veche, dar foarte buna pentru perioada sarcinii.

Voi ce carti aveti sau v-ati cumparat?

Numai bine,
Katink 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Ioana...o avea legatura cu varsta sarcinii? ca in principiu la 20 de saptamani nu prea ne-ar mai trebui Utrogestan...mie ultima oara mi-a dat medicul de 2 ori mai mult decat aveam nevoie, probabil tocmai in ideea ca nu se mai poate mai tarziu.

Oricum, eu intreb azi pe cat mai e cazul sa iau, ca deja placenta si-a intrat in rol si ar trebui sa se ocupe de de-acum. O sa-mi fac o lista de intrebari, caci altfel uit tot cand il vad pe puiul mic...desi cu voi mai aflu raspunsul la piticii mei

Eu am Enciclopedia Larousse si o editie mai veche din Mama si copilul. Oricum, va recomand tuturor sa cititi TOT despre ingrijirea copilului mic de tot inainte de a naste, atunci va veti aminti ce si unde ati citit si va fi muuult mai usor!

Pupici,

Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2- 16 saptamani (DPN 1 august)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corbioana spune:

Boga, eu am avut probleme cu sangerare (scurgere maronie aproape o luna) cu dureri/crampe de burta si a cam durat o luna si am stat in medical. Ultima data mi-a zis sa iau in continuare utrogestan si sa nu-l opresc decat atunci cand imi spune ea (doctorita mea gineco) asa ca fac cum zice ea insa uite ca din pacate va trebui sa cumpar. Si e si asta in jur de 300 mii sau mai mult.

19sapt.+4zile

Ioana

Mergi la inceput

Mitub succes azi la dr. poate afli si ce este. O iei si pe Miruna cu tine sau nu?!

Numai bine,
Katink 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geaninaelena spune:

Buna dimineata si o saptamana cu multe impliniri tuturor!!

Corbioana....iti dau eu 2 cutii de utorgestan ...nu am reusit sa aflu de unde esti...da-mi un pm daca vrei.

Va pupic

20 saptamani

Gia

Mergi la inceput