De ce nu si Romania...?!

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viorela hoff spune:

Vacantele noastre la tara la bunici.........nu degeaba il citeam cu sufletul la gura pe Duiliu Zamfirescu.
La 1 km de casa era o moara, si in dupa-amiezile de vara, cand toti ai casei dormeau, ma stercuram printre stupii lui Tatae si ieseam in campul cu maci.
Ma culcam usor in iarba si ascultam : albinele - zzzzz, moara- rrrrrrrrrr, pasarile cerului-cirip, cirirp, simteam mirosurile, de iarba, de grau, de mac, si niciodata nu adormeam, de bucuria clipei!
Un filmulet din sufletul meu , pe care il vad cu placere de cate ori mi-e dor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

Ptr mine Constanta este cel mai frumos loc. Atit vara cit si iarna. Cind ajung in tara , multi purici in Bucuresti nu fac . Ma grabesc spre ORASUL MEU. ...

Si Moldova e tare frumoasa , si in Apuseni mergeam cu cortul in studentie , dar o briza vara si un vint intepator iarna ... asta-i Constanta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lily spune:

Ce vacante aveam vara si iarna la bunici, in Oltenia, intr-un sat obisnuit, cu oameni obisnuiti... drumul de la Bucuresti pina acolo era f frumos- Alexandria-Turnu Magurele-Corabia, pe linga Dunare. Se vedea tarmul si vecii nostri bulgari. Ma intrebam ce fac ei, ce o fi acolo la ei? Nu am calatorit decit in tara de felul meu. Treceam Dunarea pe un pod din vase, citeodata vara era asa secat ca masina se atingea de pod...apoi atita verde...padurici...
intr- o seara se facuse tirzior si la un moment dat ceva in fata masinii...luceau 2 ochi, tata opreste masina si cind colo ce era??? un iepurila !!! speriat saracu` a trebuit sa il i-a de urechi sa ii de-a drumul pe cimp...pur si simplu era orbit de lumina farurilor....
zona Corabia este f frumoasa, curata...
Marea Neagra...cu valurile ei ,cu plajele si statiunile romanesti....cite veri frumoase petrecute la mare, rasaritul superb si apusul inconfundabile...la Mamaia era locul nostru unde totul era bine organizat si te puteai bucura in voie de soarele si apa marii !

"Daca dragoste nu e, nimic nu e"

Lili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criistian spune:

Romania.....va palce Romania........mie da.......sa va povestesc....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criistian spune:

E iarna...afara ninge.Trenul face statie intr-o gara in care eu nu am mai fost niciodata.Ma uit in jur si in ultima secunda imi dau seama ca asta era gara in care trenuia sa cobor...sar din tren si ma opresc in fata unei batranele cu o bundita din pile de oaie, cu niste incaltari din pasla, cu o naframa pe cap din lana groasa care era pusa peste o caciula tot de lana.o intreb unde as putea gasi un motel ceva unde sa innoptez....Nici un raspuns...ma priveste da sa plece dar dupa ce face doi pasi grei de ani se opreste:<Mama vin la mini daca vrei sa dormi la noapte ca la motel is purici si plosniti>.Stau doua clipite ma gandesc ma uit imprejur si ma hotarasc sa o urmez...o luam spre sat, care era la vreo cinci sute de metri mai incolo,taind-o pe de-a dreptul prin zapada mare de vreo 30- 40 cm.ajungem la prima casa din marginea satului si ne oprim....aici statea batrana...intram in curte unde ne intampina un catel mic si pufos<Nu musca mama,nu musca>....ce putea sa imi facagandeam eu......Intram in casa: o casa mica cu 4 camere mici cu peretii varuiti cu alb pe afara cu geamuri de lemn imbatranite de timp, cu doua usi la fel de batrane ca si femeia din fata mea.Intru in casa dupa ce ma aplec putin cand trec pragul, imi sterg picioarele de zapada cu un ciot de matura ca muncise mult la viata ei si indraznesc sa intru in prima odaie.....<Buna sara baietule, fati comod ca poate ai inghetat, trenurile de azi is mai proaste ca cele cu cari am mers eu pana la berlin>...Cu vintele astea m-au facut sa tresar nu ma asteptam sa fie cineva in casa asta....lumina era stinsa si singura pala de lumina venea din soba unde alrdeau si trosneau doua lemne de salcam uscat....Am privit spre soba de unde s-au auzit si cuvintele si am va zut un batranel rotund la fata...rosu in obraji care fuma dintr-o tigara pe care se vedeau literele ziarului din care era facuta.M-am asezat pe un scaundupa ce am dat mana cu batranul si mi-am dat haina de iarna jos.....batranul ma servi cu un pahar de vin cald iar batrana incepu sa trebaluiasca prin casa pentru a face ceva de mancare....Batranii nu au vrut sa cedeze la insitentele mele de a nu se deranja in ceea ce ma priveste cu mancarea.
Dupa ce am mancat batranul m-a invitat la tigara la gura sobei si a inceput sa imi povesteasca cum era cand era el......

Ma opresc aici pentru seara asta ....continui alta data....Vreau sa va arat o Ramania a ea care nu as da-o pentru nimic in lume

Mergi la inceput