cum recunoastem si cum tratam dependenta de sot?
![](images/user_woman.png)
suntem dependente atunci cand:ne organizam programul in functie de al lui,refuzam invitatii de socializare daca nu este si el prezent,refuzam iesirile cu fetele la o barfa ca sa nu i dam motive sa faca si el data viitoare asta cu baietii-si sa devina o obisnuita,ne simtit rau dar cand vine acasa punem masa si suntem un zambet si o floare,facem dragoste chiar daca nu avem chef sau ne doare capul-ca sa nu zica ca-l respingem si sa-si caute alta,cauta sa fim in ton-cat putem-cu tendintele modei si sa stralucim pentru el,ca sa nu mai vorbim de copiii-ca nu mai termin cu enumeratul motivelor pana plec acasa.
acum va intreb cum ne recunoastem dependenta si ce putem face sa ne pastram "tinuta"?
Maria
Raspunsuri
brotacel03 spune:
Eu n-am reusit sa ma tratez de asa zisa dependenta in cei 7 ani de casnicie, si cred ca nici nu-mi doream. Insa, acum, la un an de la divort, incerc sa fiu pe picioarele mele, si sentimental, ba chiar imi permit sa cochetez cu el pe net, si sa-l zapacesc. Poate ca este si o doza de razbunare. Inainte credeam ca e bine sa fie sigur pe mine, dar poate ca asa am inlaturat o mare parte din mister.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
melina34 spune:
pentru mine este usor incert la ce anume dependenta te referi, la cea fizica, financiara sau poate chiar psihica? la toate?
eu cred ca iti poti da seama si singura dk esti dependenta de cineva sau nu foarte simplu - iti lipseste cind nu e cu tine, te gindesti mereu la acea persoana, te obsedeaza prezenta, vocea, gesturile??
dk la toate intrebarile mele raspunsurile tale sint da,da,da,da...e clar!
M.
nshiro spune:
Dependenta acuta ! Dar ma tratez!!!!!! Daca acum un an refuzam toate invitatiile care mi se faceau , acum incetul cu incetul am inceput sa le dau curs, si taaaare bine mai e! El nu-mi raspunde cu aceeasi moneda, cum ma temeam si eu ca s-ar putea intampla dimpotriva, se bucura sa ramana singurel acasa sa stea pe internet sau sa joace Diablo pana nu mai poate! Plus ca e prea comod sa iasa undeva. Astfel de activitati separate sunt destul de refreshing pentru relatie si e ca si cum am reveni la perioada cand eram just lovers.... E super, dar tare greu imi vine sa ies pe usa si sa-l las in casa! Insa odata iesita.....
rocsana
http://community.webshots.com/user/nshiro2003
addiana spune:
quote:
Originally posted by nshiro
Dependenta acuta! Dar ma tratez!!!!!! Daca acum un an refuzam toate invitatiile care mi se faceau , acum incetul cu incetul am inceput sa le dau curs, si taaaare bine mai e! El nu-mi raspunde cu aceeasi moneda, cum ma temeam si eu ca s-ar putea intampla dimpotriva, se bucura sa ramana singurel acasa sa stea pe internet sau sa joace Diablo pana nu mai poate! Plus ca e prea comod sa iasa undeva. Astfel de activitati separate sunt destul de refreshing pentru relatie si e ca si cum am reveni la perioada cand eram just lovers.... E super, dar tare greu imi vine sa ies pe usa si sa-l las in casa! Insa odata iesita.....
rocsana
http://community.webshots.com/user/nshiro2003
subcriu si eu la ce a zis rocsana, dar asta se intampla inainte sa avem fetita (1 an si 7 luni). pot sa zic ca eram obsedata de el, ce face, unde se duce, cu cine se duce, etc. vroiam sa fiu numai cu el, si abia asteptam sa se intoarca acasa. dar de cand am nascut, avand probabil alte preocupari, am uitat sa fiu atat de obsedata. si e ciudat, dar acum avand si bebele, ies mai des in oras cu fetele de cat ieseam inainte(sa-mi traiasca soacra ca imi tine fata de cate ori am nevoie!)
diana si denisa
http://community.webshots.com/user/dianadumitroaie
Carmen.cita spune:
quote:
Originally posted by mariagi
ce fac barbatii cand sunt siguri ca femeia a depus armele?!
