La France (30)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

In primul rind vreau sa va dau o veste buna!!Am luat astazi examenul de code de la route!!
In al doilea rind ,la mine e o zapadaaaaaa!!!!! Abia am ajuns acasa,ca aluneca masina in toate partile!!
Va pup pe toate

Corina si Anna nazdravana!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria I spune:

Pai, cam asa "tzoc-tzoc", vorbesc serios, Nadia! Ca pe-aici se poarta "pupat toti piata independentii" intr-o veselie. Si maimutica aia de la primarie avea impresia ca eu o sa cad pe spate, uite ca n-a tinut figura
Revin cu noutati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

buna seara
am mai trecut si io pe aici sa va salut si sa vad ce mai faceti

La Multi Ani, Luca , cu intarziere! Aurelia, am vazut ca esti superocupata si stresata, voiam sa-ti spun sa nu te descurajezi, mai sunt cateodata perioade din astea, ai sa vezi ca o sa treaca, nu vor dura la nesfarsit.
Corina, felicitari pentru examen! trebuie sa dai de baut . Si aici la mine se asternuse zapada ieri, am apucat sa fac cateva poze dimineata, exact la tzanc ca pe la pranz s-a topit. Vad ca acum fulguieste din nou.

AC, bine ai venit in Franta!

Maria, majoritatea pe aici am avut "razboaie" mai mari sau mai mici cu administratia, nu-ti trebuie decat rabdare ca pāna la urma totul se rezolva.

Noi ne pregatim sa mergem in Corsica... dat fiind faptul ca sarbatorile le-am petrecut in Ro, trebuie sa mergem sa vedem si 'la belle famille', asa e regula (nu ca nu mi-ar face placere sa merg pe acolo, dimpotriva ).

la toate frantuzoaicele mai vechi si mai noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadine2004 spune:

Felicitari, Corina! Ma bucr pt tine! Bravo!!!!!!

Vreau si eu in Corsica!!! Calatorie placuta, Doruletz!!!!

Mai fetelor, care e faza cu caf-ul? M-au pacalit pe mine niste colege ca cica din luna a 5-a incep sa-ti dea bani pt copil, cam 150 de euro pe luna! O fi fost asta acum ceva ani(2-3), ca azi am intrebat si au zis ca in functie de venituri primesti o prima din luna a 7 a si apoi alocatia pt copil, cand se naste! Care e treaba? Voi stiti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

FELICITARI CORINA!!!! SA AI PARTE DE O VIATA USOARA CA SOFERITZA!

Oana si Seb
(10.01.2005)
"Si maine mai este o zi..."

http://community.webshots.com/user/oanacretu
http://community.webshots.com/user/sebastiengrigore
http://community.webshots.com/user/georgegrigore

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgianab spune:

Bravo Corina, felicitari! Ai vazut , stiam eu ca o sa-l iei!
Nadia vorbesc ca sa ma aflu in treaba asa ca nu pune mare pret pe ce spun: parca am inteles eu ca incepand cu ianuarie a intrat in vigoare o lege noua conform careia toate alocatiile astea s-au grupat si le primesti la nastere. Si parca sunt in functie de numarul de copii si de venituri. Te-am lamurit pana in gard, stiu, dar cum pe mine nu m-a interesat subiectul asta e tot ce-am prins in zbor de pe la tv.
Doruletz care e cel mai comod si mai rapid mijloc de ajuns in Corsica? Si cam cat costa? Ma bate un gand de o vacanta acolo
pup la fete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

quote:
Originally posted by nadine2004

Mai fetelor, care e faza cu caf-ul? M-au pacalit pe mine niste colege ca cica din luna a 5-a incep sa-ti dea bani pt copil, cam 150 de euro pe luna! O fi fost asta acum ceva ani(2-3), ca azi am intrebat si au zis ca in functie de venituri primesti o prima din luna a 7 a si apoi alocatia pt copil, cand se naste! Care e treaba? Voi stiti?
Da, Nadia, acum alocatia asta se cheama PAJE si e pentru toti bebeii nascuti dupa 1 ianuarie 2004.
Vezi aici:
http://www.caf.fr/catalogue/
http://www.caf.fr/cataloguepaje/bas.htm

~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns f.anomis spune:

Nadia draga, pana in luna a 7-a nu vei primii nimic. In luna a 7-a, CAF-ul iti da o prima de nastere (aprox.800 euro), iar apoi, dupa nasterea bebelusului, lunar 165 euro (alocatia) pana la varsta de 3 ani. Daca cotizati la un Mutuelle, poti cere dupa nasterea bebelusului, si de la ei o prima de nastere.(Intereseaza-te din timp). Suma depinde de fiecare Mutuelle, dar in general e de aprox.1000 euro. Cu Mutuelle-ul se aplica regula "cere si ti se va da!" altfel....se fac ca ploua, desi stiu bine in ce situatie esti (sau cel putin asa s-a intamplat cu al nostru). Nu uita sa trimiti la CAF "declaration de grossesse", caci altfel nu-ti dau nimic, iar dupa nasterea bebelusului, trebuie trimis primul certificat medical al copilului eliberat de maternitate, pentru a avea alocatia. Pentru prima de la Mutuelle, noua ne-au cerut un extras dupa actul de nastere al copilului si o copie dupa livretul de familie. Cu CAF-ul nu-ti fa griji, ei iti vor povesti in scris ce vor de la tine si ce urmeaza sa primesti. Succes! Cum te simti? Ai inceput sa te rotunjesti? (Eu am ramas !)
Otilia, iti voi trimite un scurt PM.
Corina, felicitari!
Va pup pe toate! Sa aveti un week-end frumos!
Simona si Olivia Maria (06.12.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dori spune:

Dragi frantuzoaice, spuneti-mi va rog cum se spune (sau mai precis cum se scrie):
"Va doresc o primavara frumoasa!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didita spune:

Buna fetele!
Eu nu ma mai lupt cu administratia (m-am declarat invinsa!!!)in schimb am ajuns sa ma bat cu doctorii.
Generalistul meu nu vrea sa se ocupe de sarcina si nici declaratie de sarcina n-a vrut sa-mi faca. M-a trimis la gineco, care gineco nu vrea sa ma vada inainte de 28 aprilie!!! M-am si certat cu secretara care imi reprosa ca de ce nu-mi face doctorul declaratia! daca muschii lui nu vrea eu ce pot sa-i fac!
Pana la urma am reusit sa o conving sa ma programeze mai devreme si astept cu nerabdare 15 martie sa merg la eco. Dupa catadicseste sa ma vada si doctorita sa vada dac e ok sau nu! Imi vine sa le sucesc gatul, dar mai am nevoie de ei!!!
In plus am vrut sa-mi duc copilul la pediatru (pt ca generalistul nici nu-l dezbraca ca sa-l consulte, nu-l cantareste, nu-l masoara nimic)si cum suntem noi in oras mi s-a raspuns politicos (de catre singura pediatra din oras) nu luam noi pacienti!!! Du-te la spital! Eu nu i-am spus unde sa se duca ... de, 7 ani de-acasa!

didita

Mergi la inceput