laparoscopie
Raspunsuri - Pagina 13
lala_1 spune:
Nu am avut dureri decat in prima zi a menstrutiei, dureri normale, zic eu. ptr. ca erau la fel ca la menstrutiile de dinainte de operatie.
Este adevarat ca menstruatia a fost abundenta in primele 2-3 zile, iar de atunci e f.f. putin, dar nu e maroniu cum eram obisnuita sa fie spre sfarsit, ci este rosu intens...(nu e nevoie sa-mi pun absorbante sunt suficiente cele "zilnice").
Multumesc Anca ptr. promptitudinea cu care mi-ai raspuns!
Tu cum te simti acum, incepi tratament ptr. bebe sau mai astepti? Ce a spus dr?
romaniaau spune:
Fetelor, va intreb daca in Romania se poate face test postcoital si laparoscopie la cerere. Aici eu am facut in 2 ani monitorizari, stimulari, dozari hormonale si HSG, iar sotul a facut spermograma. Toate rezultatele sint bune, fara bebe. Nu pot merge mai departe fara recomandare de la medic, pe care nu o pot procura. Ei fac mare economie la investigatii.
As vrea sa vin in Romania sa fac test cpostcoital si laparoscopie.
Va multumesc
Florina
crinuta71 spune:
Lala_1 nu te ingrijora foarte tare. Se poate ca din cauza ca ai avut ciclul mai lung (5 saptamani), mucoasa uterina sa fie mai ingrosata si bineinteles mai mult de eliminat prin menstruatie. Eu nu m-am operat inca. Dar inainte de a incepe tratamentele pentru infertilitate aveam cicluri intre 27-37 de zile. Cand ciclurile erau mai lungi atunci si sangerarea era uneori chiar 10 zile si in ultimele zile in cantitate foarte mica. Nu cred ca e vreo problema. Dar totusi ar fi bines a mergi si la medic. Din cauza sangerarii prea lungi poti sa faci anemie. Eu m-as duce. ![]()
Crinuta
salomea spune:
Florina, da, bineinteles ca poti face TPC si laparoscopie la cerere. Si eu am venit acum in tara tot cu aceleasi ganduri. Am avut surpriza sa constat ca TPC-ul e negativ, iar Tutunaru mi-a recomandat, in urma ecografiei, sa incercam o laparoscopie. I-am spus ca nu locuiesc in tara si nu am asigurare aici si a zis ca se poate si asa, trebuie numai sa platesti o suma... parca vreo 4 milioane, spunea el...
Asa ca... eu zic ca te-ai gand foarte bine sa le faci si pe astea in tara...si iti tin pumnii!
crinuta71 spune:
Fetele care ati facut laparoscopie, trebuie sa va mai intreb ceva. M-am programat pentru laparoscopie de la ora 3 dupa masa. Mi s-a spus prin telefon ca dimineata sa fiu la o alta clinica pentru analize. Ce analize trebuie sa-mi faca? A intrebat sotul, dar nu i-au spus, numai pe cine sa caute. Oare vor fi gata pana la ora operatiei? Eu sunt din alt oras (nu din Cluj, unde fac tratamentele) si trebuie sa-mi iau concediu pentru toate acestea. De abia astept sa scap de tot, mi-e foarte frica. 
Crinuta
crinuta71 spune:
Mai vreau sa va intreb ceva. Sper sa nu va saturati de mine cu atatea intrebari.
Parca am vazut ca unele fete au filmata operatia. Are vreuna din voi asa ceva? Sau ar trebui sa cer eu la clinica? Imi este cam greu sa-i intreb sa nu se uite la mine ciudat. Iar dr. meu nu mi-a spus nimic despre asa ceva. As vrea sa am asa ceva in caz ca voi avea vreodata nevoie, poate la alti medici, daca nu reusesc cat de curand.
lala_1 spune:
Cred ca ai dreptate Crinutza, deja menstruatia mea e pe sfarsite dar eu ptr. linistea mea am inceput deja sa iau fier.
Analizele sunt obligatorii inainte de operatie, nu stiu care anume se fac dar stiu ca sunt unele specifice interventiilor chirurgicale.Iti stau la dispozitie pentru orice nelamuriri. Te rog sa fi curajoasa ca o sa fie bine, ai sa vezi!
LALA
crinuta71 spune:
Fetelor, m-am programat pentru laparoscopie in data de 14 aprilie, dupa masa.
Mai vroiam sa va intreb ceva. Oare ar trebui sa ma rad jos? (scuze de intrebare) Sau nu trebuie asa ceva? Prefer sa o fac eu decat altcineva.
Sper sa scap o dat de toata treaba aceasta.
annaa spune:
Crinuta,analizele din spital la mine au fost inima, vsh, tensiunea si parca urina.
Referitor la inregistrare ar fi bine sa-l inrebi pe dr. si sa il rogi sa faca si sa-ti dea si tie inregistrarea, dar cum este privat cred ca sigur o fac.
Eu am facut laparo in 2003 di doctora de atunci a facut dar mi-a spus ca nu sa putut salva
"filmarea", problema era ca a gresit ceva in timpul interventiiei si nu mia dat-o.
Am schimbat dr. si primul lucru cand iam spus ca am facut laparo si nu am inregistrarea sa mirat, ca nu in toata ziua se plimba cu ochiul ala prin burta.
Referitor la ras nu prea are legatura cu interventia, dar mai bine o faci tu decat sa nimeresti la nu stiu ce infirmiera
care dupa cate ca ii bagi in buzunar te mai si intreaba "Nu puteati sa veniti aranjata?"
.
Eu am mancat doar dimineata cu o zi inainte, dupa care doar lichide
si pe la ora 15 mi-au dat un praf ce l-am dizolvat in 1l apa plata si pana seara l-am baut
, si apoi totul sa rezolvat
faca clisma sau altceva.
Bafta multa !
Ana