O femeie adevarata nu depune niciodata armele. Isi pastreaza individualitatea si misterul chiar intr-o casnicie de 20 ani. Admir femeile care reusesc sa flirteze chiar dupa o anumita varsta, care sunt cochete, nu neaparat frumoase, care 'in miscare' (nu static, in poze) reusesc sa atraga privirile barbatilor. Aici nu este vorba de cine domina pe cine, ci de faptul ca o femeie adevarata 'umple' timpul liber al barbatului ei, astfel incat el singur cauta intimitatea cu ea. Intr-un cuplu rolurile se pot schimba, o data el domina si ea se supune, alta data este invers.
O femeie cu inteligenta se 'muleaza' personalitatii partenerului ei fara sa si-o distruga in vreun fel pe a ei, gusta glumele lui, creeaza acea atmosfera care il face pe el, vesnicul vanator sa nu mai caute.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
vikinga spune:
quote:Se plictisesc mai asta fac, si din plictis sau lipsa unui interes asa mai special apar altele.Dependenta nu e buna, de orice ar fi ea si la fel nici aia de barbat nu e ok.Al meu munceste foarte foarte mult, pai ar insemna ca eu sa fiu un om mort, sa nu am preocupari, sa nu am viata si programul meu daca as sta si l-as astepta intr-una pe el. Bineinteles ca ii respect opniile dar mai mult de atit nu. Ies singura unde vreau nu dau telefoane sa raportez ci sa informez daca e cazul, daca am invitatii la cina, la un cinema sau un teatru cu prietenele mele, imi fac programul in functie de cum ne descurcam cu bb, hotarasc ca vreau sa merg in Ro cind si cit am eu chef, etc...Dar cred ca ideea e alta: trebuie sa fim fericite si sa avem viata noastra chiar si fara prezenta permanenta a sotzului. Iar fraza aia ca daca ne simtim rau tre sa punem cina...NO WAY! Exista pizza congelata sau egal, il pot indruma din pat instructiunile
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_wink.gif)
miau-miau spune:
quote:
Sint trimisi cu serviciul in delegatii,uneori chiar in weekend, sint cautati seara tirziu si dimineata devreme de doamne cu care au relatii strict profesionale, au ghinion de telefon celular la care bateria se descarca foarte repede, programul de shedinte la servici devine haotic si neprevizibil, uneori intinzindu-se peste pauza de prinz si una-doua ore dupa, nevasta nu mai face mincare buna si e prea cicalitoare, nu e dragutza si ar trebui sa "aibe grija de ea mai mult", copiii sint prost crescuti si nu-si iubesc si asculta tatal, in casa e mizerie, samd.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/buli/buli.jpg)
buli spune:
quote:
Initial creeata de mariagi
acum va intreb cum ne recunoastem dependenta si ce putem face sa ne pastram "tinuta"?
Maria
eu as intreba unde este femeia care si-a pierdut independenta?
unde este personalitatea ei, farmecul, misterul, feminitatea, cultura, puterea de a cuceri, surpriza, placerea vietii, cochetaria, flirtul
eu stiu (din sursa sigura
![](icon_smile_big.gif)
astea sint foarte bune atunci cind sint si sint apreciate, dar dragostea si respectul sint pentru caracter, personalitate, dragalasenie
pfii ... uitasem taman umorul
Anca si
![](disco.gif)
gasca MAO
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/paula2003/paula2003.jpg)
paula2003 spune:
Dependenti de cineva suntem in permanenta, copil, sot, sef la serviciu...rar cand nu suntem si atunci de regula esti singur.
paula2003 & alexandra
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alexa13tinta/