pozitia verticala pt bb?

pozitia verticala pt bb? | Autor: mariussimiuc

Link direct la acest mesaj

Citeam zilele astea intr-un numar din revista Mami ca un bebe de 2-3 luni nu trebuie tinut in pozitie verticala nici macar atunci cand il schimbi dintr-un loc intr-altul.Nu spunea nimic insa de consecintele acestui fapt.Robert al nostru cand este treaz si vrea in brate asta e pozitia preferata,nu vrea altfel nicicum.Si tot in pozitia asta mai si adoarme cateodata(sau aproape tot timpul!)Daca e de rau ce pot face?Are rost sa chinui copilul,sa-l invat cu alta pozitie?
Miha si puiul Robert

marius simiuc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns addiana spune:

eu stiu ca nu e bine sa-l tii sprijinit pe picioarele lui. cum adica nu e voie sa-l tii in p[ozitie verticala????? dar cand il faci sa regurgiteze cum il tii? nu asa e indicat?!!! eu am tinut fetita mereu asa, la noi se zice "tzontzoroi", mai ales dupa 2 luni, dar aveam grija sa-i tin spatele cat mai drept. si denisei mele ii placea mult pozitia asta, mai ales daca o plimbam prin casa. nu am tinut-o niciodata ca pe o coca, doar cand o alaptam, in rest nu statea deloc, tipa pana o ridicam pe umar!

diana si denisa
http://pg.photos.yahoo.com/ph/pozedenisa/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SIMONABB spune:

ideea e sa nu-l tii mult timp vertical, adica cu orele zilnic
normal ca atunci cind tre sa eructeze il tii vertical, dar nu cu mina sub fund ci sub pulpe.

http://community.webshots.com/user/simonabb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coralia_popa spune:

Mi-am pus si eu aceeasi problema .. cand mama soacra a zis ca pe vremea ei nu se tineau copii asa... Insa Ioana (3 luni) prefera pozitia asta cand o tin in brate... Eu am citit multe carti despre bebelusi.. de ce oare nu atrag atentia ca nu este bine.. Stie cineva ce probleme ar putea sa apara?

Coralia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns omi308 spune:

De aceasta observatie m-am lovit si eu - am o fetita de 3 luni - si explicatia pe care am primit-o a fost urmatoarea: ca in momentul in care ii tii in pozitie verticala si ei se sprijina u fundul pe bratul tau isi forteaza coloana vertebrala(sac)! care nu este suficient de rezistenta si in timp pot apare deformatii ale coloanei.Eu nu stiu cat de adevarata este aceasta afirmatie dar am incercat sa o sustin prinzand-o la nivelul pulpelor dar ea isi scoate fundul in afara si c-am tot in aceeasi pozitie am ajuns.Poate se gaseste vre-un medic printre noi sa ne dea o explicatie.
Oana mama unei Botosici de 3 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Banuiesc ca prin pozitie verticala te referi la a tine bebelusul cu fata catre exterior si mana sub fundulet. Este normal sa nu il tii asa. Este vorba de pozitia capului (daca nu il tine bine) si in special a coloanei.

Nu cred ca e vorba insa de a tine copilul pe umar sa regurgiteze. Fetita mea asa statea mereu si numai asa tacea cand avea colici.

Foarte disputata a fost problema utilizarii marsupiului. Un medic ortoped mi-a recomandat sa nu o tin verticala in marsupiu pana la 4 luni.

Rox si Alexandra Maria (10.02.2004)

Mergi la inceput