ce ne facem?

ce ne facem? | Autor: mariagi

Link direct la acest mesaj

de anul trecut din toamna pe Cosmin l-au trecut,fara sa ne intrebe,si cand am intrebat ni s-a spus ca nu mai au locuri,la grupa pregatitoare.Cosmin are 4 ani si 8 luni!la grupa mijlocie unde era normal sa fie,au comasat si grupa mica.de luna asta,ni s-au cerut caiete de matematica,alte creioane,carti specifice pregatirii pentru scoala!cand am protestat ni s-a raspuns ca nu dam noi lectii de pedagogie,ca ele stiu ce este mai bine pentru copil.i-am raspuns daca acum facem matematica si bastonase in clasa I ce o sa faca?!dar cu cine sa te intelegi de buna voie.ca daca nu ne convine nu au locuri la alta grupa si aici ea face pregatire cu toata grupa si Cosmin trebuiesa participe!eu nu sunt de acord si voi incerca sa demonstrez ca am dreptate.mai este cineva care a trecut prin asa ceva si ma poate sfatui?

multumesc,
Maria

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simsimona spune:

Gaseste alta gradinita!

Si in plus, poti sa faci si o reclamatie la Inspectoratul scolar, pe motiv ca nu respecta programa scolara (exista asa ceva si la gradinita).

Chiar daca nu au suficienti copii ca sa formeze grupe separate, ar trebui sa lucreze diferentiat, in functie de varsta copilului. Dar este foarte greu pentru cucoane... Si asa, pentru marea onoare pe care ne-o fac de a primi copiii nostri la gradinita de stat (si nu pe mosia lor) vor numai cadouri...

Ar trebui sa discuti si cu alti parinti. Daca toti ar lua atitudine, nu ar mai avea atata tupeu.

M-am confruntat si eu cu asemenea situatie, dar m-am lovit de lasitatea altor parinti si nu am rezolvat nimic.

Numai bine!

Simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miruna Enescu spune:

Si in "grupa" asta noua cati copii sunt? Macar daca ar putea sa se ocupe de ei sa-i invete cate ceva. Noi am patit-o invers, si la gradinita cu staif, 252, unde sunt cate 40 de copii in grupa, abia reusesc sa faca liniste, iar Tudor al meu vine din cand in cand fericit acasa "Mami, azi am invatat despre ceva" de exemplu despre legume, ca le-au pisat la grupa mica, mijlocie si acum mare!
Cu cel mic am avut probleme anul trecut la grupa mica; educatoarea pricipala si cea ajutatoare de engleza erau OK, dar ce-a de-a doua educatoare era nou nouta, profesoara de biologie, n-avea copii ai ei, nu mai lucrase cu copii mici, habar n-avea. Si ne-am scandalizat rau toti parintii, a fost chemata directoarea, un parinte avea pile la minister, a fost si o inspectie (de fapt pe prima inspectie ea nu a primit-o in clasa, ca cica legea spune ca daca inspectia este neanuntata ai dreptul s-o refuzi - si ea stia si a refuzat-o),. Rezultatul: zero. Noroc ca pana la urma a renuntat singura cand s-a sfarsit anul si anul asta, ca o compensare, avem o minune de educatoare noua.
Totusi, noua niciodata nu ne-a zis vreo educatoare ca sa nu ne bagam, ca nu ne pricepem. Asta chiar nu e in regula.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boo lina spune:

maria, tu stii ce e mai bine pentru baietelul tau. atitudinea educatoarelor intr-adevar n-are nici o scuza simona are dreptate si eu m-am lovit de astfel de situatii, cu educatoare care iti tratau copilul in functie de cadourile pe care i le duceai. totusi, sa stii ca la grupa pregatitoare asta se face, bastonase,invata literele, invata sa adune si sa scada, fetita mea a invatat si sa scrie si sa citeasca iar asta mi-a fost de un real ajutor in clasa I. si crede-ma chiar nu s-a plictisit deloc in clasa I. totusi eu am dat-o la 7 ani la scoala. cosmin, cel putin teoretic, are varsta de grupa pregatitoare daca la anul pana in toamna face 6 ani dar banuiesc ca trebuie sa fie decizi ta in ce grupa vrei sa fie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Gaseste alta gradinita.
Eu am niste prieteni care lucreaza in domeniul psihologiei pt copii. Au venit in tara si au infiintat cu titlu experimental niste cursuri pentru copii, in sensul de a-i juta pe cei cu dezabilitati usoare dar si pe cei dotati. Cum eram prieteni, ne-am interesat repede...
Am participat la cateva cursuri si am ajuns la concluzia ca nu e bine sa suprasoliciti copilul. Fetita unor vecini care avea probleme a facut progrese clare, unde inainte nu vorbea, acum vorbeste si merge singurica - are 2 ani si 5 luni. Insa copiii nuormali au reactionat diferit. Fiul meu care avea aproape 1 an a facut progrese foarte mari pentru varsta lui, in sensul ca a acumulat repede si bine, insa eram de fata la toate cursurile - numai 3 saptamani l-am lasat. Mi-au spus ca fiind cel mai mic si fara probleme, nu se ocupa in mod special de el. Insa alti copii au reactionat altfel: oboseala, iritabilitate... si nu neaparat colaborare.
Curand au mai primit personal, o doamna mi-a spus ca se va ocupa in special de Alex si ca il va invata pe Alex pana la 2 ani sa citeasca... ca ei au copii in grupele lor de lucru care fac asta si ca Alex ar putea reusi.
A fost ultima sedinta la care a mai participat Alex. L-am retras. Eram multumita de cum evolua insa el evoluase f. bine si singurel fara ajutorul lor... de ce sa il fortez?

De curand am vorbit cu o mamica al carei copil a refuzat sa lucreze cu educatorii si psihologi respectivi. Cum l-au retras cum si-a revenit si e plin de viata si foarte fericit. Si e perfect normal pentru varsta lui - are 3 anisori.
Toate la timpul lor.
Copilul daca vrea invata si face de toate dar nu trebuie stressat. Si nici fortat. In niciunfel la varsta asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariagi spune:

Ioana,vreau sa-l dau pe Cosmin la scoala de la 7 ani,deci nu are de ce sa-l mentina in grupa pregatitoare.si nu mai am unde sa-l mut e adoua gradinita.este aproape de mama mea,mai departe de casa nu mai are cine sa-l ia.si la o gradinita particulara inca nu ne putem permite.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Fa reclamatie!!! Nu mi se pare corect ca la 4 ani sa invete copilu'matematica!! De ce sa ii iei copilaria doar pentru ca ele sunt comode? Nici eu nu as accepta asa ceva.

Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert
www.freewebs.com/bbianfeb2004" target="_blank"> Bebelusi de ianuarie-februarie 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns barbye spune:

Pe ce caiete vor lucra ? De ce nivel( varsta)?

mirela

Mergi la inceput