endometru, ovulatie, temperaturi (13)

endometru, ovulatie, temperaturi (13) | Autor: Anca Wish

Link direct la acest mesaj

anca...poate intr-o zi
http://community.webshots.com/user/ancawish

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alé spune:

Am revenit, sa zicem...

In legatura cu restrictionarea, am vazut ca numai pe computerul de acasa scrie asa, nu si pe cel de la servicu, deci am tras concluzia ca nu are legatura cu user-ul, ci cu calculatorul...

Iar in ceea ce priveste situatia care s-a creat legata de acest subiect, am ezitat foarte mult in a-mi expune opinia, dar dupa ce m-am sfatuit si cu altii (nu sunt membri ai acestui forum) mi-am dat seama ca am suficiente motive sa spun ce gindesc.

In primul rind, imi pare foate rau ca s-a ajuns aici. Tonnia a grait un mare adevar, e un fel de greva. Eu una n-am mai raspuns nici unei intrebari si nu mi-am mai dat cu parerea la nimic de cind a inceput discutia.

N-are rost sa spun istoria mea pe forum, e foarte asemanatoare cu a celorlalte fete, care au considerat grupul aspirantelor mai greu de penetrat - nu este un repros - ci pur si simplu, m-am simtit exclusa cind am incercat sa intru intr-un grup atat de inchegat, desi primirea a fost calduroasa si incurajanta.
Am urmarit cu interes toate discutiile generale si pe cele specifice de pe forum, fara a raspunde insa niciodata. Asta pina cind am gasit "endometru..." unde m-am simtit chiar bine si consider ca am ajutat multe fete cu informatiile pe care le-am pus la dispozitie.

Fara suparare, fetelor, dar eu nu inteleg dorinta asta de unificare, trecind peste valentele ei administrative (mai putin spatiu pe server). Mi se pare ca o problema tehnica a degenerat intr-o discutie fara rost, din care multe fete au iesit lezate. Nu vreau sa vorbesc in numele lor, desi am senzatia ca sint in asentimentul lor.

Singurul rezultat clar este ca unele dintre noi au disparut, declarat sau nu, pentru simplul fapt ca nu se puteau rezuma la subiect. Ce sa facem acum? de masurat endometrul il masuram de maxim 3 ori pe luna, de ovulat ovulam o singura data, doar masurarea temeperaturii ar fi o chestie constanta. Ce putem face in situatia asta?
Si sa vegetam in asteptarea unuia dintre evenimentele de mai sus, timp in care sa raspundem noilor venite sau noilor intrebari...mi se pare meschin pentru noi, cele au creat si imbogatit acest subiect.

Fenomenul de bisericuta mi se pare absolut firesc in conditiile in care deja sint foarte multe fete pe forum. La aspirante este deja un grup prea mare pentru a-i putea face fata din punct de vedere psihic. Fiecare fata cu problemele ei, cu tratamentele ei, cu planurile ei.. Cum sa le poti tine minte pe toate, astfel incat, cind vrei sa dai un raspuns, sa nu le incurci intre ele? Si aci nu ma refer la nume, ci la situatia in care se afla, mai ales ca fetele nu intreba intotdeuna o chestie direct legata de situatia in care se afla.
Prin urmare, un grup mai mic este mai eficient, in opinia mea.

Ce am apreciat la acest forum este faptul ca ti se da posibilitatea, ca nou venit, sa adresezi orice intrebare, chiar daca au mai fost discutate de zeci, sute de ori. Nu exista o voce care sa te indemne sec spre arhiva, ba dimpotriva. Desi subiectul a fost discutat si rasdiscutat, noile venite primesc intotdeuna un raspuns uman.

Judecind si din punctul de vedere al administratorului, nu pot sa nu-i dau dreptate si Tiei. Sigur, spatiul pe server este important si nu merita irosit cu discutii generale. Dar in mod obiectiv, eu cred ca "endometru..." isi face treaba, ca sa spun asa.
O noua venita care nu are rabdare sa caute in arhiva (si cred ca asa sunt cele mai multe), posteaza o intrebare si i se raspunde local.
O noua venita care doreste sa schimbe opinii cu fetele si sa se si informeze in acelasi timp, se duce la aspirante.
O noua venita care are nedumeriri legate de endometru, ovulatie sau monitorizarea temperaturii, intra la "endometru..." si intotdeauna primeste rapuns.
Dupa mintea mea, forumul functioneaza ca un mare sistem de intrajutorare, fie ajutor tehnic sau moral. Nu mi se pare corect sa fim "dirijate" catre o singura directie, stabilita in reguli nescrise...
Poate organizarea "traditionala" a topicului "asteptind un ingeras" nu mai corespunde dorintelor si necesitatilor fetelor. Eu consider fenomenul o evolutie, nu o abatere de la mersul normal la lucrurilor.

