Azoospermie + alte probleme
Raspunsuri - Pagina 7
nicoma spune:
Dumnezeule, e de-a dreptul deprimant!!!
Atunci cand ma resemnez fata de problema noastra (azoospermie) si mai intru pe DC sa vad poate a mai aparut vreo reusita, vad ca pe acest subiect nu s-a mai scris NIMIC.
V-ati resemnat toate? Sau poate aveti deja copii si nu mai aveti timp de asta?
Daca ati reusit, vreau si eu reteta!
nicoma spune:
Si am uitat ceva: a obtinut cineva vreo modificare in timp a spermogramei (de la zero la .. oricat)? Daca da, cum? 
carmen e spune:
draga nicoma eu nu prea mai am timp sa intru pe dc am intrat mai rar
noi suntem un caz pierdut nu avem nici un rezultat si nici nu vom avea vreo data singura solutie la noi ramnane inseminarea de la donator, de resemnat nu ne-am resemnat si nu cred ca vreo dat ne vom resemna, pt. ca ne-am dorit intotdeuna copii si acum sa stim ca vom avea copii, dar nu vor fi ai sotului meu este f. greu este inimaginabil
eu am inceput investigatiile pt. a puta face inseminarea si de accea sunt f nervoasa poate de asta am si eviat sa mai intru pe dc
poate voi nu sunteti in aceeasi situatie ca noi si se mai poate face ceva
ati facut biopsia testiculara? pt. ca numai in urma ei puteti afla care sunt sansele voastre, eu sper din tot sufletul ca sansele voastre sa existe
daca vrei mai multe detalii eu iti pot da
nicoma spune:
Mersi, carmen e
Se pare ca oricum suntem singurele aici.
In primul rand vreau sa-ti spun ceva: eu una nu (mai) am incredere in doctori, indiferent cat de vestiti, de buni sau de scumpi ar fi ei.Noi am fost pana acum la dr. care ni s-au recomandat a fi cei mai buni si nu ne-am uitat la bani. Dar nici un doctor pe lumea asta nu poate sa-ti spuna verde-n fata ca "nu aveti nici o sansa sa aveti copilul vostru" atata timp cat nu e in stare sa-ti dea o explicatie stiintifica, logica, sau de orice fel in legatura cu cauza azoospermiei.
Sotul meu a facut pana acum doar analizele hormonale (au iesit perfecte), echo testicular (totul ok). Nu a avut oreion (cauza pe care ti-o baga toti doctorii sub nas) sau nu era suficient de mare ca sa-si aminteasca. El e perfect sanatos, a fost intotdeauna un tip sportiv, nu a fost bolnav niciodata, singura boala pe care a avut-o a fost apendicita si a avut gripa de 2 ori in viata lui.
Nu am facut inca biopsie pt. ca oricum, in caz de ICSI, nu o vom face acum (avem 28 de ani). Sincer, pe de o parte mi-e si frica de un rezultat prost.
Am incercat sa eliminam celelalte "posibile cauze": si-a schimbat serviciul (pt. mai putin stres si un program mai lejer), l-am trecut pe o alimentatie mai sanatoasa si ii dau tratamente naturiste (ce-am citit pe aici), urmand sa repete spermograma la alt cabinet (dupa Pasti).
Eu una nu am de gand sa (mai) disper. Daca Dumnezeu a planuit pt. noi sa avem copii, oricum asta o sa se intample. Daca nu, nu. Sunt nenorociri mult mai mari pe lumea asta: femei care-si pierd copiii la varste mai mari sau mai mici, cupluri care au copii cu handicap, s.a.m.d. Cand ma mai apuca disperarea si simt golul acela in suflet ma autoconving ca am atatea motive de fericire: suntem intregi, suntem sanatosi si ne avem unul pe celalat. Exista femei care traiesc toata viata intr-un cosmar, alaturi de un barbat betiv sau bataus, care au o droaie de copii si nici o multumire. Exista femei care raman singure toata viata pt. ca nu si-au gasit persoana potrivita. Caz in care ma simt o fericita ca am pe cineva pe care sa-l iubesc si sa ma iubeasca asa cum sunt, cu toate defectele si calitatile mele.
Eu zic sa incercati si tratamente naturiste (homeopate) ca nu au ce sa va strice. Am citit de cazuri de cancer si alte boli grave care s-au vindecat asa. De ce nu ar merge si in cazul nostru? Nu sunt adepta leacurilor babesti, dar chiar am incredere in tratamentele naturiste.
Voua ce v-au spus doctorii? Care e cauza (in afara de clasicul oreion)? Eu cateodata am senzatia ca nici doctorii nu le stiu chiar pe toate si cateodata iti servesc niste explicatii doar ca sa scape de tine si sa-ti justifice onorariul piperat pe care l-ai platit.
Si-ti mai spun ceva, draga Carmen E: nu exista probleme fara solutii. Nu disperati, poate copilul pe care vi-l doriti o sa apara cand nici nu va ganditi. Incercati niste tratamente naturiste, mergeti din cand in cand la biserica si rugati-va pentru un bebe, botezati un copil, bucurati-va de viata ca inainte de a afla despre azoospermie. O sa vezi ca o sa fiti mult mai linistiti si poate ca asa se va intampla minunea.
Parerea mea.
Pupici multi!
thea_m spune:
Nicoma o spermocultura a facut sotul tau? Poate este vorba de o infectie care nu se manifesta in nici un fel. Oligoastenoteratospermia sotului meu se datora unei infectii. Nu aveti nimic de pierdut daca incercati si asta. Macar mai excludeti o cauza.
Teodora
nicoma spune:
Doar nu v-a descurajat aceasta problema tehnica?
Ce ati mai facut?
De Tabitha mai stie cineva ceva?
Sa stiti ca eu am sa va intreb pana o sa-mi raspundeti!!!
carmen e spune:
draga nicoma eu una nu mai stiu nimic de Tabitha, poate nu a mai intrat pe dc
referitor la prolema tehnica asta este se mai intampla nu trebuie sa ne descurajeze
eu una am facut niste analize care nu au iesit bine si am fost cam suparata
tu ce te-ai hotarat sa faci referitor la problema ta?
carmen
nicoma spune:
Carmen, ce fe de analize ai facut de te-au suparat? Ai facut tu sau sotul? Nu mai lasa nimic sa te supere!
Noi nu am mai facut nimic nou, ca a fost Pastele
dar zilele urmatoare il trimit pe sot la o spermograma si o spermocultura la alt cabinet, chiar de-ar fi sa-l duc de manuta; speram la un rezultat mai optimist. In ultimele luni i-am data napraznic si branca ursului, Ca+Mg+Zinc, Vit.E. E-adeavarat ca nu le-a luat el chiar ca la carte, dar...
Urologul care ne-a fost recomandat (si la care probabil o sa ajungem cu biopsia) e plecat acum din tara asa ca mai asteptam.
Voi - ce veti face in continuare?
Pupici!
nicoma spune:
Fetele, eu nu am stare, asa ca daca stiti engleza, uitati un site interesant despre ce tre' sa faci cand ai un sot cu azoospermie:
www.aafp.org/afp/20030515/2165.html