greseala gramaticala pe site

greseala gramaticala pe site | Autor: lavi02

Link direct la acest mesaj

Vedeti ca apare Subiecte din ultimile x zile si corect spus este ultimele.

Argument:
-singular feiminin ultima~, articulat: ultima
-plural feminin ultime, articulat ultimele
La fel: prima, prime, primele, urata, urate, uratele

Nu vreau sa va supar, stiu ca nu conteaza prea mult gramatica pe site, dar totusi, arata urat....

Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns @lbin@ spune:

ai dreptate, dar, in general pe internet nu se prea tine cont de gramatica....si mai e ceva poate ca este rusinos dar eu una nici acum n-am inteles cind se scrie cu a din i(pt. ca asta au adaugat-o dupa ce eu terminasem scoala de mult si nu prea m-a interesat subiectul) ,acum imi vin in minte doar doua cuvinte: romania si paine (de celelalte nu sint sigura si nici nu-mi vin in minte)..
scuze pt. greseli...:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns juliafin spune:

Lavi,greselile gramaticale gasite pe site se pun www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=36605" target="_blank">aici si logic,fara a face numele celui care a comis gresela.Iar nu se vede frumos..
Sunt multi care nu sunt extraordinar de buni la gramatica,dar exceleaza,ce sa zic eu,in electrotehnica,de exemplu.Face fiecare ce poate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

Cu siguranta a fost scris pe fuga. Corectati va rog si la "ultima lua"/luna - apare in aceeasi casuta despre care a scris lavi02.
La fel "ultimile saptamani"...ultimele saptamani...

Adela , mamica de Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

quote:
Originally posted by @lbin@

ai dreptate, dar, in general pe internet nu se prea tine cont de gramatica....si mai e ceva poate ca este rusinos dar eu una nici acum n-am inteles cind se scrie cu a din i(pt. ca asta au adaugat-o dupa ce eu terminasem scoala de mult si nu prea m-a interesat subiectul) ,acum imi vin in minte doar doua cuvinte: romania si paine (de celelalte nu sint sigura si nici nu-mi vin in minte)..
scuze pt. greseli...:)

I din i se foloseste la inceputul si la sfarsitul cuvintelor (ex: a intui, inel, a uri, ...)
Se foloseste in interior cand este vorba de cuvinte compuse (ex: a subinchiria, a reincepe)
In rest se foloseste à din a (imi cer scuze ca nu am diacritice romanesti) exemplu: paine, cantec,..

@lbin@> vino cu intrebari de gramatica www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=36605" target="_blank">aici.

Adela , mamica de Julia

Mergi la inceput

quote:

[font=Comic Sans MS]ai dreptate, dar, in general pe internet nu se prea tine cont de gramatica....si mai e ceva poate ca este rusinos dar eu una nici acum n-am inteles cind se scrie cu a din i(pt. ca asta au adaugat-o dupa ce eu terminasem scoala de mult si nu prea m-a interesat subiectul)

@lbin@ ,jos palaria pentru sinceritatea cu care ai scris si expus problema ta!
aici un mic indreptar pentru noi toti.
Completez cu www.pruteanu.ro/" target="_blank">acest link

Mergi la inceput

Mergi la inceput

In rest se foloseste à din a (imi cer scuze ca nu am diacritice romanesti) exemplu: paine, cantec,..adelina iti multumesc partea asta ma interesa pe mine :)
julia tie iti multumesc si mai mult datorita tie am aflat de pagina dexonline (aveam mare nevoie de ea )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

quote:

....si mai e ceva poate ca este rusinos dar eu una nici acum n-am inteles cind se scrie cu a din i(

Pai daca ai terminat deja scoala, deci nimeni nu-ti scade nota pentru ca nu respecti o reglementare (discutabila, dealtfel) a Academiei Romane, de ce iti faci griji? Uite, in Catavencu, in Dilema, in toate cartile editate la Humanitas, etc., se scrie cu i din i, ca asa li se pare lor normal...Si poate ca asa si este...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancuta06 spune:

Cand scriu un mesaj care urmeaza intai a fi moderat, inaintea publicarii pe site, imi apare "Raspunsul........va apare dupa ce a fost aprobat de moderator".......corect este VA APAREA

Ancuta & Martijn, (24.10.2003)

http://community.webshots.com/user/Busch_family

Mergi la inceput

ancuta,arunca si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=36605&whichpage=9" target="_blank"> aici un ochi si citeste postarile lui Danna,juliafin si Adela,si te vei lamuri cat de cat.

Mergi la inceput