greseala gramaticala pe site
Vedeti ca apare Subiecte din ultimile x zile si corect spus este ultimele.
Argument:
-singular feiminin ultima~, articulat: ultima
-plural feminin ultime, articulat ultimele
La fel: prima, prime, primele, urata, urate, uratele
Nu vreau sa va supar, stiu ca nu conteaza prea mult gramatica pe site, dar totusi, arata urat....
Multumesc.
Raspunsuri
@lbin@ spune:
ai dreptate, dar, in general pe internet nu se prea tine cont de gramatica....si mai e ceva poate ca este rusinos dar eu una nici acum n-am inteles cind se scrie cu a din i(pt. ca asta au adaugat-o dupa ce eu terminasem scoala de mult si nu prea m-a interesat subiectul) ,acum imi vin in minte doar doua cuvinte: romania si paine (de celelalte nu sint sigura si nici nu-mi vin in minte)..
scuze pt. greseli...:)
juliafin spune:
Lavi,greselile gramaticale gasite pe site se pun www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=36605" target="_blank">aici si logic,fara a face numele celui care a comis gresela.Iar nu se vede frumos..
Sunt multi care nu sunt extraordinar de buni la gramatica,dar exceleaza,ce sa zic eu,in electrotehnica,de exemplu.Face fiecare ce poate.
Adela spune:
Cu siguranta a fost scris pe fuga. Corectati va rog si la "ultima lua"/luna - apare in aceeasi casuta despre care a scris lavi02.
La fel "ultimile saptamani"...ultimele saptamani...
Adela , mamica de Julia
Adela spune:
quote:
Originally posted by @lbin@
ai dreptate, dar, in general pe internet nu se prea tine cont de gramatica....si mai e ceva poate ca este rusinos dar eu una nici acum n-am inteles cind se scrie cu a din i(pt. ca asta au adaugat-o dupa ce eu terminasem scoala de mult si nu prea m-a interesat subiectul) ,acum imi vin in minte doar doua cuvinte: romania si paine (de celelalte nu sint sigura si nici nu-mi vin in minte)..
scuze pt. greseli...:)
I din i se foloseste la inceputul si la sfarsitul cuvintelor (ex: a intui, inel, a uri, ...)
Se foloseste in interior cand este vorba de cuvinte compuse (ex: a subinchiria, a reincepe)
In rest se foloseste à din a (imi cer scuze ca nu am diacritice romanesti) exemplu: paine, cantec,..
@lbin@> vino cu intrebari de gramatica www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=36605" target="_blank">aici.
Adela , mamica de Julia
juliafin spune:
quote:
[font=Comic Sans MS]ai dreptate, dar, in general pe internet nu se prea tine cont de gramatica....si mai e ceva poate ca este rusinos dar eu una nici acum n-am inteles cind se scrie cu a din i(pt. ca asta au adaugat-o dupa ce eu terminasem scoala de mult si nu prea m-a interesat subiectul)
@lbin@ ,jos palaria pentru sinceritatea cu care ai scris si expus problema ta!
aici un mic indreptar pentru noi toti.
Completez cu www.pruteanu.ro/" target="_blank">acest link
@lbin@ spune:
In rest se foloseste à din a (imi cer scuze ca nu am diacritice romanesti) exemplu: paine, cantec,..adelina iti multumesc partea asta ma interesa pe mine :)
julia tie iti multumesc si mai mult datorita tie am aflat de pagina dexonline (aveam mare nevoie de ea )
iileana spune:
quote:
....si mai e ceva poate ca este rusinos dar eu una nici acum n-am inteles cind se scrie cu a din i(
Pai daca ai terminat deja scoala, deci nimeni nu-ti scade nota pentru ca nu respecti o reglementare (discutabila, dealtfel) a Academiei Romane, de ce iti faci griji? Uite, in Catavencu, in Dilema, in toate cartile editate la Humanitas, etc., se scrie cu i din i, ca asa li se pare lor normal...Si poate ca asa si este...
ancuta06 spune:
Cand scriu un mesaj care urmeaza intai a fi moderat, inaintea publicarii pe site, imi apare "Raspunsul........va apare dupa ce a fost aprobat de moderator".......corect este VA APAREA
Ancuta & Martijn, (24.10.2003)
http://community.webshots.com/user/Busch_family
juliafin spune:
ancuta,arunca si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=36605&whichpage=9" target="_blank"> aici un ochi si citeste postarile lui Danna,juliafin si Adela,si te vei lamuri cat de cat.