MUSULMANCE DIN... SUFLET, UNITI-VA
Raspunsuri - Pagina 16
valentinag spune:
Bine ai venit Stefany!Bineinteles ca se poate si ca tine,am si eu o prietena draga care este exact in situatia ta si sunt fericiti impreuna!
"La vita e bella"
poze
irina.c. spune:
quote:
Originally posted by Seherezada12 In ce te priveste esti ortodoxa interesata de islam sau de ce apare"Hristos a inviat?" Sincer eu nu cred ca a inviat dragul nostru Isus, mi se pare mai plauzibila teza musulmanilor ca a fost un profet, ca toti ceilalti, dar ca s-a ridicat la ceruri:( dumnezeu stie, mie nu mi-e usor de imaginat cum s-a urcat el la ceruri.
Cu mult drag, Seherezadaseherezada
Seherezada,scuze,abia acum am vazut raspunsul tau.Oricum,am citit povestea ta si pe forumul musulman.Eu n-as sti ce sfat sa-ti dau,situatia ta mi s-a parut destul de grea,tu si sotzul tau aveti viziuni foarte diferite asupra vietii,greu de impacat.Referitor la mine,eu sunt ortodoxa si m-a interesat islamul doar pentru a ma informa.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today
hannen spune:
Seherezada ,ne intilnim din nou.
Irina c.este o membra a forumului in care ne-ai povestit si ne-ai impartasit nelamuririle tale si pun pariu ca iti cunoaste problema.
De aceea irina ,nu inteleg de ce tii mortis sa o "descosi " din nou aici.Aici e publicul??
-------------------------------------------
EL v-a orinduit voua religia pe care i-a prescris-o lui Noe,pe care ti-am revelat-o tie si am prescris-o pentru Avraam,Moise si Iisus:"Intemeiati religia si nu despartiti intru ea!"Li se pare prea mare politeistilor aceea la care tu ii chemi.Allah ii alege (pt. aceasta)pe aceea pe care EL voieste si ii calauzeste catre EL pe aceia care se caiesc.
(Coran 42:13)
octaviancucu spune:
quote:
Originally posted by corina iulia
conchita, draga mea, eu nu te-am uitat cu femeile beduin, chiar am scis aunci dar cu problemele cu upgrade-ul s-a dus totul cum nu ai mai intrebat, am crezut ca ai citit si ca totul e ok.
am sa repet acum.
femeile beduin sunt femeile care sunt cele mai casnice femei musulmane, stau cuminti si pastoresc oile prin desert (semidesert), nu stiu ce e aceea educatie in sensul pe care noi il cunoastem cu scolo, limbi straine, matematici, fizici etc. drept de vot nici atat, ce nevoie au ele cand au grija doar de oi si familie:)
as vrea sa precizez ca in arabia saudita, tara care este considerata ca centru cultural pentru musulmanii sunni si shia, femeile nu au drept de vot, nu au drept de a avea permis de conducere, nu pot sa iasa in oras neinstite de un barbat din familie si asta insemnand:sot, tata, frate, fiu peste 15 ani. 9 milioane de femei sunt acolo obligate prin lege sa se acopere din cap pan- picioare, inclusiv fata, cu val si rochia aceea lunga, caracteristica. au ferestrele de la case undeva, cat mai sus de partea superoara, ca sa nu vada fara si sa nu fie vazute.
daca aceste 9 milioane ar avea drept de vot, oare situata nu ar sta altfel?
ti-am dat acest exemplu ca pe un exemplu de femei evoluate. sarmanele beduine nu au nici atat.
mi-ar placea ca ceva sa se schimbe, ca ele sa inceapa sa faca o alta ordine care sa le includa si pe ele.
religia e si pentru femei la fel ca si pentru barbati. dpdv al Coranului nu exista diferente intre cele doua sexe. ambele fiind privite la fel de catre ALlah. oameni au facut diferentele, barbatii in speta. si au cladit totul pe acele hadise care iau atat de mult din libertatile femeilor, libertati reale si toate sub preteztul ca asa femeia este protejata, este tinuta la loc de cinste si apreciere in familia sa.
