Febra mare - ce sa fac, ce sa-i dau ?

Febra mare - ce sa fac, ce sa-i dau ? | Autor: Melaroxy

Link direct la acest mesaj

Vladut are 1 an si 8 luni si are febra mare. A venit dr. Acasa si a zis ca are gatul rosu si mi-a dat ospen, nurofen si supozitoare eferalgan, si pt caz grav diazepam desitin. Azinoapte a facut febra 41 cu convulsii. I-am bagat in fundulet diazepamul si a scazut la 38-39. Din 4 in 4 ore i-am dat nurofen si eferalgam supozitor. La 7.45 avea febra 39.6 si i-am mai bagat un supozitor. Dupa o jumatate de ora i-am facut impachetari pt ca a da putin ochii peste cap si nu i-a scazut febra. Inainte de ai face impachetari l-am sunat pe medic si mi-a zis sa-i mai dau o doza de diazepam. Nu stiu ce sa fac la noapte. Daca face iar febra mare? Ce-i mai dau? Stie cineva ceva despre diazepam desitin? Cat timp dupa ce il administrez nu am voie sa-i dau si altceva? O sa o sun acum pe dna. Dr. Culcer sa vad ce sfaturi imi da si vreau sa stiu voi ce ati facut.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioana77 spune:

La spital urgent as zice. Eu la 39,5 am chemat salvarea apoi am fugit la spital.

Nu te juca cu sanatatea copilului. Cred ca e ceva mai grav decat rosu in gat.
Iar cu diazepamul, mie mi-ar fi frica sa il folosesc des. Dar daca dr iti zice asa..

Sanatate multa!

Ioana,
mama Arturicilor YANN & PHILIP
_28.01.2004_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

La un an Bianca a facut rosu in gat puternic cu febra 40.De fapt era debutul la rujeola, la 2 luni dupa vaccinul antirujeolic.Am tinut-o o noapte intreaga in impachetari pt ca dupa toata doza de ospen, nurofen, paracetamol,algocalmin ea tot 39.5 avea.Intr-o oala cu apa calduta si spirt(un pic) am inmuiat un prosop, am dezbracat fetita complet, am impaxchetat-o in prosop,(sub axila) si am tinut-o 15 minute dupa care ii luam febra.Nu e voie sa scazi febra cu mai mult de 1 grad in timp f scurt pt ca apar frisoanele.Eu i-am dat diazepam normal, nu mai stiu cate mg.Intotdeauna la febra 38.5 eu ii dadeam diazepam.
multa,multa snatate la copilas

Magda si Bianca 6 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

Noi am folosit supozitorul cu NOVOCALMIN.

Multa sanatate.. daca nu te descurci cheama salvarea.

Cu respect,
Florin

Choose life

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodicaosoian spune:

eu in locul tau las duce repede la spital,mai ales ca face febra asa de mare
nu te juca cu febra mai ales ca este destul de mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

Melaroxy, avand in vedere ca febra nu scade si mai face si convulsii, eu cred ca mai bine ai face sa mergi la urgenta cu Vladut.
Pana ajungi la spital, incearca sa ii dai puiului cat mai multe lichide si la spital cere sa ii faca un set de analize la urgenta, sa nu fie un virus, ceva

Multa sanatate .

Saphir si Amos Daniel
http://community.webshots.com/user/climamos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Sper ca la ora la care postez sa fi fugit deja la spital sau macar sa fi chemat salvarea. Si mai mult ca orice, sper ca puiul tau sa fie bine si in afara oricarui pericol.

Desitin se da intr-adevar la convulsii, insa nu stiu sa se poata da doze succesive. Este destul de puternic. Medicul tau stie cel mai bine.

Rox si Alexandra Maria (10.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

Tine-ne la curent.Eu i-am cerut medicului pediatru diazepam sa am in casa pentru cazul in care face bb febra mare. Pentru a nu face convulsii.Sanatate multa multa!mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYADA spune:

In articolul asta de pe DC scrie ca se poate da la 12 ore insa sper ca ti-a rapsuns doctorita intre timp.

Sanatate multa!

Parintii copiilor care au facut convulsii febrile stiu ca tratamentul pentru prevenirea recidivelor este de foarte lunga durata (cel putin pina la virsta de 7 ani) si nu trebuie intrerupt sub nici o forma. Aceasta pentru ca una din complicatiile redutabile ale acestor convulsii sint leziunile cerebrale ce pot conduce, in timp, la aparitia epilepsiei sau chiar la deces. "Studii recente au demonstrat faptul ca medicamentul ideal pentru aceasta afectiune este Diazepamul Desitin, solutie intrarectala, mult mai usor de administrat si utilizat doar cind exista riscul aparitiei convulsiilor", ne-a declarat dr. Liliana Curelea, de la SAMB. "Medicamentul este disponibil sub aceasta forma in farmacii si orice mama, dupa o «prelucrare» minima de catre medic, il poate administra copilului. Cind copilul este racit, de exemplu, si febra poate creste in orice moment, este suficienta o clisma cu Diazepam Desitin la 12 ore, clisma repetata zilnic in timpul bolii si inca doua zile dupa ce febra inceteaza.

Copiilor sub 3 ani li se administreaza intrarectal o clisma standard de 5 mg., iar celor peste 3 ani una de 10 mg. Tratamentul este eficient in peste 90 la suta din cazuri, previne aparitia convulsiilor si este mult mai comod decit cel de citiva ani cu fenobarbital, recomandat pina acum", mai spune dr. Liliana Curelea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Si Bogdan a avut febra mare zilele trecute, tot de la rosu in git. Singura modalitate de a-i reduce a fost fiola de algocalmin: 10 picaturi si febra a scazut in 10-15 minute. Dar depinde de la copil la copil.
Cum a fost azi noapte ? Tine-ne la curent.

Karina + Bogdanel

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Aveti vesti despre baiat?

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput