povestea de seara
Sper ca nu va suparati ca am facut un subiect nou. Am gasit povestea asta si am tradus-o cum m-am priceput.
Un fermier avea patru catelusi de vanzare. A afisat la poarta un anunt pe o bucata de carton frumos colorata pentru a atrage cumparatorii. In timp ce batea un cui in coltul de jos al anuntului, la poarta lui s-a oprit un baietel.
"Domnule" a spus baietelul "as vrea si eu sa cumpar un catzel".
'Ei baiete" i-a raspuns fermierul stergandu-shi transpiratia de pe frunte "cateii astia provin din niste parinti tare buni si costa o gramada de bani"
Baietelul a scos un pumn de maruntis si i-a intins fermierului.
"Am 39 de centi, credeti ca ajung macar sa ii pot vedea?"
"Sigur" a spus barbatul si a fluierat "Dolly, vino aici".
Dolly a coborat din cushca urmata de patru ghemotoace pufoase. Baiatul si-a apasat fruntea de gardul de sarma. Ochii ii straluceau de incantare. In timp ce cateii veneau spre el, a observat ca in cushca se mai mishca ceva. Incetisor, s-a apropiat alt ghemotoc, mult mai mic decat ceilalti. Puiutul incerca sa tina pasul cu ceilalti dar mersul clatinat si greoi nu il ajuta.
"Il vreau pe acesta" a spus baiatul, aratand spre puiutul schiop.Fermierul a ingenuncheat langa baietel si i-a spus
"Baiete, nu il vrei pe asta. Nu va fi in stare niciodata sa alerge si sa se joace precum fratii lui".
La aceste cuvinte, baiatul s-a dat un pas inapoi. Si-a suflecat pantalonii, dand la iveala un corset metalic ce ii inconjura piciorul si se atasha la un pantof special.Uitandu-se in sus spre fermier a spus:
"Vedeti domnule, nici eu nu alerg prea bine si cred ca puiutul are nevoie de cineva care sa il inteleaga"
Cu lacrimi in ochi fermierul s-a aplecat si a luat in brate catelul bolnavior.
"cat costa? a intrebat baiatul
"Nimic" a raspuns barbatul "Dragostea nu costa nimic"
(sursa: belinda-DOL)
Don't get mad, get even!
Jazz mic
Raspunsuri
Manuc spune:
Puiul, catelusul schiop, Fetita cu chibriturile ... genul de povesti care nu mi-au placut niciodata. Or avea si ele rolul lor in educatia unui copil, dar cred ca eu voi evita sa i le spun lui Costin. Sunt de principiul "Decat sa ne intristam, mai bine un cantec vesel sa cantam", asa ca prefer povestile optimiste.
Altfel e laudabila ideea postarii unor povesti scurte, pentru fiecare seara.
Manuela si Costin (care nu mai e bb)
annie_xtreme spune:
Da, da asta se termina bine, de aia mi-a placut .Cred ca am ales titlul neinspirat.
Don't get mad, get even!
Jazz mic
DARAEL spune:
Frumoasa poveste desi suna mai mult ca o intamplare din viata noastra..... sau a vecinilor nostrii...
Cat despre sfarsitul povestilor, eu cred ca toate povestile au un final frumos, desi de multe ori nu intelegem aceasta deoarece nu se potriveste cu notiunea noastra despre bine si rau.....
Referitor la acest lucru, am citit ceva frumos odata:
"Imagineaza-ti
Universul frumos,
si just
si perfect,
Apoi fi sigur
de un lucru:
Sinele si l-a imaginat
putin mai bine
decat ai facut-o tu.”
R. Bach – Iluzii
Cu stima,
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT
Arhistefy spune:
La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.
Cu drag,
Mihaela