laparoscopie

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta71 spune:

Scuze vad ca daca apas pe Enter trimit mesajele.

Am vrut sa va mai intreb ceva. Care sunt pregatirile care se fac inainte de operatie (la spital si acasa)? Eu am sa merg la clinica inaintea operatiei. Este obligatoriu sa se faca clisma? Nu as putea sa iau un purgativ eu acasa? Mie nu mi-a spus nimic dr. din ce trebuie sa fac sau sa nu fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

quote:
Originally posted by crinuta71

Scuze vad ca daca apas pe Enter trimit mesajele.

Am vrut sa va mai intreb ceva. Care sunt pregatirile care se fac inainte de operatie (la spital si acasa)? Eu am sa merg la clinica inaintea operatiei. Este obligatoriu sa se faca clisma? Nu as putea sa iau un purgativ eu acasa? Mie nu mi-a spus nimic dr. din ce trebuie sa fac sau sa nu fac.

Nu-ti face probleme: practic tot ce o sa te puna sa faci inainte de op. e sa nu maninci, sa faci o clisma (care nu doare) si mie mi-au facut si o injectie: nu stiu pt. ce... si mie imi era atunci groaznic de frica.

Operatia e simpla.
Cred ca ideea in sine e mai infricosatoare decit realitatea.

O sa te alegi cu un somn bun si 3 semne, ca niste zgirieturi mici, care dispar in timp (mie, dupa 2 luni, mi-au ramas doar 2 puncte mai roz pe burta).

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala_1 spune:

Crinutza, eu pot sa te linistesc in privinta clismei, adica, sa-ti spun faptul ca eu nu am facut-o. M-am internat cu o zi inainte de operatie, numai teoretic, caci am plecat acasa si am revenit a doua zi dimineata (adica in ziua operatiei) dar nu am mancat seara nimic. Inainte de a intra in sala de operatie m-au bagat in sala de pre-anestezie unde m-am dezbracat de tot (mi-am pastrat totusi sosetele) si mi-au dat ei o camasa sterila si tot acolo mi-au pus perfuzia + branula. Cam asta e tot inainte de operatie. Am intrat in sala de operatie la ora 14.00 si m-am trezit la reanimare la 17.30 - 18.00. Cel mai neplacut lucru la trezirea din anestezie a fost prezenta sondei de care nu au vrut asistentele sa ma "scuteasca" pana a doua zi dimineata cand dealtfel am si plecat acasa (pe la ora 11) e drept m-a dus sotul cu caruciorul pana la masina.
In privinta semnelor ramase, la mine au fost mai multe decat au spus fetele pe aici, adica una in buric si trei pe burta, sunt niste taieturi de 1 cm, care sunt sigura ca nu se vor vedea f tare. Cu ombilicul a fost mai complicat, acolo se vindeca mai greu si a trebuit sa ma bandajez cam 1 luna. La ombilic eu am avut 2 copci iar la celelalte cate una.
Succes si mult curaj.
Te pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca spune:

Crinutza, stai linistita, nu iti face nici o clisma, sau depinde de spital; unde te operezi?
trebuie sa nu prea mananci cu o zi innainte, mai mult bei

eu am un semn mic la buric, unul in stanga jos si altul in dreapta;
in cateva luni nici nu or sa se mai vada;
am stat cu pansamentul o zi; m-a operat vineri dimineata si sambata dimineata eram acasa; nu e asa greu, frica e mare....

bafta, si daca mai ai nelamuriri iti stau la dispozitie

Mergi la inceput

Va multumesc mult ca ati raspuns asa repede si pentru incurajari. Parca mi-ati ghicit gandul cand mi-ati scris despre inciziile care se fac. Chiar eram si sunt putin ingrijorata si din cauza ca vor ramane ceva cicatrici. Ma bucur ca s-ar putea sa scap de clisma. Abia astept sa treaca operatia si sa scap o data de stressul acesta.
Anca: Eu ma operez la Cluj la dr. Micu care lucreaza la Gine I. Dar nu o sa ma operez la Gine I. Vreau sa ma operez in sistem privat la clinica dr. Luncan (vine acolo dr. si ma opereaza). A vorbit azi sotul meu cu dr., iar luni sun sa ma programez la operatie. Clinica se numeste Lucmed sau Luncmed (n-a inteles prea bine sotul la telefon). Costa in jur de 260 de euro. In prima zi ma interneaza si opereaza si a doua zi plec acasa (asa a spus dr.). Desi costa destul de mult pentru mine, prefer sa nu merg la stat. Dupa cum v-am scris sunt stressata si mi-e frica si sper sa fie mai bine la privat. Sper, cine stie cum va fi.

Inainte de operatie cu o zi am sa fac cam ce ati facut si voi (nu prea am sa mananc, am sa beau mai mult).
Va multumesc inca o data pentru raspunsuri.
Va pup, Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_m spune:

de dr Micu am auzit numai lucruri bune. am facut si eu laparo(drilling ovarian pt. pcos) in 2003, la Cluj, cu dr.Stamatian,la gine I. Intelesesem atunci ca e printre cei mai buni(si mai ocupati) si chiar a fost ok.In spital conditii bune. Ce m-a impresionat pe mine a fost modul in care au incercat sa-mi risipeasca frica si atentia cu care m-au supravegheat dupa-fara pretentii materiale, dat fiind faptul ca organismul meu a reactionat puternic la anestezie.oricum mi-am revenit relativ repede iar in momentul de fata urmele aproape nu se mai vad.n-a aparut sarcina, dar eu inca mai sper sa cresc nr

Mergi la inceput

Eu fac operatia la privat. Oare am sa pot primi concediu medical? Si la diagnosticul de pe concediul medical scrie sterilitate sau infertilitate? Stiti, nu as vrea sa vada sefii mei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Crinuta, in mod normal, ar trebui sa-ti dea concediu medical. Ca nu poti intoarce la serviciu imediat.
Pe concediile medicale acum, se trece doar un cod (care semnifica afectiunea).
Asa ca nimeni nu-si va da seama.
Dar poti sa-ti iei concediu de odihna 7 zile..care e mai vantajos pentru tine.
Bafta multa!

anca...poate intr-o zi
http://community.webshots.com/user/ancawish

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala_1 spune:

Fetele cau ati facut laparo, ma ajutati va rog cu un sfat?
La mine a venit prima menstruatie dupa 5 saptamani de la operatie dar acum nu se mai opreste...au trecut deja 8 zile de cand a venit si incep sa-mi fac griji! Credeti ca ar trebui sa merg la medic?

Va pup!
Lala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca spune:

Lala si la mine a venit mai tarziu, stii..mi-a venit lunea trecuta si pana joi a tot venit dupa care s-a oprit; mici scurgeri vineri si sambata si atat;
daca iti vine mult si acum in a 8-a zi, mai bine mergi la medic, sa nu ai vreo hemoragie sa pierzi mult sange;
dureri ai avut?
eu nimic; nici macar nu a fost nevoie de un algocalmin

ai grija,

te pup
Anca

Mergi la inceput