La France (30)
Raspunsuri - Pagina 13

Otilia spune:
quote:Ti-a zis asa la telefon ca are pisici?
Originally posted by Maria I
Ai dreptate, Otilia, cu Dl ExpertDa' mie mi-e simpatic, ca e apropitar de pisici
, asa ca e de-al meu.

Da' ati intrat nitel in detalii, nu gluma...
~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">

f.anomis spune:
 'Neata fetelor!
In primul rand Felicitari! si Mult succes! lui Geo in noua activitate, si Spor la invatat! pentru ceea ce va urma.
Pentru ca tot vorbiti de Primarii si Prefecturi, spuneti-mi si mie va rog daca Cartea de Rezident se cere la Prefectura sau la Primarie. Eu banuiesc ca tot la Prefectura, insa al meu sot cum e alergic la Prefectura de la Nice, a intrebat la Primarie si au spus ca se poate la ei. N-as vrea sa patesc ca Maria....
Va pup!
Simona si 
Olivia Maria (06.12.2004)

Otilia spune:
quote:Simona, normal tot la Prefectura, dar daca nu esti prea grabita poti sa te duci si la Primarie.
Originally posted by f.anomis
Pentru ca tot vorbiti de Primarii si Prefecturi, spuneti-mi si mie va rog daca Cartea de Rezident se cere la Prefectura sau la Primarie.

~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">

f.anomis spune:
 Multumesc, Otilia! Grabita nu sunt caci oricum nu prea am timp. Noi vom avea doi ani de la casatorie in iulie. Eu trebuie sa ma interesez acum, daca pot cere CR inainte de a avea 2 ani de la casatorie, tinand cont ca intre timp a aparul Olivia. Iar apoi pentru nationalitate (spre bucuria soacrei 
). Cu asta iar sunt putin in ceata: pot depune  cererea pentru nationalitate inainte sa am CR sau doar dupa?! Ma poate "lumina" cineva?
La Prefectura, sincer, nici mie nu prea-mi vine sa merg si cu bebelusa dupa mine. Anul trecut in vara m-am descurcat, caci aveam
 "permis de libera circulatie", iar functionara de la ghiseu, desi avea o fata 
 mi-a facut totusi semn sa inaintez. Anul asta insa...cozile ma mananca! 
Simona si 
 Olivia Maria (06.12.2004)

Maria I spune:
 Otilia, nu te mai radea
! Nu mi-a zis omu' una ca asta, desi nu m-as fi mirat, ca-i prietenos
 Stai sa-ti explic! Cautam un traducator si-am dat peste un forum unde se plangea un individ ca el e alergic la pisici (nasol de el!), dar ca serviciile oferite de acest domn sunt de calitate, nu foarte scumpe si-n timp util. Si mi-a devenit simpatic pe loc, iar dupa ce-am vorbit cu dumnealui la telefon, si mai simpatic. Din pacate, sta prea departe, ca dadeam o fuga sa-i vad pisicile
 De unde si expresia "Tara arde de tatari/ de lautari"! 
Gata cu aberatiile, redeviu serioaza! Ma duc la prefectura! Ii spun sotului ca plec sa cumpar paine, imi rezolv problema cu recipisa (daca nu cumva vrabia mihai viteazu') si ma-ntorc diseara, fara paine, bineinteles
 Sa manance si el cozonac!
Of, Geo, asa eram si eu pe vremuri, ieseam pe usa si intram pe geam, sper sa-mi revin, ca nu m-oi fi prostit de tot aici...
Va 
 pe toate si-mi cer scuze ca va tot ambetez cu-ale mele, da' iese el soarele! Pt moment 

