laparoscopie

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Va rog, cineva dintre voi, care a facut laparo de curand la Elias, poate sa descrie, pas cu pas, pe scurt, cum decurge? Chestii de genul epilarii pubiene (sa fie complet sau nu), etc... etc... Orice informatie este binevenita. Multumesc.

Poti sa fii dezamagit daca incerci si nu reusesti, dar daca nu mai incerci esti terminat. (Joseph Addison)

Astery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annaa spune:

quote:
Originally posted by crinuta71

Imi spuneti va rog mult ce antibiotice a-ti luat dupa operatie?

Eu am luat timp mai indelungat si mai multe antibiotice pentru ca am avut complicatii, dar felete care au prlcat la trei zile acasa li se recomanda preventiv 3-5 zile clasica ampicilina + nistratin.

Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Costi spune:

Buna, eu sunt Elena.
Marti am facut laparo, ieri am venit acasa, ayi va voi spune cum a decurs totul.
Miercurea trecuta ma facut analizele deoarece urma sa fac laparo joi, dar o operatie foarte grea a ocupat sala si m-a reprogramat.Deci , marti in ziua operatiei, fara nici o clisma (mincat usor si lichide cu o zi inainte) m-am prezentat la spital la 6.30 dimineata, la 6.40, m-a "ridicat" unul dintre doc. care participau la operatie(mina a II-a) si uite asa m-am trezit in fata salii de operatie, m-au desbracat goala pusca (epilata eram de acasa total, adica tot ce acoperea pubisul- mi s-a parut normal sa fac asa)mi s-a pus o camasa pe mine speciala pt sala de operatie si in 5 secunde eram pe masa,
Culcata pe spate cu miinile intinse in lateral - pe dreapta aparatul de monitorizare a inimii si tensiometrul, pe dreapta- perfuzii, cateterul zup in vena.
A aparut si anestezistul si pt 5-7 minute m-a pus sa iau pozitia fatului in burtica mamei(culcata, cu genunchii la gura, cu capul in piept). Mi-a facut anestezia rahie de care i-mi era cel mai frica si ce a fost curios NU AM SIMTIT.M-am intors si deoarece nu eram bine asezata, am constatat ca deja amortisem (10 secunde) si m-au asezat ei.Ce am uitat sa va spun- incurajarile sunt omenesti, adica, toti se ocupa cu mare atentie si sunt oameni-simti ca esti pe miini bune.
Doctorul (mina I) i-mi facea cu ochiul(doar atit se vedea de sub masca)in timp ce un asistent cu o seringa micuta baga foarte putin ser prin cateter- si de-aici s-a rupt filmul...
M-am trezit dintr-un somn linistit cind ma mutau pe un pat cu care urma sa ma transporte la reanimare.
Adormita pe trei sferturi, la reanimare am vazut deasupra mea diverse seruri(parca trei pungute) care m-a alimentau.
Nu simteam durere, eram bine merci, nu ma jena decit prezenta celor suferinzi care se vaitau si-mi facea rau pt ca nu-i puteam ajuta.
Am incercat sa mai dorm dar n-am mai putut si am asteptat sa-mi simt picioarele. In tot acest timp anestezistul m-a vizitat de 4-5 ori, am discutat, m-a mingiiat si mi-a promis ca de cum i-mi simt picioarele ma muta la salon. La 13.30 faceam exercitii cu degetele de la picioare sa mi se dezmorteasca mai repede si am observat ca miscam picioarele foarte bine. Am fost ridicat in fundulet sa vada daca nu ametesc timp de 10 minute si am suportat cu stoicism. Am ajuns la salon intr-un scaun, purtata cu grija si atentie de o asistenta si mingiiat de sotul meu. Aici am mai dormit vreo 2 ore si cred ca pe la 16.00, am rugat asistenta sa-mi scoata perfuzia si sonda pt ca eu vreau sa fac miscare. M-am ridicat, am simtit pt prima data durerile acute din omoplati(parca se ridicase tot gazul deodata) si burtica cu lichid biltibic.M-am dus la toaleta si din momentul acela am inceput miscarea. Acum sunt acasa, ma simt bine, ma jeneaza inca gazul care aud ca se elimina in citeva zile iar lichidul din burtic nu-mi permite chiar toate pozitiile pt ca parca i-mi apasa pe ficat, parca pe spina, parca se ridica in sus, incet i-mi gasesc pozitia si e super bine.
Nu va speriati, eu am fost speriata de moarte su deaceea am vrut sa va spun pas cu pas tot- nu e mare scofala- ginditi-va ca o facem pt o cauza nobila un bebic.

Mergi la inceput

Costi, iti doresc sa te refaci repede si bine si sa-ti tii puiul in brate cat mai curand!
Ai picat la fix cu informatiile. Si eu ma pregatesc de lapa, maine aflu daca pot fi programata pt. inceputul saptamanii viitoare.
Iti multumesc mult si-ti doresc multa multa sanatate!

Poti sa fii dezamagit daca incerci si nu reusesti, dar daca nu mai incerci esti terminat. (Joseph Addison)

Astery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca spune:

si eu tot la elias am facut;
are dreptate elena, simtzi ca esti pe maini bune;
eu spre deosebire de ea, am avut anestezie totala, nu rahie (in coloana)
e un pic de frica la inceput, dar adormi imediat si te trezesti f bine;

ai grija, si iti urez succes

Anca

Mergi la inceput

Anca, multumesc pt. gandurile frumoase.

Astery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musete spune:

Din tot sufletul va incurajez sa mergeti la Elias. Si eu, mi-am facut foarte multe griji, insa, akum , dupa doua saptamani de la intervemtie , pot sa spun cu mana pe inima , ca am avut parte de o echpa de medici nemapomenita si tare ma bucur ca Dumnezeu mi i-a scos in cale.
Pupici, Musete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Cred ca tre' sa-mi faci cinste, Laura

anca...poate intr-o zi
http://community.webshots.com/user/ancawish

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mieke spune:

Dariana eu am facut acum 3 ani laparascopie datorita endometrioze care a fost netratata in Romania ,am urmat citeva luni un tratament hormonal iar apoi un an de zile de 9 ori inseminatie artificiala.A noua oara a reusit iar acum avem o sumpete de fata de trei luni.Iti doresc bafta ,incearca sa nu fi stresata si gindestete ca intr-o buna zi vei fi si tu mama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musete spune:

Ancuta, pot sa-ti multumesc si eu, in locul Laurei?
Pupici, Musete

Mergi la inceput