Meniu de nunta
Din cat am urmarit, nu prea s-a discutat acest subiect... si nu inteleg de ce. Chiar preferati toate "clasicul meniu"?
Cred ca aici ar fi un loc bun de discutat despre bucate(alese) si de ce nu, sa avem niste puncte de reper referitor la preturi.
Daca vi sa pare interesant subiectul, va rog sa postati meniul ales pt nunta cu tot tacamul (gramaje, pret...) Iar daca sunteti in situatia mea (nu am hotarat inca) se poate sa ne sfatuim... sa ajungem la niste concluzii.
Raspunsuri
Martiana spune:
Eu nu pot sa sufar pestele. Asa ca am vorbit la restaurant si ne-au propus in schimb un platou cald cu mititei si cascaval pane. Se poate deci si fara "clasicul meniu" de nunta, ca doar nu poate nimeni sa-ti impuna ce vrei sa oferi invitatiilor, nu ?!
musca tzetze spune:
Martiana merci pt raspuns... chiar nu stiu daca se potrivesc mititei cu cascaval pane... Dar daca asa ai ales tu, foarte bine ca ai renuntat la peste daca nu-ti place.
Sunt sigura ca multe dintre voi v-ati gandit la ceva deosebit...
Imi dati si mie niste idei? plz...
Martiana spune:
Nu am ales noi special asta si de fapt e vorba de un platou si cu pastrama sarata de berbecut, carnaciori, ficatei si tot felul de aperitive calde. Sotului meu i s-a parut o idee foarte buna pentru ca am fost anul trecut la doua nunti unde si el si surprinzator de multi altii au comandat si baut bere de placere, dar cam pe ascuns. Noua ni s-a parut o idee buna sa oferim astfel si o ocazie ideala pentru asa ceva. Localul nu este unul cu pretentii si vrem doar sa se simta toata lumea cat mai bine.
Nu stiu cat de original sau de bon ton este, dar noi vrem sa ne facem fiecare exact placerile, fara prejudecati. Noi cel putin sSuntem amandoi persoane care nu dam doi bani pe argumentul "classic".
musca tzetze spune:
aha... inteleg acu`
Imi place ideea cu platoul cu gustari calde, vor fi si la noi multi bautori de bere...
Nici pt noi nu inseamna prea mult clasicul si traditiile, nici nu ne dorim ceva fitos si elegant, ci mai degraba sa se simta toti bine.
Tocmai de aceea cautam un meniu diferit fata de cel clasic, dar nu fitos (stiu eu ce creveti sau alte minunatii d`astea)
turturica spune:
si pe mine ma intereseaza subiectul meniu, dar noi inca sintem in cautare de restaurant, asa ca nu inca nu avem nimic fixat.
Dar nici eu nu vrea meniul clasic, asta-i tot ce stiu.
voi ce stiti de preturi?
dana n. spune:
Un subiect intersant...Nu pot spune prea multe,dar stiu sigur ca sarmalutele vor disparea din meniu si le va inlocui pestele.La restaurantul la care facem noi au si o rulada de pui foarte buna,dar nu stiu exact cand sa fie servita(eventual voi avea de ales intre rulada si peste)La gramaj nu ma pricep,dar presupun ca stiu cei de la restaurant,nu?
leyla spune:
Si eu ma gandeam sa scot sarmalutele dar recent am fost la o nunta la care au participat multe persoane mai "deosebite" care vor veni si la mine si am vazut ca singurul lucru pe care l-au mancat mai cu pofta au fost sarmalutele, ca atare am decis sa le includ in formula mixta: de varza cu carne de porc si in foi vita cu pui sau vita.
ioana07 spune:
Va pup
Ma bag si eu in discutie, cu toate ca nu am cine stie ce experienta in materie de meniuri de nunta...Pot doar sa va spun doar ca pana ne-am ales restaurantul la care vom face nunta am colindat cateva localuri din Bucuresti (Crowne Plaza, Hilton, Marriott, Johann Strauss) si peste tot am primit acelasi sfat: sa alegem meniul traditional de nunta, cel cu aperitiv, peste, friptura, sarmalutze etc (nu stiu daca le-am pus in ordinea corecta). Pt ca au avut nunti la care mirii au ales un meniu mai "deosebit", si a ramas toata mancarea pe masa si invitatii flamanzi.
Si inca ceva... nu mi se pare corect sa scoti din meniu un fel de mancare doar pt ca tie personal nu-ti place. Trebuie sa te gandesti si la invitati. Mie de exemplu nu-mi place branza dar asta nu inseamna ca la nunta mea nu se va manca branza, pt ca sunt atatia carora le place... Parerea mea.
Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti intreaga lume.
zozela spune:
Si eu zic sa mergi tot pe meniul restaurantului,noi unii stiu ca asa o sa facem...O sa fie 5"feluri" si unii mi-au zis ca sunt prea multe,dar eu cred ca e bine asa pt. ca nu stii fiecare ce gusturi are...Si decat sa fie lumea nemultumita,mai bine sa ramana...Si la noi,seful salii este unchiul meu si nu m-ar minti nu?
zozela