Chiar vorbesc serios![]()
 si mii de 

Otilia spune:
 Simona, din cite stiu nu ai nevoie de CR ca sa faci declaratia de nationalitate. Si cu aparitia Oliviei cred ca esti scutita de cei doi ani, cel putin asa era pe vremea mea... 
 Nu am timp acum sa caut linkurile cu informatiile oficiale dar chiar nu are rost sa te incurci cu CR, ia-ti direct nationalitatea. Doar ca faza e ca iti expira cartea de sejour si tot ar trebui s-o prelungesti, nu? Ca nationalitatea dureaza cam un an si apoi, pina sa-ti iei cartea de identitate iar mai dureaza sa-ti faca cetificatul de nastere... Deci tot nu scapi de-un drum la Prefectura (sau la Primarie daca nu te grabesti deloc 
).
Maria, bine ca m-ai lamurit... 
 Stiu si eu site-ul ala unde un tip zicea ca-i alergic la pisici, iar altul il nerecomanda cu insistenta. Pe mine acest domn m-a ajutat sa primesc prima carte de sejour in Franta, fara sa fiu maritata, deci din partea mea numai de bine. 
 A facut scrisori recomandate pentru mine la Prefecturi, Ministere si chiar la Presedintele Republicii... De fapt nu scrisori, adevarate opere de arta! Doar asa am beneficiat de o derogare speciala si nu a mai trebuit sa ma intorc in tara ca sa astept actele. Am uitat sa-ti spun ca este si scriitor si vine dintr-o familie foarte buna (nu spui care ;)) E adevarat ca pisicile alea siameze lasa cam mult par... noroc ca nu-s alergica, dar cind eram 
 si am fost nevoita sa-i fac o vizita mi-a fost tare frica sa nu iau o toxoplasmoza asa, in zbor. Mai ales ca-s prietenoase foc si una se tolanise pe fularul meu (si si-a lasat un sfert din blana) iar alta mi-a sarit in brate. 

Aurelia spune:

Aura&Luca,3 ani!!!! 
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
 http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/album?.dir=/a58e

geo spune:
 Dragele mele, va strez si eu un pic ca alte prietene nu am in Franta...
 Maine incep serviciu si am niste emotii....
Fac 2 saptamani de "dublaj" sa ma obisnuiesc cu sectia si pacientii si apoi tb sa ma descurc cu 40 de bolnavi, medicamente, perfuzii...tot tacamul...
. Mai trec din cand in cat 2 medici...si cam atat...
Offf sper sa trec de luna " d'essai"...
La voi cum a fost prima zi la serviciu??? 
http://community.webshots.com/user/jorjettoader20000
"In dragoste nu exista carpituri. Ori e un intreg absolut, curat, ori nu e nimic"I. Vulpescu
"Iadul este calvarul de a nu fi in stare sa iubesti"  Dostoievki

Otilia spune:
 Geo draga, iti tinem pumnii!!! 
Pregateste-te sufleteste! 
 (curaj gaina ca te tai 
)
Aura, ce-i cu tine??? De ce strigi dupa ajutor??? 

Aurelia spune:
 Draga de geo ,fericita si emotionata in acelas timp !!!
Pai findca fetele au treaba si nu sint pe aici sa-ti spun eu ce stiu despre cum se petrec treburile ca "infirmiere" aici !(am o nepoata care este infirmiera(a voir asistenta in romineste)
In primul rind exista o lipsa atit de mare de astfel de cadre incit vei fi primita cu bratele deschise si cu mult multa bucurie de toti colegii!!(bineinteles ,ca doar datorita tie vor putea si ei sa-si mai ia cite o zi de"recuperari" din maldarul de ore suplimentare pe care le fac vor ,nu vor!!!)
Apoi plus te vei obisnui repede cu totul mieux este! 
In felul asta te vor putea lasa singura .........
Orele suplimentare sint la ordinea zilei (cel putin mie as ai-mi zice nepoata),stie cind pleaca dar nu stie cind se intoarce ,ca la razboi!
Ce sa-ti mai spun casa te incurajez?![size=4]BAFTA[/size=4
Astept sa vad ce ne vei scrie dupa vreo luna ,asa ,abia astept!
Cred ca ti-am ridicat moralul mai mult de o gramada ,si desi stiu ca abia de vei dormi la nopate (e naspa rau prima zi de munca,oriunde ai fi!!)trebuia sa-ti spun ca-mi statea pe suflet !
 si sa fie intr-un ceas bun ,!!!
Aura&Luca,3 ani!!!! 
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
 http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/album?.dir=/a58e