Taiem motul!

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aurap20 spune:


La Multi Ani ! pentru bebe Rares, dulcetico.
Bebelul meu peste 1 luna, pe 12 aprilie implineste 1 an. Si tot Rares ne cheama.

quote:
Originally posted by dulcetica

Si noi avem un anisor pe 12 martie si inca n-am hotarit ce sa facem.Presupun ca tot la restaurant ar trebui,deoarece acasa nu incap copii si adulti.Numai ca la restaurant ar trebui sa stau numai cu BB Rares si atunci ce rost are?Voi la ce ora ati facut petrecerea si cam cit ati stat?Cred ca o sa fie complicat,ca noi avem program de somn,de papat,de facut mofturi,etc.Tort i-ati dat sa pape?

dulcetica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cori74 spune:

Fetita mea, Lavinia, implineste 1 anisor pe 14 aprilie. Deci diferenta de doar 2 zile intre copii nostri, Aura. Sa ne traiasca si sa ne bucuram de ei. Trebuie sa ne pregatim de petrecere
Tu te-ai gandit sa cumperi ceva la nasi? Eu nu stiu ce sa fac! Dar cred ca o sa pregatesc ceva pentru ei, totusi. Mie asa mi se pare corect. Pentru ca si ei cheltuiesc niste bani...chiar daca o fac cu placere. Este in avantaj pentru noi faptul ca 14 aprilie cade chiar sambata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarrice spune:

Merge sa facem un bufet cu de toate la petrecerea de turta? Suntem foarte multe neamuri si nu cred ca avem loc ca lumea la masa.
Ne-am gandit si la varianta cu restaurantul, insa, noi am considerat ca pentru copil ar fi mai bine sa ramanem acasa si in plus la restaurant probabil ca oamenii s-ar fi simtit obligati sa dea bani, asa nu am dorit sa sune ca o colecta de bani.
Asa ca, ne-am trezit cu aceasta dilema. Facem bufet sau punem masa mare?
Oricum si la bufet am pune accesi mancare, asa ca mare diferenta nu are de ce sa fie. Dar ...?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mi-Ka spune:

Dar totusi, de unde facem rost de banutul de argint?

_
Printesa noastra,Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liazurlia spune:

Intr-adevar, motul nu este un obicei religios ortodox, sau cel putin crestin. Dar asta nu inseamna ca nu tine de spiritualitate, mai ales de acea spiritualitate care ne defineste ca popor. Este o traditie precrestina(se pare ca de origine geto-daca), foarte frumoasa dupa parerea mea, si care se leaga oarecum de legenda ursitei. Astfel, nasa devine o inlocuitoare a ursitoarelor, avand datoria sa influenteze pozitiv destinul fiului ei spiritual si sa-i aduca noroc. Obiectele pe care copilul le alege, se pare ca sunt indicii despre viitorul sau caracter si a profesiei pe care si-o va alege. Desi numai noi am perpetuat acest ritual, el se regaseste si in alte culturi. Dar, asta nu inseamna ca trebuie sa-l respectam cu strictete. Este doar o traditie frumoasa, care nu cred ca poate influenta in nici un fel destinul, insa poate aduce o mai mare apropiere intre nasi si copil, pentru ca acestia reinnoiesc legamantul facut in timpul botezului.
Nu inteleg de ce unele dintre voi sunt atat de pornite impotriva taierii motului. Da, este un obicei pagan. La fel si pomul de Craciun , lumanarile de pe tortul aniversar, ciocnirea oulelor de Pasti, pomana pentru cei morti etc. Sunt o persoana credincioasa, dar daca am face doar ce scrie in Biblie am trai ca in Israelul antic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrisaS spune:

E musai sa se taie motul exact la 1 an sau se poate prelungi?Pentru ca eu am botezat un baietel..si nu stiu daca voi putea ajunge in tara exact cind face un an.La fel stiu ca nu e musai sa tai tot eu motul..desi mi-ar face mare placere.
Crisa

Lucrurile cele mai importante pentru a te face sa fii fericit sint: sa ai ceva de facut, pe cineva sa iubesti si ceva la care sa speri!!
http://tt.lilypie.com/5yfXm4.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebedenis spune:

am si eu un baietel care pe 8 nov 2007 implineste un anisor.noi ne-am gandit sa-i tinem ziua de 2 ori pe 8 acasa cu cativa alti bebei unde vom pregati niste aperitive pt mame,vom decora putin casa si vom sufla in lumanarea de pe tort iar pe 10 vom merge la restauran impreuna cu familia si nasii unde ii vom taia motul.va urez si voua bebeilor care impliniti un anisor multa sanatate,sa cresteti mari si sa aveti o copilarie fericita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ginger00 spune:

Scuza-ti ignoranta...sunt din Ardeal dar n-am auzit pana acum de asa ceva...e un obicei din sud ?

+30 sufletelele mele

Atat mai avem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikolett2445 spune:

avem un an jumate maine si ne-am gandit sa-i luam motul pe 25 nov,nu are mot aproape deloc ,are puf de par de trei centimetri aproape s-a nacsut chelos.ce parere aveti?

NIKOL si bb DAVID (15 MAI 2006) http://photos.yahoo.com/nikolett2445

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofica spune:

la sfarsitul lunii luam si noi motisorul nu stie nimeni un text hazliu de invitatie?
gasisem unul f frumos dar nu l-am salvat pe nicaieri si nu prea il mai tin minte

Mergi la inceput