FIV 30
Raspunsuri - Pagina 12
Kariris spune:
Luli, este vorba de legea reproducerii umane asistate; stii ca au aparut disputele acelea cu Global Art (furt, vanzare ilegala de embrioni in strainatate, etc.) deci pana aceasta procedura nu va avea un cadru legal Denisa P. a spus ca nu mai face, ca sa fie in legalitate totala, sa nu iasa vreo discutie...
Eu nu stiu daca la Cantacuzino se fac analize genetice, nu stiu ce anume analize genetice vrei sa faci, dar eu ti-l pot recomanda pe geneticianul Dinu Albu, iti poate face si cariotipul si analize genetice, el se ocupa si cu genetica embrionilor (sper ca m-am exprimat bine; cica e super bun tipul); eu am nimerit la el din greseala; ma dusesem la el sa-mi faca fiv!
el e si ginecolog;
Luli sper sa ma-ntelegi, ca sunt foarte haotica azi in exprimare, nush ce am! Sindromul de hipercoagulabilitate si sindromul antifosfolipidic e totuna! Se fac analize de hematologie la Fundeni ( pe mine m-a trimis la doctorita Uscatescu).
Daca-mi spui exact ce analize genetice iti trebe eu ma interesez si-ti spun; ptr antifosfolipidic trebe sa mergi la Fundeni!
Te pup.
gabid spune:
Luli,imi pare tare rau ca ai pierdut sarcina!Cand s-a intamplat?Eu nu am mai intrat demult pe acest forum!
Anis!Felicitari pt fetita ta micuta din burtica !
Monica-Elena, tot fetita?
Pe mine ma puteti sterge de pe lista pt FIV ...din pacate nu o sa mai facem FIv probail ca niciodata si ne vom multumi cu fetita pe care o avem!Noi am ales alt drum...cel al emigrarii in Cnadasi acum strangem bani pt plecare.In Romania din pacate am pierdut f multi bani si nu am realizat nimc!
O sa intru sa va mai incurajez!
Gabela in 2006 sper sa vin la voi!Tu unde esti in Canada?
Gabi si Moni 3 ani si 3 luni.
Tia spune:
quote:
Originally posted by luli
Spuneti-mi in caz ca stiti, se pot face la Instit Cantacuzino analizele genetice, si analize pentru sindromul de hipercoagulabilitate si sindromul antifosfolipidic?Daca nu - unde le-as putea face? Poate exista un loc unde sa le pot face pe toate nu sa merg pentru fiecare in alt loc.
Luli si ... atat.
luli, teste genetice se fac si la Parhon, pe bani muult mai putini ca la GeneticLab (am postat un nr. de telefon la un subiect "teste genetice")
despre sindromul de hipercoagulabilitate - la fundeni am facut o lista lunga de teste si n-am un diagnostic nici pana in prezent, imi pastrez o rezerva fata de acest spital. ce am aflat intre timp este ca inainte de aceste teste savante, trebuie facuti anticorpii antifosfolipidici si cardiolipidici. apoi, daca se dovedeste ca acestia sunt prezenti, trebuie facute investigatii suplimentare/ amanuntite. acesti anticorpi (despre care am spus) se fac (mai nou) si la Medsana, dar costa foarte mult. s-ar putea sa se mai faca si la Victor Babes, trebuie cautat pe net
lachione, nu cred ca esti cinstita, o experienta neplacuta (stiu prin ce ai trecut) nu poate sa duca la o generalizare asa cum ai facut-o tu.. mie Ancar mi-a "gasit" afectiuni pe care alti medici nu le-au depistat in 2 ani si uite asa avem doua opinii total opuse. cred ca nu trebuie sa fim extremisti, propria experienta poate sa-si spuna cuvantul si poate fi de-ajuns. in al doilea rand, ratele de succes la FIV se masoara dupa sarcini duse la bun sfarsit, nu dupa reusita imediat dupa implantare. nici n-ai idee cat de mult se schimba acest procent. sa nu ma urasti
e o parere personala si am simtit nevoia sa mi-o expim 
19+
ardit spune:
gabi imi pare rau ca renunti, dar cred ca e o decizie temporara, macar cea de a avea si un alt copil(nu neaparat prin fiv), cel putin asa cum am inceput sa te cunosc eu! orice decizie iei eu iti doresc numai bine si succes, o sa vezi ce bine o sa va faca o civilizatie... mai civilizata decat a noastra din romania. Am multi prieteni plecati sau care vor sa plece. Ce pot sa-ti spun, ca in ciuda dorului imens de "acasa" de romania, niciunul nu vrea sa se intoarca definitiv! si-mi dau seama ca ai un curaj imens ca sa iei decizia asta, iti doresc sa-ti mearga lucrurile de 1000 de ori mai bine decat aici! pup dulce
moni ce face fetita noastra frumoasa cu mamica ei cea viteaza?
va pup fetele pe toate
Kariris spune:
Tia,, poate ca nu o sa reusesc nici cu Denisa, nici cu nimeni, niciodata. Ideea e ca Denisa ma trateaza asa cum ar trebui sa-si trateze orice medic toti pacientii. Este preocupata de problemele mele si ale tot neamului meu intr-un mod foarte profesional, in asa fel incat daca va reusi vreodata fivul sa stim la ce sa ne asteptam...si nu pot sa ma laud ca ma trag dintr-o familie fara antecedente urate medicale, de aceea si am nevoie de un medic care sa-mi acorde foarte multa atentie.
