Iulia cere ajutor
Raspunsuri - Pagina 2
lorelei_19 spune:
Ma alatur si eu voua, fete inimoase
Nici nu ma pot gandi la cat de greu ii e bietei fetitze. Si cand ma gandesc ca e de-o seama cu Malina mea, mi se face rau
Dumnezeu s-o ajute pe micutza Iulia si s-o faca bine
www.ana-design.ch/cosmina/cosmina.htm" target="_blank">Cosmina, un inger fara aripi...
carmita_baby spune:
Ancuta eu am incercat sa sun la numarul de telefon de pe pagina de web a Iuliei, dar nu i-am putut contacta pe cei care raspund la numarul acela de telefon(presupun parintii Iuliei), de aceea am incercat sa vorbesc cu moderatorul de pe forumul http://www.pupazadintei.ro/phpBB2/index.php?sid=520280efc4be4279edc274202ba1df70, care pur si simmplu mi-a vorbit cu o super aroganta, Mark este numele lui. In fine.. daca vreau sa ajut, nu o fac decat pentru Iulia. Am sa mai incerc sa sun la numarul acela de telefon, poate reusesc sa intru in contact cu cineva si sa aflu mai multe amanunte.
O seara placuta,
Carmen
madalina horsa spune:
Ei Carmita, pacat de aroganta lui Mark, dar stim cu totii ca sunt oameni si oameni, nu? Noi nu ne descurajam, si nici nu incatam a incerca sa facem sa fie "un pic mai bine" pentru altii, nu?
Sa ne spui si noua daca ai reusit sa vorbesti si poate stie cineva cati bani s-au strans?
LYADA spune:
Buna fetelor,
Ieri seara am tras adanc aer in piept si am dat telefon pe numarul afisat. Mi-a raspuns mama Iuliei si cu ea am discutat vreo 15 minute, timp in care mi-am notat unele lucruri, am scris un mesaj insa mi-a cazut DCul acasa.
Revin acum de la birou cu ce imi aduc aminte si completez diseara daca uit ceva important.
Asadar pana anul trecut Iulia, ca si ceilalti 2 frati ai ei mai mici, a fost un copil perfect sanatos (a avut doar o operatie de apendicita), nici un episod care sa prevesteasca ce avea sa i se intample.
In august-septembrie a racit destul de puternic si doctorita de familie nu a fost pe faza sa interpreteze corect simptomele asociate si analizele de sange. Cand a ajuns la spital nr leucocitelor ajunsese la 170 (!) iar diagnosticul a fost: Leucemie acuta limfoblastica cu celula tip B. A urmat prima luna de tratament cu citostatice, unele le avea spitalul altele (precum daunoblastin) le-au cumparat ei. I s-a facut punctie apoi si au concluzionat ca Iulia a raspuns bine la prima doza (am avut un coleg cu cineva in familie, tot fetita bolnava, si stiu ca primul tratament soc e hotarator pentru stoparea evolutiei bolii)
Din pacate, organismul ei era foarte slabit si a facut o dubla pneumonie care a necesitat tratament specific si intreruperea tratatamentului cu citostatice. Saptamana trecuta a fost operata de ostiomielita si acum este in repaus obligatoriu la pat 2 luni cu speranta ca nu se va imbolnavi de altceva, asta e f important, sa se faca curele de citostatice in ritmul indicat de medici fara alte boli care sa intervina in proces.
Luni se vor reinterna la Budimex pentru noi analize si stabilirea protocolului de urmat (noua cura de citostatice am inteles eu, mi-a dat drept ex Protocolul 2001, francez parca, am inteles in functie si de tara de provenienta).
Iulia este bine cu moralul (atat cat se poate), a vrut sa stie din primul moment ce are, sa stie pentru ce lupta a spus ea. Am vazut de alfel din poezii ca e un copil matur. Colegii o sustin cat pot, colegi cu care nu se intelegea sant cei mai saritori acum.
Eu i-am promis mamei ca tin legatura cu ea si i-am lasat nr meu pentru noutati. I-am spus de siteul nostru, insa ei nu au acces la net si nici un prieten/cunostinte care sa-i ajute.
In acest moment nu se pune problema transplantului (cel care este foarte scump si ultima solutie) ci toti spera ca protcoalele repetate vor da rezultate. Medicamentele astea sint nu numai foarte scumpe (cateva milioane cutia sau doza si au nevoie de mai multe de regula) dar uneori nu se gasesc in tara, trebuie aduse din afara.
Deocamdata vad doua directii pentru ajutor:
- donatii (cat de mici), si 100.000 lei sau 2-3 euro conteaza - sa nu uitam ca mama nu are serviciu si mai au doi copii, tatal castiga doar 5 milioane, banuiesc ca au si datorii pe la stat, mi-a fost jena sa intru in toate detaliile de la primul telefon
- cand aflam medicamentele vedem cum ii putem ajuta cu procurarea lor
Mama Iuliei mi s-a parut foarte foarte obosita, inca socata (si normal) de evolutia rapida a unei banale raceli si mai ales de incompetenta medicului de familie care a lasat copilul 3 saptamani fara tratamentul adecvat (desi incepuse sa se planga si de dureri de spate) si nu a putut sa recunoasca simptomele de inceput ale leucemiei. Analizele le-au facut tarziu pentru ca fetita era din ce in ce mai rau, ori boala asta trebuie prinsa cat mai repede, e perfida rau.
