Azoospermie + alte probleme

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda kov spune:

DRAGA NICO,
E f. bun site-ul pe care ni l-ai dat.Multumim!

Azoospermia poate fi de doua feluri: excretorie sau secretorie.
In ROMANIA ( cel putin in Arad si Timisoara ) nu se face ecografie transrectala care, asa cum scrie in schemele din acel site,ar fi utila pt. diagnosticul azoospermiei excretorii.
Urologii cu care am vorbit noi au spus ca nu fac dezobstructii de cai spermatice ( care ar rezolva cauza azoospermiei excretorii )pt ca acele canale sunt f.subtiri ( de ordinul milimetrilor ) si destul de lungi, asa ca ar fi munca de chinez pt.ei...si n-au nici o experienta in sensul asta.Nu stiu cum e la Bucuresti sau in alte centre.

In alta ordine de idei, sotul meu a facut deja 2 punctii testiculare ( una in scop diagnostic, alta pt fiv ).Parerea mea ar fi sa nu faceti punctia decat atunci cand faceti fiv.Daca sotul tau are testiculi de volum si consistenta normala, analizelele hormonale O.k sigur se gasesc cativa spermatozoizi prin punctie.
Noi nu am castigat nimic ca am facut prima punctie diagnostica, adica nu areun tratament in plus, si e destul de traumatizat pt barbatii nostrii sa tot fie intepati in podoabele lor...
Sigur ca trebuie sa va consultati cu urologul vostru, eu ti-am spus parerea mea.
Le-as intreba pe fetele care au aceiasi problema ce le-au spus urologii .
Cu drag si cu multa credinta,
Anda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda kov spune:

Draga Nico,
ti-am trimis e-mail despre Timisoara si Szeged, daca nu l-ai primit sa-mi spui.
Anda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicoma spune:

Anda, am primit mail-ul tau, merci mult.

Am citit si eu pe net ca afara sunt mult mai multe cai de rezolvare a azoospermiei (chiar procente destul de mari de cazuri tratate). Practic din ce am citit ca se intampla prin State, in Franta, s.a.m.d. singurele cazuri pt. care ei nu au gasit cai de tratament sunt cele cu cauza genetica.

Noi nu am ajuns inca la biopsie, tocmai din motivul ca nu vreau sa-l supun pe al meu sot la asa ceva (inca). Nici la un urolog nu am ajuns inca, pt. ca cel la care tb. sa mergem e plecat deocamdata din tara. Am fost doar la endocrinolog, care nu a gasit nimic in neregula (examen clinic ok, echo testicular la fel, analize hormonale perfect normale). Dar nu am de gand sa ma las pana nu imi explica si mie un doctor cauza acestei azoospermii. Pt. ca in final, stie toata lumea, tb. sa tratezi cauza si nu efectul.
Deocamdata o sa repetam spermograma la alt cabinet si o spermocultura, si dupa aceea mai vedem. Biopsia o mai amanam si pt. ca daca e cazul, nu o sa facem FIV acum, in primul rand pt. ca ne-am ingloda in datorii si in al doilea rand pt. ca eu cred ca mai avem timp (28ani, eu-nici o problema). In plus, chiar daca nu am nici un motiv sa cred asta, eu sunt convinsa ca o sa avem pana la urma copilul pe care ni-l dorim. Chiar daca o sa-mi spuna 100 de doctori ca asta nu e posibil.

Voi ce v-ati hotarat? O sa mai faceti FIV? Problema la noi e si ca Bucuresti-ul e destul de departe si asta ar insemna sa ne neglijam job-urile, ceea ce nu prea e posibil deocamdata.

Eu nu sunt o fire prea optimista, ba dimpotriva, dar pe subiectul asta chiar am o doza mare de optimism.
Asa ca fruntea sus! Va pup pe toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BRYANA spune:

ANDA
Ma intereseaza si pe mine despre Timisoara si Szeged.Poti sa ma ajuti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tabitha spune:

Dragele mele,

Am revenit pe meleaguri natale. Adevarul este ca o perioada ne-am descurajat, dar tocmai ne-am intors din Turcia, unde sotul a facut o biopsie. Minune! S-a gasit material calitativ, chiar daca mobilitatea mai lasa de dorit, dar cica asa se intampla la biposie. Acum eu urmez un tratament pentru reglarea ciclului iar la inceputul lui august plec din nou in Turcia unde voi face tratamentul pentru FIV + ICSI. Problema este ca medicamentele sunt extrem de scumpe si greu de gasit, asa ca va rog sa imi spuneti unde as putea gasi urmatoarele medicamente si cam ce preturi au:

GONAL F - 2000 - 2500 unitati

CETROTIDE sau ORGALUTRAN (8 fiole)

OVITRELLE (2 fiole)

Va multumesc mult si va doresc tuturor sa ajungeti sa va bucurati asa cum am facut-o noi.

Bafta multa si succes brusc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceciserban spune:

Tabitha incearca sa intri la FIV 37 ca acolo fetele te pot ajuta sa-ti procuri medicamentele necesare.Si noi facem in toamna la Medsana FIV+ICSI,dar eu fac stimulare cu Menogon nu cu Gonal F,de aceea nu stiu de unde poti lua GonalF.Cat costa in Turcia?De ce nu faci in Romania?Multa bafta,sa fie cu ochisori.

cecilia

Mergi la inceput

Buna.

Ne-am hotarat sa facem tratamentul in Turcia deoarece ne-a spus cineva de o clinica foarte renumita in asemenea proceduri si in plus am la cine sa stau, are cine sa aiba grija de mine pe timpul tratamentului. Eu nu sunt din Bucuresti si mi-ar fi destul de dificil sa vin in capitala la fiecare control si injectie.

Sper sa iasa totul bine. Deocamdata ma axez pe cautarea medicamentelor.

Salutare si numai bine.

Mergi la inceput

Nici eu nu-s din Buc ci tocmai din Cluj,dar stau la rude in perioada respectiva.Oricum exista sis varianata inchirierii unui ap.Te pup bafta.

cecilia

Mergi la inceput

Eu nu sunt atat de norocoasa sa am rude in Bucuresti, si consider ca dpdv psihic nu ar fi recomandat sa stau singura in perioada realizarii FIV. Dat fiind ca in Turcia am rude la care sa stau, cu care sa pot discuta si care se pot ingriji de mine (este vorba de o asistenta medicala), am ales aceasta varianta. Biopsia + FIV + ICSI costa 3300 dolari. Si sper sa iasa totul bine.

Ai grija de tine si sa ne bucuram in curand de sarcini usoare si copii sanatosi.

Tabitha

Mergi la inceput

Tabitha din punctul asta de vedere ai dreptate.
Te pupic si eu iti doresc la fel sa dea Domnul sa reusesti sa fi mamaica.Mai vorbim la FIV 37.

cecilia

Mergi la inceput