al 13 lea salariu-bugetari

al 13 lea salariu-bugetari | Autor: geliza

Link direct la acest mesaj

Va rog sa-mi spuneti si mie daca stiti: al 13 lea salariu la institutiile publice se acorda ca salariu de sine statator sau se include in salariul aferent lunii ianuarie?
Asta fiindca daca se include in salariul lunii ian., se majoreaza brutul si scade valoarea deducerii personale.
La voi cum este, sau cum este legal?
Stiu ca pana acum se cumulau (si pierdeai la impozit), dar anul asta (se cumuleaza ca sa pierzi la deducere, nu)? Stiau guvernantii ce fac

Eliza si Mara (24.01.2002)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alecxa spune:

La noi (bugetari) s-a cumulat cu salariul lunii ianuarie si intr-adevar am pierdut la deducere.Nu sunt ei fraieri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Draga mea,
No ofense,dar asa se procedeaza de cind e cu impozitarea pe venitul global.
Unde-i lege nu-i tocmeala,peste tot este la fel.
Eu prefer sa se cumuleze decit sa nu-l iau deloc !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EVA-DATA spune:

Da,se cumuleaza cu drepturile lunii ianuarie, la fel ca alte drepturi banesti (de ex.prime 2% sau 10%).Dar ati avut cazuri in care un bugetar a lucrat pana in 2004(iulie)apoi si-a schimbat locul de munca,mai primeste in ianuarie al 13-lea salar-evident pe perioada lucrata?

Eva,Cris si Cristinica

Mergi la inceput

Bineinteles ca trebuie sa primeasca!Este dreptul lui!Noi dam si pentru 1 luna lucrata(bineinteles :12 luni)
Doar daca in contractul vostru colectiv la nivel de unitate nu este prevazut altceva!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geliza spune:

va multumesc...presupuneam ca se cumuleaza, dar am auzit ca la unele unitati s-a dat si ca salariu de sine statator

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by geliza

va multumesc...presupuneam ca se cumuleaza, dar am auzit ca la unele unitati s-a dat si ca salariu de sine statator

Nu cred,pentru ca ar fi o ilegalitate.
Probabil persoana care ti-a spus nu a fost informata corect .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EVA-DATA spune:

Geliza, ceea ce ai auzit ca s-a dat separat e altceva.S-a dat o suma (la fel ca un avans)ce reprezenta netul pt.al 13lea,iar din venitul net pe ian.(brutul include ian+al13lea)se scadea acest net,urmand sa primeasca restul de plata,caci la bugetari,din ian05 plata salariilor se face lunar,nu ca in 2004 de 2 ori.De aceea multa lume crede ca al 13lea s-a dat separat.

Eva,Cris si Cristinica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geliza spune:

am inteles. va multumesc

Mergi la inceput