Nu stiu cat de bine am reusit sa redau situatia si ce intrebari mai trebuia sa pun. Astept si sugestiile voastre. Iulia are afisate pe siteul ei toate modalitatile posibile de plata, si pentru tara si din afara.
Copiii au o putere de refacere incredibila, Iulia nu se poate insa descurca fara aceste medicamente si banii aferenti! Haideti sa o ajutam si pe fetita asta chinuita (imi stau in minte fotografiile ei pre si post boala)!
carmita_baby spune:
Draga Bianca iti multumesc din inima pentru gestul tau de a o suna pe mama Iuliei! Dupa ce am vazut pozele fetitei(pre si post), asa m-a durut inima Eu am trimis deja niste banuti pentru Iulia si mai voi trimite cu siguranta! Va rog mult pe voi fetele eu stiu ca voi sunteti niste inimoase, asa cum ati mai dovedit, ajutati-o un picut si pe Iulia, daca puteti asa cum bine a zis si Bianca 100.000 de lei ajuta mult.. Eu stiu ca voua va este greu deja, deoarece ati ajutat si continuati sa ajutati atat de multe alti copii si chiar familii, dar mai stiu ca voua va pasa
Va pup cu mult drag,
Carmen
www.speranta.as.ro" target="_blank">Iulia este condamnata la moarte. Haideti s-o ajutam, are doar 12 ani!
lorelei_19 spune:
Am primit astazi de la Carmen (carmita_baby) suma de 100 euro pentru micutza Iulia. Carmen, pur si simplu n-am cuvinte pentru gestul tau, sa dea bunul Dumnezeu sa nu treaca nimeni niciodata din familia ta prin ce trece familia Iuliei si fetita insashi. Dumnezeu sa te ajute, draga Carmen.
www.ana-design.ch/cosmina/cosmina.htm" target="_blank">Cosmina, un inger fara aripi...
ancuta06 spune:
Am vorbit acum cu administratorul site-ului pupazadintei.
le-am spus de intentia noastra de a ne implica in ajutorarea Iuliei.
Cand am timp, diseara, am sa adun toate informatiile referitoare la evolutia in cazul Iuliei, si le voi posta aici.
Ancuta & Martijn, (24.10.2003)
http://community.webshots.com/user/Busch_family
ancuta06 spune:
Ziarul Pupaza din Tei se ocupa foarte activ de strangerea de fonduri pentru Iulia.
Informatii referitoare la conturile in care se pot face donatii, precum si suma care s-a strans pana acum, le puteti gasi updatate, mereu, la adresa: http://www.speranta.as.ro/index.html
Tot acolo, puteti fi la curent cu ultimele vesti despre Iulia.
Redactia "Pupaza din Tei" a extins campania de ajutorare a Iuliei, prin donarea a jumatate din banii incasati din vanzarea ziarului, catre conturile Iuliei. Pentru detalii si comenzi sunati la redactia "Pupaza din tei" (3441838)
Persoana de contact Andrei Jujan (0726.021354)
Doamna Elena Coman, diriginta Iuliei si directoarea adjuncta a scolii nr 188, a decis sa puna in vanzare, la scoala, ziarul Pupaza din Tei. Toti banii obtinuti de vanzarea ziarului vor fi donati Iuliei. Pana acum au fost comandate, de catre scoala, 550 exemplare.
Colegii Iuliei, precum si alti copii care s-au implicat in actiunea de ajutorare a ei, doresc sa faca o actiune pentru Iulia, in supermarketuri, Mall-uri. Vor sa puna o masuta, niste pliante, pentru a face cunoscut cazul Iuliei. Daca aveti relatii in supermarketuri, Mall-uri, va rog sa sunati la redactia Pupaza din Tei pentru a ii ajuta sa obtina aprobarile necesare.
Redactia Pupaza din Tei va incerca sa obtina, pentru Iulia, sponsorizari de la mai multe firme.
Cam atat pentru acum. Daca doriti mai multe informatii, puteti vizita site-ul Iuliei.
Sper ca implicarea sa fie cat mai mare, pentru ca aceasta fetita sa reuseasca sa traiasca.
Ancuta & Martijn, (24.10.2003)
http://community.webshots.com/user/Busch_family
anim spune:
din cate stiu eu leucemia face obiectul incadrarii in gradul I de handicap pentru o perioada determinata, ceea ce inseamna ca cineva din familie poate fi angajat ca asistent personal de catre primaria de domiciliu cu salariu minim pe economie si alte facilitati. Nu este mult, dar este ceva in plus. Toate demersurile se fac la Serviciul de Evaluare Complexa a copilului din judet.
madalina horsa spune:
quote:
Originally posted by lorelei_19
Am primit astazi de la Carmen (carmita_baby) suma de 100 euro pentru micutza Iulia. Carmen, pur si simplu n-am cuvinte pentru gestul tau, sa dea bunul Dumnezeu sa nu treaca nimeni niciodata din familia ta prin ce trece familia Iuliei si fetita insashi. Dumnezeu sa te ajute, draga Carmen.
Am primit astazi de la lorelei cei 100 euro plus 10 euro din partea ei (lorelai), astept sa ma sune mama Iuliei sa ii inmanez.