kiwi la 7 luni

kiwi la 7 luni | Autor: Ronnie

Link direct la acest mesaj

dragi mamici,
voi ati dat bebelusilor vostrii kiwi la 7 luni? eu i-am dar azi suc de kiwi cu para (i-a placut foarte mult) si sper ca nu am facut o prostie? poate produce alergii?
Baietelul meu e constipat si medicul pediatru ma sfatuit sa incerc si pere, dar cum rase nu i-au placut, am incercat suc si i-am pus si 1 kiwi mic.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Doamna Bibi spune:

Eu stiu ca pana la 1 an nu se da kiwi,produc alergii.Sunt si persoane mature care fac alergie de la ele.
De ce nu incerci o combinatie "cocktail molotov" de suc de portocale,pere si piersici?
Mai poti sa-i dai suc de prune (poti sa incerci cu cele uscate din piata,le dai intr-un clocot,iar apoi lasi 2-3 prune intr-o cana de apa de seara pana dimineata si ii dai zeama respectiva-are efect garantat,chiar si la oameni).Kiwi oricum nu are efect laxativ.

Monica si bebe Bogdan (01.09.2004)
http://community.webshots.com/user/monicaotelea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria m m spune:

Kiwi nu se da pana la un an deoarece este alergic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danatanasa spune:

un kiwi mic nu este o problema, nu toti copii fac alergii; eu i-am dat baietelului meu suc de portocala de la doua luni tot din cauza constipatiei, iar kiwi i-am dat la 10 luni si nu am avut nici un fel de problema; mai tarziu am aflat de la un curs Sensiblu sustinut de medici pediatri ca bebelusii alimentati cu lapte scapa de constipatie daca li se administreaza Lactuloza
sanatate multa si sa-ti creasca bebelusul mare si voinic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

Capsunika a mancat de la 6 luni kiwiw, zilnic. nu a avut nimic, secretul este sa nu ii dai semintzele din el. Daca nu a avut reactii (pete pe corp) poti sa-i dai in continuare. Eu asa am facut. Si a mancat si capsuni si zmera si fructe de padure. Nu am avut istorii in familie de alergii, ea a reactionat bine asa ca nu vaz de ce nu i-as fi dat.

Freia si Alexa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ronnie spune:

va multumesc pentru sfaturi. Reactiile alergice in cat timp pot apare de la consumarea unui anumit aliment? Pana acum (i-am dat kiwi la 11.30) nu are nimic, e vioi, a mancat bine masa de pranz, e ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

quote:
Capsunika a mancat de la 6 luni kiwiw, zilnic. nu a avut nimic, secretul este sa nu ii dai semintzele din el. Daca nu a avut reactii (pete pe corp) poti sa-i dai in continuare. Eu asa am facut. Si a mancat si capsuni si zmera si fructe de padure. Nu am avut istorii in familie de alergii, ea a reactionat bine asa ca nu vaz de ce nu i-as fi dat.

Freia, am mai auzit ca trebuie sa il dai fara seminte, dar care-i motivul? Eu sincer, i-as da puiului cand incepem diversificarea cu seminte, dar daca e un motiv serios sa i-l dau fara am inteles

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chaton spune:

Si eu i-am dat lui Cosmin de pe la 10 luni ,dar fara seminte,asa ii dau si acum,rosiile la fel..nu a patit nimic,am scapat si de constipatie asa. Ii plac mult,amestecate cu mango,banana,biscuiti.. fel de fel de combinatii.Mai ales ca nu e vara,ii mai dau si exotice,ca s-o satura si copilu de atata mar si banana,care insa nu ii lipsesc zilnic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

reactia alregica e imediata din ce stiu eu. Daca stiu gresit poate ma corecteaza cineva.

Semintzele se scot pt ca se digera greu odata si pt ca ele sunt potentiale initiatoare de alergie.

De la 1 an papa kiwi si rosii cu tot cu seminte. Am vazut in kk ca nu apar, deci am tras eu concluzi ca organismul ei s-a dezvoltat suficient sa le digere.

la capsuni i-am dat fara coaja (ca sa elimin semintele) 1 zi, iar de a doua zi intreaga pt ca nu a ajut reactie alergica.

sanatate,

Freia si Alexa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenutza spune:

Eu i-am mai dat pana la 1 an , dar nu mai devreme de 9 luni..cate o bucatica mica si fara samburi...este adevarat ca samburii sunt alergeni si se digera mai greu.Dupa 1 an kiwi este chiar recomandat...Noi acum avem 1,7 ani si suntem innebunite dupa kiwi..zilnic papa cel putin unul.Este un fruct extrem de sanatos si plin de f. multe vitamine.
Freia, nu am inteles un lucru...cum de nu apar semintele in kk?? Kk Mayei este bombardat cu seminte de kiwi...si dr. mi-a spus ca se elimina prin kk...dar este imposibil sa nu le vezi...
Sau te refereai strict la semintele de rosii?

Carmen si bb Maya Alexia
Poze cu Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaF spune:

eu am inceput sa-i dau puiului meu dupa 1 an si i-am dat cu seminte cu tot. nu a avut nici o problema si ii place f mult.

Nicoleta si Andrei Catalin(17.09.2003)

http://community.webshots.com/user/andrei_catalin
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput