laparoscopie

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Am vorbit cu dr. T si l-am rugat sa imi faca laparo sambata, ca sa am mai mult timp pentru recuperare, dar din pacate nu se poate...

Va multumesc mult pentru incurajari. Sper sa fie bine si sa-mi revin repede..Musete, curaj si tie!!

V.

veni, vidi, Victorie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariana spune:

Musete,
nu te speria, nu e deloc greu, daca poti sa pleci chiar si in aceeasi zi acasa, gandeste-te, ce sa fie asa complicat?!
Este intr-adevar o interventie chirurgicala, dar tu vei fi anesteziata complet. Mai neplacuta o sa fie sonda urinara cu care te vei trezi, dar poti sa le spui sa ti-i scoata imediat, daca crezi ca poti sa mergi singura la toaleta, nici n-ai avea de ce sa nu poti decat ca vei avea niste ameteli, atat.
te pup si ai incredere ca va fi bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns thea_m spune:

Musete cand faci laparo?

Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bety spune:

HEI-HEI - hai totusi sa nu exageram: este totusi o interventie chirurgicala asupra organelor noastre interne, care presupune anestezie generala...si deci nu se pleaca acasa chiar in aceeasi zi, ci cel mai devreme si numai daca totul este OK, urmatoarea zi. Cel putin asa mi s-a explicat de la inceput si asa a si fost, iar eu nu am auzit de cazuri in care sa se plece acasa in aceeasi zi cu operatia. Nu cred ca este bine sa ne asumam niste riscuri inutile.
Succes tuturor.
Va fi sigur bine, dupa operatie.
Beatrice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala_1 spune:

Are dreptate Beatrice!
Chiar daca in exterior nu este taietura clasica e totusi interventie ghirurgicala....si nu cred ca se poate face fara anestezie generala.
La mine a durat mai bine de 1 h laparoscopia.
Eu dupa cum v-am spus am plecat a doua zi, dar nu pot spune ca eram un om normal,altceva decat sa stau un pat si sa dorm nu am putut face. De mincat nu am avut chef in prima zi, dupa noaptea petrecuta la reanimare unde m-au "hranit" cu 6 sau 7 perfuzii, nu prea aveam nevoie de papa. Am baut in schimb f. mult ceai, de inghitit altceva era cam greu deoarece simteam ca ma zgarie in gat si aveam ca un fel de afta in gura, nu stiu de ce. Cam asa e pima zi dupa laparo...
nu vreau sa va sperii dar la mine asa a fost. Recuperarea insa a fost rapida, iar in a 6 a zi conduceam bine-merci masina fara probleme.

si bafta multa fetelor care urmeaza sa faca laparo.
Lala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns thea_m spune:

Lala_1 zgarietura in gat si afta sunt de la tubul care ni se pune sa nu ne ingitim limba , se pune cand esti deja anesteziat si se scoate inainte de a te trezi, de asta nu o vedem. Este asa-numita pipa Guedel. Trebuie sa trec iar prin asta...ameteli, varsaturi...la mine cel mai greu a fost cu reluarea tranzitului intestinal. O saptamana am stat cu sup. de Glicerina. Dar pe urma a fost mai usor. Sper si de data asta sa fie bine.

Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala_1 spune:

Eu am fost norocoasa, am avut scaun in prima zi dupa operatie.
Teodora, imi pare rau ca trebuie sa treci din nou prin asta, trebuie sa fii puternica si sa treci si peste hopul asta si sa ajunji la. Multumesc ptr. lamuririle date!

Lala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musete spune:

Fetelor, ce sa va spun? Exact nu stiu cand o sa o fac. Stiu ca doctorul mi-a spus ca in tot acesti ani de investigatii(5), este inadmisibil ca nimeni nu mi-a recomandat si laparoscopia. Mi-a spus ca HSG-ul , care mie mi-a iesit SUPEr, este total nerelevant. Ma intreb si eu, akum, ca ... de ce oare ne mai chinuiesc cu o astfel de investigatie, daca tot nu spune mare lucru? Ptr, ca , hai sa fim serioase, si HSG-ul este tare dureros.! In fine, astea sunt intrebari, se pare, retorice, la care nimeni , vreodata, nu-mi va oferi un raspuns pertinent. Theodora, pupici!

Pupici, Musete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariana spune:

Bety si lala,
eu nu am spus ca nu este o interventie chirurgicala, am spus doar ca se poate pleca chiar si in prima zi acasa, si asta stiu pt ca am auzit cazuri si mai mult decat atat, chiar mie mi-a spus dr. ca daca ma simt bine seara pot sa plec acasa; nu am facut asa si nici nu recomand, dar haideti sa nu speriem fetele, ca stim toate cele care am trecut prin asa ceva ca nu e chiar de speriat!si eu am stat cateva zile in pat, am baut mai mult lichide la inceput, si eu am avut ameteli in prima zi si jena la tras aer puternic in piept, dar toate astea au trecut repede si mi-am revenit perfect.Oricum, cert este ca nu se compara deloc cu o operatie clasica, este mult mai grea decat laparo.
Curaj si va pupic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

cred ca pina la urma depinde de interventie si de organismul fiecaruia.
Eu m-am simtit excelent imediat dupa interventie (care in cazul meu a durat citeva ore) - la o ora de cind am iesit din sala de op. eram la fumat si la cafea, cu sotul meu.

Deci in prima zi "m-am recuperat" 80%, ca sa spun asa.

Din pacate, restul de 20% au durat cam 2 sapt. ... timp in care n-am putut sa conduc si nici sa merg prea mult, sau sa stau in picioare.

Elise

Mergi la inceput