cum recunoastem si cum tratam dependenta de sot?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Viovio spune:

Imi iubesc sotul mai mult decit orice dar mai putin decit pe printesa mea frumoasa.Eu nu sunt o femeie frumoasa dar el este un barbat atragator(si vad asta nu numai prin "ochii"mei de indragostita ci si din reactia celorlalti,mai ales a prietenelor mele cind il intilnesc prima oara).
Imi lipseste cind nu e cu mine,il astept toata numai zimbet si cu masa pusa...dar nu sunt dependenta de el...
Mama este dependenta de tata desi este o persoana inteligenta si foarte descrcareata.Eu am jurat ca nu voi ajunge asa.
Am prietenele mele,viata mea si o independenta financiara pe care mi-am aparat-o "cu dintii".Stiu sigur ca in orice fel de situatie m-as descurca singura si pentru mine asta e de ajuns ca sa stiu ca nu sunt dependenta de el...
Tin cont de el dar traiesc si pentru mine...

Violeta mami de printesa Cristiana Bianca
http://pg.photos.yahoo.com/ph/violeta_avon/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tora97 spune:

sint dependenta de zimbetul lui, de finetea gesturilor lui, de acel "buna dimineata dragostea vietii mele"...
dependenta de mingiierile lui si de modul in care se joaca cu parul meu
suntem dependenti unul de celalalt. Este dependenta pe care ne o da dragostea ce ne o purtam... si ne place si ne rugam zilnic spre a beneficia de aceasta dependenta toata viata noastra!

insa dependenta in felul in care spui tu mariagi.... nu. nu sint si nici lui nu i ar place. L am rugat de la inceputul relatiei noastre sa nu ma vire intr o cusca, fie ea si aurita, caci asa ma pierde! El a inteles si a fost de acord.

ca ne informam reciproc de programul fiecaruia, consider o chestie de bun simt atunci cind ai o familie... sa dam raportul, o face fiecare atunci si numai atunci cind o doreste!

ies la o bere cu prietenele si pe el il incurajez sa o faca, mi se pare normal sa avem momentele de respiro.. caci dupa aceste intilneli ne grabim unul catre celalalt

apoi, ne intelegem reciproc atunci cind unul din noi nu are dispozitia de a pune masa, a da cu aspiratorul ori a face dragoste. Si fara a gasi luuuuungi justificari

nu as putea suporta o dependenta asa cum o spui tu, m ar sufoca!

iar daca un barbat este sigur ca o femeie a depus total armele, ma refer la acel soi meschin de barbat-macho... isi bate joc de tot, absolut tot. uita sa respecte femeia, omul de linga el si automat decade
insa exista si alt soi de barbati... care si respecta sotia in continuare....

acu, bineinteles depinde ce intelege fiecare prin "a depune armele".. a deveni pres cumva?

hai ca s ar face o intreaga dizertatie pe aceasta tema... asa ca ma opresc

http://community.webshots.com/user/tora97

"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariagi spune:

dragostea,sau mai bine zis gesturile facute din dragoste,pot fi interpretabile.parerea mea.ca si posesivitatea,care unora li se pare normala intr-o casnicie.sa respiri printr-un barbat mi se pare o prostie.amandoi suntem egali.ne iubim si ne respectam.si tot ce fac fac din dragoste si nu din obligatie.sunt perfect constienta ca lumea nu a inceput si nu se va sfarsi cu un barbat.
mi-a placut ce a subliniat vikinga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

quote:
Initial creeata de mariagi

suntem dependente atunci cand:ne organizam programul in functie de al lui,refuzam invitatii de socializare daca nu este si el prezent,refuzam iesirile cu fetele la o barfa ca sa nu i dam motive sa faca si el data viitoare asta cu baietii-si sa devina o obisnuita,ne simtit rau dar cand vine acasa punem masa si suntem un zambet si o floare,facem dragoste chiar daca nu avem chef sau ne doare capul-ca sa nu zica ca-l respingem si sa-si caute alta,cauta sa fim in ton-cat putem-cu tendintele modei si sa stralucim pentru el,ca sa nu mai vorbim de copiii-ca nu mai termin cu enumeratul motivelor pana plec acasa.
acum va intreb cum ne recunoastem dependenta si ce putem face sa ne pastram "tinuta"?

Maria

Doamne, cine te-a suparat pe viata in asa hal sa vezi lucrurile astfel?
Brrr

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grigA spune:

Eu...sunt casatorita de doar 1 an si jumatate...Niciodata nu m-am gandit la casatorie/relatie in felul in care puneti voi problema, adica...am vazut in filme,emisiuni, etc,tot felul de subiecte, ma rog, dar astea nu se pun (parca nu se intampla oamenilor dinr ealitate)...Si ma uit acum la voi, si mai invat din mers ,una alta...Este un subiect foarte interesant si cred, util...pt unele dintre noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adda spune:

quote:
Initial creeata de mariagi

suntem dependente atunci cand:ne organizam programul in functie de al lui,refuzam invitatii de socializare daca nu este si el prezent,refuzam iesirile cu fetele la o barfa ca sa nu i dam motive sa faca si el data viitoare asta cu baietii-si sa devina o obisnuita,ne simtit rau dar cand vine acasa punem masa si suntem un zambet si o floare,facem dragoste chiar daca nu avem chef sau ne doare capul-ca sa nu zica ca-l respingem si sa-si caute alta,cauta sa fim in ton-cat putem-cu tendintele modei si sa stralucim pentru el,ca sa nu mai vorbim de copiii-ca nu mai termin cu enumeratul motivelor pana plec acasa.
acum va intreb cum ne recunoastem dependenta si ce putem face sa ne pastram "tinuta"?

Maria

In ce ma priveste, aproape nimic din ce ai spus tu aici nu inseamna "dependenta de sot" (singurul lucru care mi s-ar parea ciudat ar fi sa evit sa ies prietenele doar pentru a nu ridica si el pretentii de a iesi cu baietii...si nu e dependenta, ci egoism si posesivitate)
Cand aud acest cuvant - dependenta - ma gandesc la un "ceva" de care vreau sa scap, sa ma eliberez, insa nu reusesc. As considera ca sunt dependenta de sot daca el s-ar comporta ca un stapan, daca mi-ar impune diverse conditii care sa-mi limiteze posibilitatile, daca as fi pusa in situatii in care nu m-as putea descurca fara ajutorul sau.
Dar:
Nu vad nimic rau in a ne organiza programul pentru a fi impreuna cat mai mult sau in a refuza o invitatie daca el nu poate fi prezent. In fond, unul din motivele pentru care ne casatorim e sa fim alaturi de cel pe care-l iubim cat mai mult timp. E gresit sa faci un lucru doar "pentru a nu cauta pe alta". Atat timp cat fiecare daruieste si simte ca primeste inapoi la fel de mult (cand spun daruieste si primeste ma refer chiar si la gesturi mici: ma simt putin rau, dar ii pregatesc masa; sau daca mi se face pofta de ceva bun la 12 noaptea el, desi n-are nici un chef sa iasa afara in frig, se duce), totul e bine, si asta inseamna dragoste, nu dependenta.
Si, cum zice si Carmen: cine te-a suparat de vezi relatiile dintre soti astfel? Poate ai avut o zi nesuferita si te-ai descarcat scriind mesajul asta?

Mergi la inceput