Ingrijorari de proaspata mamica
Bine v-am gasit tuturor celor de pe DC si in special celor care sint parinti de gemeni!
Ma numesc Bella,si sint viitoare mamica de gemeni..Sarcina mea este in 17 sapt. si inca nu stim ce sunt micutzii.In schimb am un sac de intrebari de pus privitor la gemeni si nu prea am cui sa le adresez din motive obiective:locuim departe de casa si nu avem pe nimeni aici.(apropos de singuratate ,as fi foarte interesata sa iau legatura cu mamici de gemeni din Londra,evident,daca au timp sa ne intilnim ,si daca nu cer prea mult de la ele)
De asemenea as vrea sa mai intreb(tot pe mamicile din UK)daca au nascut natural sau prin cezariana,pentru ca eu intimpin serioase probleme (sau poate asa mi se par mie)cu optiunea cezariana.(desi s-ar justifica foarte bine,avind serioase afectiuni renale in trecut,si Rh-negativ si gemeni).Ce sa mai fac sa-i conving pe medici?
Cam atit (pentru inceput),va las,nu vreau sa va mai plictisesc.Va multumesc anticipat si va doresc multa sanatate la toate si la toti(ingerashii).Revin in curind.
Isabelle(bella)
isabelle raileanu
Raspunsuri
Theodora spune:
Draga mea,bine ai venit in grupul mamicilor de gemeni!
Eu sint Theodora si am doi baieti de aproape 3 ani! Avem un subiect numit
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33733" target="_blank">"Lista mamicilor si gemenilor si pozele lor"
Da un clic sa ne cunosti pe toti.te-am pus si pe tine pe listuta!
Din U.K. sint Mirupati si 2girlsmum,dar nu stiu din ce oras.O sa iti spuna ele!
E si un subiect cu
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41295" target="_blank">Romanii din Anglia
Poate gasesti si acolo pe cineva sa discutati!
Pupicei!
PITICII www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33733" target="_blank">GEMENII POZE NOI
www.desprecopii.com/info.asp?id=34" target="_blank">Articol DC despre gemeni www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=4480" target="_blank">CIND VISUL DEVINE REALITATE!
mitub spune:
Isabele,
Bun venit printre burtici, te asteptam la Mamici de iulie-august: www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42105&whichpage=4" target="_blank">http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42105&whichpage=4, daca eshti in 17 saptamani inseamna ca suntem cam de-o seama.
Cand ai aflat ca ai gemeni in burtica?
Pupici,
Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2
isabelele2 spune:
Draga Mitub,
Multumesc pentru ca mi-ai scris,sint tare fericita cind ma baga si pe mine cineva in seama,pentru ca,asa cum am scris Theodorei,sint tare singura si speriata.
Am aflat ca am gemeni pe 30 noiembrie 2004,cind m-am dus la urgenta pentru ca aveam dureri abdominale foarte mari si m-am temut sa nu fie sarcina extrauterina.Atunci mi-au facut si analizele si prima ecografie:si surpriza a fost coplesitoare,noi neavind gemeni in familie(nici eu ,nici sotul),asa ca iti dai seama:am plins,am ris,am tremurat si in cele din urma am realizat:visul meu cel mai mare se implinise,eram binecuvntata de 2 ori.Stii?la noi sarcina a fost planificata,dar nu m-am asteptat ca la 30 ani sa ramin insarcinata chiar din prima incercare si sa mai am si gemeni;ce sa mai incoace ,incolo,am simtit ca D-zeu ma iubeste!!!
Vezi?imi dai un deget si eu iti iau toata mina,mi-ai pus si tu o itrebare si eu nu ma mai pot opri din povestit!
Sper sa ne mai vedem pe aici,te pup si-ti doresc sarcina usoara ca un fulg si multa ,multa sanatate.
Bella
gweno spune:
Buna Bella si bine ai venit printre noi!Poti sa pui ce intrebari vrei aici sigur vei gasi un raspuns.Referitor la cezariana pot sa iti spun ca si eu aveam obsesia asta sa nasc cu cezariana ca este mai bine pentru BBii,dar acum sint fericita ca am nascut normal.Cu cezariana nu as fi putut sa ma misc usor si in voie.Si eu sint singura aici fara nici un ajutor si cu inca doi copii in afara de gemeni.Daca nasteam cu cezariana nu mi-ar fi fost deloc usor.Eu cred ca medicii stiu cel mai bine cand este cazul sa nasti cu cezariana.Nu uita ca este o operatie si nu tocmai usoara depinde foarte mult de fiecare organismul fiecaruia.Eu am nascut foarte usor si repede.La ora 15 mi-au pus perfuzia cu ocitocina pentru contractii,dupa aceea am avut anestezia peridurala iar la 19:30 s-au nascut dansii.Este adevarat ca eu am mai nascut de doua ori inainte dar oricum unde esti tu se face peridurala si nu simti nimic.Pina acum ce ti-au zis la ecografie,sint unuvitelini sau bivitelini?Incearca sa te odihnesti cit mai mult si sa bei multa apa pentru a preveni contractiile precoce.Pupici si numai bine!
