Ma tampesc de tot ?!?!?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns psj spune:

Montignac tine cont de indicele glicemic ? Eu de asta tin cont , si ma simt mult mai bine , adica inainte eram cam leguma cu energia in anumite perioade , acu zici ca am luat energizante . Bine , beau si ceaiuri de plante , da nu cred sa aiba galbenelele sau coada soricelului asa efecte . Aa, si de cand tin regimumul asta mi-a scazut colesterolul care era mereu peste 200 desi sint slaba si nu mancam grasimi deloc , acum e 170 pentru prima oara in 2 ani de zile . Deci e ceva .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanya spune:

Am progesteronul scazut, si deja am mancat jumatate de cutie de bomboane... sa mai mananc?

Nu avem dreptul de a consuma fericirea fara a o produce

Tanya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

quote:
Originally posted by Loma

Daca tot ai intrerupt cu antic. axeaza-te pe mancare organica si lasa organismul sa elimine toxinele acumulate in timp,

Fetelor, eu tocma' ce m-am apucat de luat anticonceptionale , Yasmin, cica sunt recomandate persoanelor cu PCOS.. Da' tot nu sunt pe deplin lamurita care-i treaba cu anticonceptionalele si PCOS, daca este vreuna, adica dupa ce termin cu ele este exact ca inainte, ca si cum nu le-as fi luat, sau e mai rau, ca am bagat ceva "nenatural" in organism? e de bine atata timp cat le iau, ca mimeaza organismul cum ca ar fi in echilibru hormonal?

Lai

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by psj

Montignac tine cont de indicele glicemic ? Eu de asta tin cont

psj, cum functioneaza regimul alimentar pe care il urmezi tu? ai o lista cu alimente si indicele lor glicemic si le-ai eliminat (sau redus) pe cele cu indice glicemic ridicat? daca ai o asemenea lista, m-ar interesa si pe mine

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Fetele, va multumesc mult de tot pentru idei . Tare bine imi face sa va am . Daca va mai vin idei, sa ziceti, ca au ascult si pun in practica .

Adi

"Where there's a will, there's a way!!!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

sa va povestesc o experienta de-a mea...empirica :)
Desi sint slaba si n-am tinut cure vreodata, la un moment dat m-am gindit sa maninc mai sanatos (sub influenta unei prietene nutritionist) si am renuntat vreo 6 luni la cartofi, fainoase (in mare) si ciocolata sau prajituri, si am dat-o pe legume si fructe si carne la gratar (sau prajita in ulei de masline).

Spre mirarea mea, un chist ov. de 8.7 cm a ajuns la 3.2. Il aveam de un an si jumatate la 8 cm, nu scadea si nu crestea. N-am facut alt tratament intre timp... de unde am dedus ca regimul alimentar a fost cauza.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

quote:
Originally posted by psj

Montignac tine cont de indicele glicemic ? Eu de asta tin cont , si ma simt mult mai bine , adica inainte eram cam leguma cu energia in anumite perioade , acu zici ca am luat energizante . Bine , beau si ceaiuri de plante , da nu cred sa aiba galbenelele sau coada soricelului asa efecte . Aa, si de cand tin regimumul asta mi-a scazut colesterolul care era mereu peste 200 desi sint slaba si nu mancam grasimi deloc , acum e 170 pentru prima oara in 2 ani de zile . Deci e ceva .

Montignac chiar pe asta se bazeaza, pe alimente cu indice glicemic sub 35. In plus el recomanda anumite reguli cand se asociaza alimente din categorii diferite. PSJ, felicitari ... ai reinventat regimul! Sa te tii de ceaiuri ca fac mult bine, mai mult decat crezi ( mai ales coada soricelului, coada calului , galbenelele). Adauga si ceai verde daca nu te deranjeaza gustul.

Lai, intreaba medicul ce se intampla dupa ce termini cu anticonceptionalele. Din experienta mea .. nu-i bine de loc. Dupa ce lasi pastilutele e mai rau. Uita-te si pe forum-urile dedicate PCOS si vezi ce spun femeile care merg la aceiasi medici ( in sensul medici din SUA) . Exista un subiect ref ce poti manca in dieta Montignac http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42661 ... capitolul 45 , ai material de cercetat!

Elise, bine ai facut! Din nefericire ceea ce mancam ne creaza cele mai multe probleme.

Roxana&Ruxandra

http://community.webshots.com/user/aquariusrpro

Mergi la inceput

Aqua Pe medic l-am intrebat de l-am ametit el zice ca n-are legatura, da' stiu eu.. nu stiu cata experienta are el cu paciente cu PCOS. Am sa bag insa un ochi pe forumurile pt. PCOS, e o idee foarte buna.

Paula, multumesc mult pentru tabelul cu indicele glicemic! Acum am ce studia

Pup fete dragi,

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loru spune:

Draga adimercedes,
si eu am ovare chistoase (nu stiu daca am chiar PCOS - dr meu nu mi-a spus nimic de asta). Cat timp luam anticonceptionale, totul era bine si frumos, cum renuntam (doar o luna) chisturile reveneau. Acum nu mai vreau sa reiau anticonceptionalele si incerc cu tinctura de muguri de zmeur si, Doamne ajuta, sper sa fie bine.
Ca si tine, si eu am unele probleme de memorie (si inainte ma laudam cu memoria mea de elefant...). Pur si simplu, dimineata imi propun sa fac ceva, si dupa doua ore imi dau seama ca am uitat cu totul. Si am luat lecitina si a fost super OK. Am observat diferenta (poate a fost autosugestie, dar a meritat). poti sa incerci si pilule cu ulei de peste, mai ales ca este foarte bun si pentru perioada prenatala.
Dar mai pot fi si alte motive (sunt constienta ca si la mine e valabil). Poate nu dormi destul (7 ore/noapte). In timpul somnului se fixeaza informatiile (e ceva legat de celulele nervoase), incearca o plimbare de 30 minute in fiecare seara ... ce usor e sa dai sfaturi, daca le-as urma si eu...
Hai ca te pup si sa auzim de bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Aquariuspro, Loru si celelalte fete, multumesc de sfaturi si de idei . Incet-incet incerc sa schimb foaia si sa am cu adevarat grija de mine .

Mai ziceti, ca ziceti bine

Adi

"Where there's a will, there's a way!!!"

Mergi la inceput