Ancar si o spun pentru ca m-ai facut tu m-a tratat strict comercial. Pe mine. Punct. Si nu stiu cand am generalizat, de ce nu sunt cinstita, pentru ca tocmai ca atunci cand am fost intrebata de ce am renuntat la Ancar am evitat sa raspund. Cred ca am fost mai mult decat rezonabile. Sa stii ca erau multe de spus!
ardit spune:
madalina acum am vazut ce ai postat, scuze! pana acum nu am nici o data concreta, se pare ca nu prea agreaza nimeni FIV fara stimulare in romania pentru ca nu este prea.. productiva. Si din ce am auzit trebuie sa iei totusi ceva pentru a controla momentul ovulatiei, desi mi se pare ciudat pentru ca in alta parte am citit ca se pot recolta intr-un ciclu normal fara stimulare mai multi foliculi, deci nu ovocite, care se pot matura ulterior. Este adevarat ca intr-un ciclu normal se obtin unul sau maximum doi foliculi dominanti, iar ceilalti foliculi au sanse mai mici de maturare. Daca/ce se face la noi in romania e o intrebare la care nu am raspuns inca, pentru ca, din lipsa de timp si probleme care au cazut pe capul meu, nu m-am mai ocupat de proiectul bb, insa cum am ceva vesti va anunt!..
Monica-Elena spune:
Gabi tot fetita. Stim de la 11 saptamani ca e fetita. Sper ca dr Iosup sa nu se fi inselat si la ecografia de la dr Pop sa aflam ca e baietel
. De fapt nu mai conteaza sanatos si la termen sa fie.
Ardit noi facem bine sunt tare agitate(unele dintre noi care stau in burtica).
Lachi ma bucur ca nu ma injuri si am avut mana buna cu dna dr.
Cat despre reusite la cei doi dr despre care se vorbeste hai sa nu facem o statistica numai din loturile octombrie si noiembrie sa vedem cat la cat pastreaza sarcinile. Nu vreau sa intru in amanunte raman la parerea mea ca mergi la medicul unde gasesti acel felling medic pacient. Si eu am fost pacienta prof Ancar si am renuntat ptr Denisa Protopopescu.
Si a meritat. La urma urmei fiecare va zice ca e mai bine la medicul unde ea a reusit.
Nu am vrut sa supar pe mine cu interentia mea dar daca tot ne spunem franc parerile nu m-am abtinut.
cat despre analizele de coagulare de la Fundeni schimbati clinica ptr ca pe toate ne imbolnavesc de aceeasi boala acolo si o sa aveti surprize placute daca repetati analizele in alta parte(asta spun pe propria piele).
Monica si bb la purtator
Esentele tari se tin in sticlute mici.
ardit spune:
monica
poate iese balerina, ceva...
deci tutunaru are dreptate cand zice ca astia de la fundeni sunt pafaristi!
dodo23 spune:
Ardit, si pe mine ma intereseaza foarte mult subiectul FIV fara stimulare. De fapt aici se cheama MIV combinat cu FIV natural. Eu trebuia sa fac asta luna trecuta dar m-au trimis acasa dupa prima ecografie pt. ca nu aveam decat sase foliculi. Mi-au spus ca daca as continua ciclul, sansele de reusita s-ar ridica la 15-20%. Inseamna ca sansele reale ar fi fost poate de 10%.
Din ce stiu eu, procedura se aplica in f. putine tari din lume (daca nu chiar doar in Canada) dar nu doar din cauza ratei de succes scazute, ci si a dotarii spitalelor si experientei personalului. Pe langa asta, fiind o metoda cat se poate de noua, nu se stie inca exact la ce duce aplicarea ei. Eu am fost f. incantata la inceput ca mi-au "aprobat" cererea de a face MIV&FIV natural dar dupa ce am citit mai multe am ajuns intr-o mare deruta.
Am si scris pe forum sperand sa primesc ceva sfaturi dar din pacate nu mi-a raspuns nimeni. Nici acum nu stiu ce sa fac, sa raman la MIV&FIV sau sa trec direct la FIV.
Cat despre medicatie, faci un Pregnyl inainte de punctie iar dupa transfer ti se da progesteron. De asemenea, ti se mai poate da ceva inainte de punctie ca sa ai mai multi foliculi dominanti.
Si inca ceva, la toata tarasenia se aplica obligatoriu ICSI, care si ea are riscurile ei.
Eu cred ca va mai curge ceva apa pe Dunare pana sa se aplice MIV&FIV in Romania, atata vreme cat nu se stie nici in Occident prea multe despre asta. Eu probabil ma voi numara printre cobai daca voi ajunge sa o fac. Ufff...e greu!