1 % din impozit
![](images/user_woman.png)
as vrea sa va intreb daca la noi in tara se poate dona 1% din impozitul anual datorat si platit si care este procedura. multumesc
pupici, micutza
Raspunsuri
ela2004 spune:
Buna micutza..eu nu sunt jurist, dar fiind in domeniul resurselor umane stiu acest lucru:
"Stabilirea si plata impozitului pe venitul net anual impozabil
(1) Impozitul pe venitul net anual impozabil datorat este calculat de organul fiscal competent, pe baza declaratiei de venit, prin aplicarea cotei de 16% asupra venitului net anual impozabil din anul fiscal respectiv.
(2) Contribuabilii pot dispune asupra destinatiei unei sume reprezentand pana la 2% din impozitul pe venitul net anual impozabil datorat pentru sponsorizarea entitatilor non-profit care functioneaza in conditiile Ordonantei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii, cu modificarile si completarile ulterioare.
(3) Obligatia calcularii, retinerii si virarii sumei reprezentand pana la 2% din impozitul pe venitul net anual impozabil datorat revine organului fiscal competent.
(4) Procedura de aplicare a prevederilor alin. (2) si (3) se stabileste prin ordin al ministrului finantelor publice.
(5) Organul fiscal stabileste impozitul anual datorat si emite o decizie de impunere, in intervalul si in forma stabilite prin ordin al ministrului finantelor publice."
este un articol din codul fiscal.
Sper sa-ti foloseasca.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
micutza spune:
ela2004 multumesc tare mult pentru raspuns, dar as vrea sa mai stiu cum se procedeaza efectiv, ma duc la administratia financiara si comunic , ca vrea sa donez fundatiei XYZ 1% din impozitul datorat? Sau anunt la firma unde lucrez de intentia mea si ei se ocupa in continuare de acest lucru?
pupici, micutza
ela2004 spune:
Micutza eu cred ca trebuie sa te duci la administratia financiara..
In primul rand trebuie sa anunti institutia unde lucrezi sa nu-ti faca regularizarea fisei fiscale (daca ai numai un loc de munca) si apoi o sa te duci tu cu fisa fiscala la administratia financiara si sa intrebi pe acolo cum procedezi...
Imi pare rau ca nu stiu mai multe.
micutza spune:
Adela! . multumesc tare frumos pentru informatiile pe care mi le-ai oferit.
pupici, micutza
![](images/user_man.png)
liviu`s spune:
quote:
Originally posted by cristinatwo
Ela2004, te rog imi poti spune pe unde e postat noul Cod fiscal?
Codul fiscal, insotit de modificarile suferite, poate fi vizualizat la http://www.mfinante.ro/legislatie/index.jsp
dandana spune:
eu am citit si iata ce am aflat:
- nu conteaza daca fisa e regularizata su nu, nu are legatura;
- trebuie sa depunem pana la 15.04 formularul 200 de declarare venit global la administratie, completand capitolul h;
- putem sa alegem doar o singura entitate nonprofit, careia trebuie sa-i stim numele si contul iban;
- procentul e clar, 1% din impozitul anului 2004;
- organizatia va primi banii pana la 31.12.2005 si ar fi bine sa le comunicam intr-un fel ca au de primit acesti bani ca ei sa poata verifica;
- oricine are venituri din cele ce se globalizeaza pe 2004 poate sa faca asta;
succes la completat formularul si gasit organizatia cea mai buna!
nici-o suma nu-i prea mica!