DIN CANADA IN AUSTRALIA/NZ...???
Raspunsuri - Pagina 15
oz spune:
quote:
Originally posted by ocebine
Noi sintem cetateni americani, scoli (liceu si facultati) facute in USA. Am vrea sa ne mutam in Australia dar nu am vrea sa ne schimbam cetatenia (pentru copii as vrea sa pastrez o portita catre America).
Ce sanse avem? Sa ne cautam contracte? Eu lucrez in constructii la Risk Management iar sotul meu lucreaza in UPS (acum este sofer dar are multa experienta manageriala in UPS la Loss Prevention - poveste lunga de ce conduce si nu sta la office).
procesul de emigrare este acelasi pentru toata lumea indiferent de cetatenie, poate fi mai usor cu recunoasterea meseriilor daca ati studiat in America si nu mai aveti nevoie de IELTS dar procesul in sine e acelasi. Puteti veni cu contract, problema este insa ca nu aveti asigurare medicala, trebuie sa o platiti voi si nu aveti scoala gratuita la copii iar taxa la stat pentru non-rezidenti e 8000/an, cu banii astia iti dai copiii la o scoala privata buna daca esti rezident. Sugestia mea ar fi sa studiati www.immi.gov.au sa vedeti daca indepliniti conditiile de emigrare si sa va apucati de recunoasterea meseriilor, sa faceti dosarul de emigrare si sa veniti aici ca rezidenti permanenti. Australia accepta inca 2 cetatenii pe langa cea australiana asa ca nu este nevoie sa renuntati la cetatenia americana.
perceneige spune:
Da nu este nevoie sa renuntati la cetatenia americana pentru cea australiana, dar s-ar putea ca americanii sa impuna, ca cetatenia lor este cea mai cea mai cea: si nu dau dreptul sa ai alta cetatenie.
Procesul de emigrare este acelasi pentru toata lumea, dar daca ai avea si un contract ar fi si mai bine!!! (cum a fost cazul prietenilor nostrii). Au trecut prin tot procesul emigrarii dar cu postul gasit in NSW.
orchid spune:
Livia mi-a amintit de acest subiect la care am scris ultima dta in urma cu trei ani cand cautam cu disperare o solutie pentru a deveni permanet rezident si cetatean Australian.
Dupa multe scrisori, audienta la membrul local al Parlamentului si zbateri am obtinut in 2006 rezidenta si in 2008 - acum o saptamana cetatenia Australiana
Reactualizez acest topic si urez mult succes celor care emigreaza.
Noe o membra veche si activa a DC va pleca in curand cu familia spre NZ. Numai bine va urez!
marius spune:
Mda..... Nu e off topic.
Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/watch?v=9dxvZ8UCZag" target="_blank">Video
Pagina legislativa
dodo spune:
Orchid, tot pe Cold Coast rezidezi? Vezi ca esti vecina cu Bird.
P.S. Dar de ce a trebuit sa scrii la MP? Scrie-mi pe PM, daca nu vrei sa scrii aici, sint curioasa..Am crezut ca te-ai intors in NZ..
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui orchid Mult succes si tie si familie tale Marius V-ati hotarat incotro? |
Suntem prea la inceput. In oct. IELTS (am niste emotii de mor) Insa avem actele pt ICAA (suntem pe partea economica - accountants) practic gata trebuie sa le trimitem pt echivalare. Mai tebuie sa primim de la facultate programele analitice - sapt viitoare. Nu am luat o decizie exact unde - e prematur.
Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/watch?v=9dxvZ8UCZag" target="_blank">Video
Pagina legislativa
valentinag spune:
Felicitari orchid!
Marius,n-ai de ce sa ai emotii(ma rog,inteleg de ce ai)esti un om capabil care o sa se descurce foarte bine!
Noe se muta si ea in NZ???
Vreau si eu
"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
orchid spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dodo Orchid, tot pe Cold Coast rezidezi? Vezi ca esti vecina cu Bird. P.S. Dar de ce a trebuit sa scrii la MP? Scrie-mi pe PM, daca nu vrei sa scrii aici, sint curioasa..Am crezut ca te-ai intors in NZ.. |
Putin mai la nord de Gold Coast sunt si o salut pe Bird cu ocazia asta nu am stiut ca suntem vecine
Dupa ce cu greu am gasit o "portita" sa obtin rezidenta aici ( era vorba de un tip special de viza regionala sponsorizata de angajator)am rugat-o pe directoarea mea sa semneze "sponsorship form" - care era o pura formalitate - un document prin care se constata ca eu lucram in jobul respectiv de 4 ani si era unul permanent si continuu. Nu prevedea nici un angajament financiar din parte institutiei in care lucram , nimic. Era o simpla formalitate, dar cum directoarea me a poarta ochelari de cal a spus ca este o "personal matter" si a refuzat sa se implice. Atunci am mers in audienta la MP care printr-un telefon la inspectoratul local a rezolvat totul. A doua zi dimineata directoarea m-a chemat la ea si s-a scuzat ca nu si-a dat seama ca e vorba doar de o semnatura.
Lucru total neadevarat ca eu ii explicasem despre ce era vorba. A semnat imediat documentul si de acolo a mers totul repede.
orchid spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui marius
Suntem prea la inceput. In oct. IELTS (am niste emotii de mor) Insa avem actele pt ICAA (suntem pe partea economica - accountants) practic gata trebuie sa le trimitem pt echivalare. Mai tebuie sa primim de la facultate programele analitice - sapt viitoare. Nu am luat o decizie exact unde - e prematur. Pagina familiei / Mai multe... www.youtube.com/watch?v=9dxvZ8UCZag" target="_blank">Video Pagina legislativa |
Multa bafta la IELTS Marius. Totul va decurge bine vei vedea. Daca ai ocazia fa rost de niste teste mai vechi si fa-le ca sa sti la ce sa te astepti si cum sa-ti oragnizezi timpul.
Numai bine!