am sa dau mai jos un link de pe un site din emiratele arabe, despre o femeie din cadrul oamenilor hadiselor care are curajul sa infrunte aceasta lume a barbatilor.
ea este americanca si vinerea trecuta, la ora de rugaciune de la amiaza a tinut o cuvantare ca imam in statele unite ee americi.
www.albayan.ae/servlet/Satellite?cid=1111104034290&pagename=Bayan%2FBayanArticle%2FBayanArticle&c=Page" target="_blank"> femeia imam
o sa vedeti in poza cum ea e cea care este imam.
ea tine aceasta intalnire intr-o biserica angelicana inchiriata , pt ca , desigur ca nici o moschee nu a dorit sa-i permita acest lucru, desi in Coran nu e niciunde specificat ca imamul trebuie sa fie neaparat barbat, dec si o femeie poate fi imam.
ea a avut acest curaj si uite ca aproximativ 150 de persoane s-au alaturat ei la rugaciune, barbati si femei.
alte 15 erau afara , protestand
vedeti, miscari sunt tot mai multe in randul musulmanilor suna si shia pt ca sunt multe lucruri care nu mai corespund momentului actual. cei care traiesc in acest mediu de generatii stiu mai bine care sunt. si incep sa lupte pt ele.
"daca se inchide o usa, o suta altele se deschid, iar daca se face bezna, dupa ea vine lumina" -proverb arab
cu drag de forum, corina
In mare parte ai dreptate, dar in ultimul timp lucrurile sunt pe calea cea buna, femeile au primul dreptul sa voteze, dar nu inca in toate chestiunile, se vorbeste si de permise de conducere cat de curand posibil.
In alta ordine de idei, femeile pot iesi din casa si singure sau, daca vor cu masina, conduse de un sofer profesionist (fie el taxi sau angajat permanent).
Din ce in ce mai putine femei se acopera pe fatza (mai ales in Jeddah sau Khobar)...
emotion spune:
buna...
nu stiu daca postez bine aici , la subiectul acesta, dar m-ar interesa in ce consta nikah-ul (casatoria musulmana), daca poate cineva sa ma ajute.
mercic
cristina26 spune:
[quote]Originally posted by valentinag
Bine ai venit Stefany!
Stefany tu ma uimesti! Nu inteleg de ce deschizi un subiect cu un titlu atat de pregidist "terorism religios" si ceri sfaturi celor din jur daca nu te intereseaza parerea nimanui. Dupa ce iti dam sfaturile noastre fiecare, tu incepi sa ne critici si inchizi subiectul.
Dupa cate stii si tu, oamenii care se folosesc de religie pentru a omora oameni nevinovati sunt teroristi si din pacate si crede-ma ca nu stiu de ce dar se pare ca in religia aceasta se gasesc multi fanatici care omoara oameni nevinovati in numele milostivului Mahomed, chiar daca in cartea lor sfanta scrie "acel care va omora un om nevinovat va omora lumea".
Motivul pentru care te-am cautat a fost sa te intreb de ce ai ales acel titlu?????????????????? "terorism religios" -o cotatie atat de negativa dat unei situatii nu tocmai disperate.
Dar cine stie, poate fetele de aici te vor ajuta sa intelegi mai bine, ceea ce ai vrut sa stii de la noi.
Cristina mama lui Paul
cristina26 spune:
quote:
Originally posted by emotion
buna...
nu stiu daca postez bine aici , la subiectul acesta, dar m-ar interesa in ce consta nikah-ul (casatoria musulmana), daca poate cineva sa ma ajute.
mercic
Eu zic sa treceti amandoi la o religie diferita. O religie cu mai putine reguli, cel putin asa asi face eu.
cristina26 spune:
Eu vreau sa stiti ca va respect religia fiecaruia. Eu cred ca trebuie sa fim oameni buni, asta e esentialul. Sa ne iubim aproapele, sa nu criticam, sa ne acceptam uni pe alti si sa ne respectam diferentele.
Cristina mama lui Paul
kjmami spune:
fetelor nu stiu dak am intrat bine aici dar nu stiu unde sa intru...
uita=ti link-ul.dak va intereseaza imi dati un pm
numai bine
http://pg.photos.yahoo.com/ph/new_dark_lady/album?.dir=/a89cre2