Medicamentele si sarcina

Medicamentele si sarcina | Autor: magicEye

Link direct la acest mesaj

Am facut ieri un test de sarcina, si a iesit destul de repede, adica inainte de cele 3-5 minute recomandate a se astepta, pozitiv. Exista oare posibilitatea ca testul sa arate pozitiv fara sa fii inscarcinata de fapt? Probabil aberez, dar nu stiu ce sa cred. Simptome de graviduta am si nu am, din lista de simptome recunosc cateva, dar nu pe toate.
Problema mea este ca banuiesc ca in perioada in care a avut loc conceptia, cineva binevoitor care mi-a stranutat in fata, mi-a dat o raceala si am luat atunci vreo 2 pastile de paracetamol, vreo 2 de nurofen si am folosit de cateva ori picaturi pt nas Olynth. Acuma intrebarea mea este, oare vor avea urmari aceste medicamente asupra bebe-ului? S-a mai confruntat cineva cu asa ceva sau stie cineva de eventuale efecte ale acestor medicamente? Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns brianamica spune:

Sa fie intr-un ceas bun !!!!!
Sa stii ca e cea mai mare bucurie a vietii.
Cat despre simptome.... eu nu am avut nici unul... dar nimic nimic. Si sunt la a doua sarcina... In schimb nu am prea avut stare, si dupa vreo 3 teste de sarcina am fost la doctor si mi-a facut eco-intra-vaginala, si a vazut ca era adevarat. Ura (ca la primul copil am facut tratament 2 ani pentru a ramane insarcinata si nu stiam daca mai pot sau nu sa fac copii). Cat despre ingrijorarea ta, cred ca nu are rost sa te agiti. Oricum incearca sa nu mai iei medicamente, daca ai racit ia vitamina C (pana la 1 gr/zi), si eventual eferalgan (daca ai febra). In rest ceaiuri cu lamaie sii miere.. multe ceaiuri cu multa lamaie.
Succes !!
Brianamica si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

MagicEye!
Felicitari!!! Se pare ca vei ingrosa randurile gravidutelor din acest an!
Cu medicamentele nu-ti fa probleme, daca ai luat doar 2-3 pastile si chiar in perioada conceptiei, stai linistita! Si, in orice caz, paracetamol este voie. Celelalte doua nu prea. Dar stai linistita, in perioada conceptiei nu este format inca nici un organ, dupa sa ai grija sa nu racesti! Simptome de sarcina sigur nu le poti avea pe toate, doar cateva, pe alese! sau poate chiar niciunul!
Iar cu testele rar de tot dai gres; se mai intampla dar in general invers; asa ca eu zic sa-ti mai faci un test si sa mergi la doc! Si te asteptam la gravidutze sa conversam! Probabil vei fi o gravidutza de octombrie-noiembrie!

Mihaela 7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Felicitari magicEye ! Bine ai venit printre !
In ceea ce priveste medicamentele mergi la un doctor si spune-i exact ce ai luat si in ce cantitate! Dar sunt destul de putine medicamentele care intr-adevar impun o intrerupere de sarcina! Asa ca multa bafta si sa auzim vesti bune!

Cristina si bebe DPN 06.03.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana_i_ spune:

Felicitari magicEye!

si eu am luat cateva paracetamoale si parca un nurofen in perioada fertila, cand probabil a avut loc conceptia. Tocmai ma pocnise o raceala. Mi-am facut initial griji, apoi am citit si stat de vorba cu medicul, si am aflat ca in primele zile de viatza embrionul practic nu e "atins" de ceea ce ia, mananca, bea mama. E un fel de protectie inclusa in genele noastre ... practic in 90% din cazuri in acele zile mama nici nu stie ca e a ramas insarcinata, deci natura trebuie sa isi ia masurile de protectie.

De abia mai incolo incep interdictiile.

Si in plus, paracetamolul e printre putinele medicamente permise in sarcina, in caz ca nu se poate nicicum fara...

Dar, spre linistea ta, cel mai bine discuti cu ginecologul.

Sarcina usoara!

Adriana si bebitzu' in burtica, 11+ saptamani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monicutz spune:

Felicitari MagicEye!

Stai linistita ca nu conteaza cateva pastile. Paracetamos simplu e bun garantat. Olinth nu prea dar unii doctori il dau. Daca nu abuzezi nu cred ca e problema. De Nurofen nu stiu, dar oricum, 2 pastile nu cred ca e bai.

Cat despre simptome....eu n-am avut nici unul pana in saptamana a 7-8. Ce sa mai zicem de unele la care le vine si ciclul peste. am o prietena care a avut 4 luni ciclu peste sarcina. Cand a aflat ca e gravida era deja in luna a 4a.

Te pup si sanatate maxima. Sa fiti bine si tu si bb!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

Nu-ti fa probleme cu medicamentele pe care le-ai luat. eu am luat in sarcina de citeva ori algogalmin pentru ca aveam migrene f. puternice la inceputul sarcinii, prin luna 6 am facut gastrita si a trebuit sa o tratez ca altfel ma tavaleam pe jos de durere iar in luna 8 am fost racita cobza si am luat paracetamol si fervex. Am nascut o fetitza sanatosa tun.

Patricia
mamica de Rebecca
http://pg.photos.yahoo.com/ph/danana_me/album?.dir=167e

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magicEye spune:

Multumesc mult tuturor, sunteti minunate, fetelor. Saptamana viitoare cred ca ajung la doctor. Asa ca o sa mai am detalii atunci. Multumesc pentru incurajari si informatii. Tuturor sarcini usoare si sa ne mai citim pe forum!

Mergi la inceput