laparoscopie
Raspunsuri - Pagina 9
annaa spune:
Depinde intradevar de organism.
La mine recuperarea dupa laparoscopie a durat mai mult,1sapt. in spital, si pe urma inca o luna de chin.![]()
In schimb au fost fete in salon cu mine ce au plecat a treia zi, mai repede nici nu le dadea drumul.
Dupa ce am facut HSG
de acolo mi-a spus ca totul este OK, si mi-a dat si 4 imagini unde se vade clar cum lichidul a mers pe trompe, si crede sigur ca problema mea este hormonala.
Problema mea era ca dr.la care mergeam eu nu o prea avea cu cea ce inseamna hormoni,asa ca imediat lapao sa se convinga ea ca totul este ok cu trompele si sa faca si o decorticare a ovarelor.
La mine au aparut o serie de complicatii (din vina dr.) dar care din fericire sau rezolvat cu bine, numai ca am ramas cu semen de parca as fi avut doua operatii de apendicita, una pe stanga
alta pe dreapta
.
Dar situatii ca ale mele sunt rare asa ca nu va speriati.
Ana
bety spune:
Dariana - departe de mine gandul de a le speria pe fete: cred ca am dat destule incurajari pana in prezent si voi mai face asa ceva si de acum in colo. Eu am doar 2 laparoscopii la purtator, la interval de 3 ani. Dupa prima a fost ok, la a doua, chiar daca am plecat acasa urmnatoarea zi, nu a mai fost chiar asa de ok. Plus ca in spital, la cateva ore dupa operatie m-am deplasat pe picioarele mele la salon, iar dimineata, am facut ture de la salon la WC, m-am spalat pe ici-colo, m-am machiat, am facut si o perfuzie, lucru care a presupus urcatul unui etaj si coboratul lui, plus stat si in picioare, ba chiar in salon, pana am plecat am mai ajutat o doamna care avea o operatie destul de grea si nu se ridica decat ajutata.
Eu am fost foarte mirata ca plec urmatoarea zi acasa, stiind ca data trecuta am stat 3 zile. Am intrebat-o pe dr. daca ma opereaza dimineata (cum era programarea) atunci de ce nu plec seara si mi-a spus ca nici chiar asa. Mai trebuie sa fiu urmarita si postoperator, cel putin 24 ore. Mie cel putin asa mi s-a spus si mi s-a parut corect.
Plus ca, banuiesc, ca depinde si de doctor cum priveste situatia: daca nu-s prea multe locuri libere in spital si pacienta raspunde bine dupa operatie, ii da drumul acasa.
Pentru mine nu a fost o problema, pentru ca al meu frate este ginecolog, a fost cu mine in operatie si chiar daca sunt din alt oras, destul de aproape de Bucuresti, nu mi-a fost nici o teama. De asemenea, am noroc de o doctorita super. Dar cate au totusi, norocul meu, sa zic asa?
Parerea mea este sa le imbarbatam pe fete, sa le spunem din experienta noastra, ca apoi ce va fi si cum va fi, numai de organismul lor depinde.
Beatrice
musete spune:
Saptamana viitoare va relatez si eu din experienta mea. Sper sa fie la fel de usoara , precum ati descris-o cateva dintre voi. Cu Dumnezeu inainte!
Pupici,Musete
lala_1 spune:
Succes Musete si sa ne aduci vesti bune!
Eu ma confrunt cu o pb. acum si am nevoie de sfatul vostru!
Dr. care m-a operat pe mine a suferit un infarct si s-a prapadit saptamana trecuta, imi pare atat de rau, sunt daramata.
Eu acum nu stiu la cine sa ma duc la control...
E adevarat ca m-a operat impreuna cu dr. niculescu (de la Militar nu cel de la Giulesti) si poate ar trebui sa merg la el dar poate-mi spuneti si voi la ce dr. v-ati operat.(in Bucuresti)
Trebuie sa merg cat mai repede la un dr. ptr. ca de la laparo a trecut exact o luna si nu mi-a veit menstruatia.
Anca Wish spune:
Gagici, io dupa laparo (acum 2 luni) m-am ingrasat 4 kile. Am mancat la fel ca inainte, ba chiar 2 saptamani dupa operatie am mancat numai balarii, iar gripa rebela care am avut-o m-a determinat sa mananc putin si numai chestii usoare. Si cu toate astea, m-am ingrasat.
O fi de la operatie...sau e buba mea de la cap?![]()
anca...poate intr-o zi
http://community.webshots.com/user/ancawish
lala_1 spune:
Eu am slabit ptr. ca in primele sapt. de la laparo nu puteam manca prea mult, deoarece mi se umfla stomacul imediat (eu am crezut ca din cauza cusuturii ombilicului ) insa am slabit ciudat, adica picioare si fund si in schimb am pus pe burta (ce urat...).
La mine cred ca se simte mult lipsa aerobicului, de abia astept sa reincep...
Anca poate ai mancat cu prea multe grasimi!?
Lala
alinuche spune:
Anca,
Si eu am sesizat chestia asta. M-am ingrasat cu 2 kg de la laparo si ma lupt sa le dau jos. Eu de obicei nu ma ingras prea usor. Stau ani de zile pe aceeasi greutate. Dar acum chiar am facut burtica. :)
Eu nu am mai fost la medic ca mi-a zis sa revin dupa 6 luni daca nu raman graviduta. Cu siguranta voi reveni, ca vad ca minunea nu se intampla :(
bety spune:
Anca - eu m-am ingrasat 5 kg si-ti spun clar ca nu am mancat mai mult sau mai putin ca pana acum; ce este drept, am pus pe seama anticonceptionalelor pe care le iau (e a 2a luna), dar am mai intrebat pe ici colo si cica nu e de la ele.
Culmea e ca am pus pe burta si fund, iar eu burta chiar nu aveam.
Hai sa fac haz de necaz: in visele mele de groaza, vad ca-mi creste burta si ma operez si nu-mi gaseste dr. decat aderente...multe aderente.
Brrrrrrrr!!!!
Hai, zi...te-am luat la "buba" de la cap?????
Lala_1 - imi pare rau, chiar ca-i o situatie naspa! Eu as vorbi cu celalalt doctor: oricum stiu ca si la Spitalul Militar sunt doctori buni. Eu bat culoarele Giulestiului: doctori de acolo (in afara de dr. Niculescu): prof. Marinescu, dr. Moisa, dr. Cocei, dr. Dracea si altii.
Daca vrei pareri...gasesti pe forum o gramada...vezi de ex. subiectul cu pacientele Moisa...
fetele!
Beatrice
Floran spune:
La inceputul lunii feb. am facut laparo si mi s-a dat diagnosticul de endometrioza. Ca tratament mi s-a dat o fiola de dipherelin. Cine a mai primit astfel de tartament si poate sa-mi spuna cum a reactionat la el??
alinuche spune:
Floran si eu m-am operat tot de endometrioza la inceputul lui ianuarie, dar mie nu mi-a dat nici un tratament dupa. Nici macar anticonceptionale. Cat timp trebuie sa iei tratamentul asta?