Jurnalul convertirii

Jurnalul convertirii | Autor: casandra

Link direct la acest mesaj

Ati citit "Jurnalul Convertirii" al lui Danion Vasile? Pe mine m-a impresionat tare mult, in mod special discutia despre Sfintii Bonifatie si Aglaida. Nici nu-i stiam....

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns star33 spune:

Eu l-am citit, este o carte nemaipomenita!! Cred ca fiecare dintre noi ne regasim in aceasta carte, fiecare ar trebui sa ne convertim de la necredinta la credinta, de la ignoranta la cunoastere, de la intuneric la lumina!

Ati vazut lupta autorului cu pacatul, stradania lui de a alunga din el gandurile rele, patimile, orice este intinat? Este un exemplu pentru fiecare dintre noi !! Eu am mai citit si alte carti ale lui Danion si toate sunt foarte realiste, clare, adevarate si pline de invatatura.

Un rol foarte important in lupta aceasta o are duhovnicul, care ne indruma si ne descopera lucruri pe care nu le stim despre noi insine, de exemplu mandria, care este un pacat atat de greu.

Voi ati avut asemenea experiente de lupta impotriva patimilor, pacatelor, in care v-a calauzit un duhovnic?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Eu sunt tare fericita ca l-am descoperit. Mi-am dorit atat de mult sa gasesc un preot mirean care sa traiasca cu credinta in lume... Interesant mi s-a parut sa descopar ca si el cauta un sfant care sa nu fi fost ascet sau pustnic, ci un om obisnuit, cu familie,....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns star33 spune:

Si in plus Danion ne da speranta ridicarii din pacate, speranta mantuirii. Sigur, ca in primul rand Iisus ne sa speranta aceasta, dar noi, dupa ce realizam pacatele in care traim si vedem cat de jos este viata noastra fata de ceea ce vrea Iisus de la noi, cadem in deznadejde: ce sa fac, sunt un pacatos, Dumnezeu nu ma mai iarta, trebuie sa-mi accept conditia de pacatos...asta e.

Dar Danion vine si zice : NU deznadajdui! ridica-te, roaga-te, spovedeste-te, crezi in Dumnezeu si El iti va sterge pacatele! Si vei simti pacea Lui in sufletul tau si vei deveni un om nou, curat. Ce frumos si inaltator, nu? Adica totul este sa ne ridicam din cadere, sa vrem sa devenim mai buni, sa ne schimbam. Pe mine personal m-a ajutat foarte mult aceasta idee explicata si intarita de Danion. Efectiv am avut puterea sa ma ridic din intuneric, sa trag linie dupa tot ce a fost si sa incep o viata noua, mai buna.

Ai citit "Cartea nuntii"? este, la fel, o carte nemaipomenita. Aici intelegem de ce unele casatorii sunt nefericite:pentru ca inainte de casatorie nu ne punem problema daca Dumnezeu este de acord cu cel pe care l-am ales. De aici incep problemele...

Mergi la inceput