In concluzie, caci am scris destul, eu am o problema de principiu. Imi doresc sa continue acest subiect, poate si datoita unui oarecare grad de simt matern, caci imi permit sa cred ca am fost una dintre creatoarele lui, dar si datorita faptului ca este, in opinia mea, o mica enciclopedie pe tema asta. Ar fi pacat sa dispara pentru ca in fiecare zi invatam ceva nou din experienta celorlati si astfel, cind se va posta o noua intrebare, vom sti si mai multe lucuri si vom pute raspunde si mai corect.

PS Nu am scris nimic despre topicul pacientelor dr. Moisa pentruca nu am intrat niciodata, dar daca voi vrea sa-mi schimb sau sa-mi verific medicul stiu unde sa ma duc .

PPS Am postat acest rapuns si la endometru si la organizare topic, pentru ca mi se pare ca isi gaseste locul in ambele topicuri si nu mai stiu cine citeste si unde.

Toate lucrurile se intampla cu un scop.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MRL spune:

Ale,
Un mare si dulce pentru tine si un buchet mare de
LilianaM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Cum stii tu, Ale, sa pui punctul pe "i"!

Bine, sa vedem ce iese!

Mirelas, bine ca te-ai ovulat! Sa fie intr-un ceas bun! Era de asteptat la ciclul tau lung, sa fie mai tarziu ovulatia!

Loru, incepe cu masuratoarea din ziua in care ti s-a terminat menstruatia! Regula de baza:o iei la aceeasi ora! Tine-ne la curent! E si un site pe care poti sa-ti treci temperaturile si iti detecteaza ei ovulatia!

Fara sefa, nu prea ma incumet mai departe! Ariadnaaaa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Mai fetelor, mi-ati intrat acolo la inimioara si pe cuvantul meu ca nu pot sa va mai scot! Am zis io ca pot trai fara voi, dar nu pot, na! E tare searbada viata fara voi!

Eu azi as putea sa ma risc cu un test, dar n-o fac deloc! Ce ma fac, fetelor daca va dezamagesc si luna asta?! Ce ma fac daca nici acum nu sunt gravida? Mai bine astept cumnitica pana in ziua cand ar trebui sa vina rushii si atunci ma incumet cu un test.

Va pup si va iubesc

Alé, ca de obicei nota 10. Primesti de la mine o coronita pentru ca poti da lectii de viata oricui.

Mergi la inceput

Ariadna, n-o sa ne dezamagesti! N-ai cum!
Oricum luna asta ne-ai pregatit, ne-ai spus ca e asa si asa...

Cu testul, te rog eu mai stai putin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns utocatalina spune:

Neata..sunt in ziua 27....si a 14-a de DPO...ieri mi-a scazut temp de la 37.2 la 37...asta insemna de obicei ca-mi vine ciclu exact in ziua in care scadea atit de brusc...azi am tot 37...si pina acum nu mi-a venit inca...nu vreau sa-mi fac iluzii aiurea...ca burta oricum ma doare si parca vad ca la prinz vine Scufita Rosie...dar am zis ca e bine sa va tin la curent si pe voi...ufff...grea mai este asteptarea asta...

Sa nu depunem armele si vom reusi! Cata

Mergi la inceput

Cata, tin pumnii! 37 nu-i chiar o scadere, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bety spune:

Ale - , si ... dorinta noastra de a fi -ute ne leaga.
Fetele - va scrie o "pacienta"...eu va citesc, dar nu va scriu, pentru ca nu am ce...eu acuma pauza...deci: endometru-nu; ovulatie-nu, temperatura-nu...dar oricum, NA - eu va si pe voi.

Beatrice

Mergi la inceput

Bety, de unde ai floricica galbena?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bety spune:

Mie-mi plac enorm florile! Le port si-n suflet si va mai trimit si voua...
PS - din "Show entire smile list" - floare3, adica
Beatrice

Mergi la inceput