LORY mamica gemenilor ERIC SI FILIP -20 August 2004 http://community.webshots.com/user/gweno110
"On ne voit bien qu'avec le coeur...l'essentiel est invisible pour les yeux" Antoine de Saint-Exupery
isabelele2 spune:
Multumesc de raspuns Lory,
Sa-ti traiasca voinicii si ceilalti 2 mai maricei!
Problema mea cu cezariana e oarecum fondata,cred eu,pentru ca de copil am avut probleme renale(pielonefrite,klebsiele,infectii,etc),mama este in insuficienta renala cronica de 12 ani,(a avut un transplant si acum nu-i mei functioneaza nici ala),iar eu o cam mostenesc pe ea,am grupa ei sangvina,rh-ul negativ ca ea,etc.In Romania medicii mi-au recomandat de cu multi ani in urma sa evit nasterea naturala din cauza efortului care ar putea afecta si mai rau rinichii.
In cocluzie nu panica de durere e problema,ptr. ca dupa ce mi-am facut prima oara testul de sarcina si nu stiam ca sunt gemeni,eram hotarita sa nasc natural,cu toate problemele mele.Insa acum,datele s-au schimbat!
Sicer,sint o fire tare bolnavicioasa si dificila,nu ma vad facind fata nasterii naturale a 2 BBI,desi teoretic mi-ar place!
Aici medicii mi-au spus ca daca primul BB e orientat corect,il nasc,iar daca al doilea nu,ma taie.Ei bine ipoteza asta mi se pare aberanta!De ce sa chiniue si cu una si cu alta????
Si uite asa ma tot gindesc,si ma framint,si nu vreau ca asta sa afecteze sarcina.
Si sa auzim de bineBella & comp.
isabelle raileanu
mitub spune:
Draga Bella,
Felicitari pentru bebei, vei vedea ca totul va fi bine... te-am intrebat pentru ca la mine desi este sigur 99% ca am un singur bebel, ma tot gandesc daca n-or fi doi...desi la cele 4 ecografii pe care le-am facut pana acum nu s-a vazut ca ar fi asha. La penultima insa, a vazut medicul o chestie mai ciudata care sustinea ca ar putea fi o sarcina oprita in evolutie si resorbita partial in peretele placentei.
Cat despre povestea ta...cu bebeii veniti din prima...suntem si aici in aceeasi oala...
Ne mai auzim,
Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2- 15 saptamani (DPN 1 august)
cosmi spune:
Bine ai venit Bella printre noi!
Si eu imi puneam o gramada de intrebari in perioada sarcinii. Am avut noroc cu acest site, cu sfaturile multor mamici.
Lasa grijile; ai grija de tine si de bb-ii din burtica; odihneste-te cat de mult poti. Sa ai o sarcina usoara!
Si dr. meu vroia sa nasc normal; pana in momentul nasterii chiar nu stiam cum voi naste; eram ingrijorata; vroiam cezariana si dorinta mi-a fost ascultata inca o data. Trebuie sa gandesti optimist si sa te menajezi cat poti de mult.
Un pupic pe burtica si multa sanatate!
Cosmina, Diana-Maria & Amalia-Ioana
http://community.webshots.com/user/amadia2002
Veve spune:
Autor: isabelele2
Draga Theodora,
Multumesc mult pentru promtitudine,numai ca de vreo 3 sapt. citesc cam tot ce scrieti pe site ,asa am reusit sa va cunosc cite putin pe toate(de la nunti si pina in momentul actual,cu bucuriile si necazurile aferente,si evident cu poze edificatoare,si pe toti ingerashii vostri).Nici nu stii ce fericita am fost ca v-am gasit!Si tin sa va multumesc din toata inima:imi sunteti de mare ajutor,pentru ca pe mine m-au incercat (si inca n-au terminat) toate temerile pamintului:am sa ma descurc?,am sa fiu un bun parinte?,ma vor iubi micitzii?,etc.....nu vreau sa ma lungesc cu asta pentru ca banuiesc ca ati trecut si voi prin asa ceva.Acum sint in etapa in care cel mai tare ma ingrijoreaza sanatatea lor si nasterea(sa nu fie precoce,sa decurga normal,ma sperie incompetenta medicilor si asistentelor de aici,etc)
Uf imi vine sa iau primul avion si s-o intind in Romania(la mamuca,tatuca,bunica,etc).Si in plus mi-au interzis sa muncesc,stau toata ziua acasa si imi fac fel de fel de ginduri(sotul e la munca).Noroc cu voi ,pentru ca citindu-va imi mai vine sufletul la loc!
Apropos tu ai nascut natural sau prin cezariana?
Va pup pe toate si pe toti .....si va astept tot aici!
Bella
Raspunsuri:
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: ad_rianna
Bine ai venit ISABELELE2 . Eu sunt o mamica de gemeni din 3.nov.2004, BIANCA si TUDOR. Am inteles ca tu vrei sa nasti cu cezariana si medicii nu vor? Eu am nascut cu cezariana pt. ca am avut luxatie congenitala de sold la nastere. Oricum nu cred ca puteam naste normal pt. ca Tudor era asezat transversal. Totul a fost minunat, am nascut cu anestezie totala asa ca nu stiu cum a descurs nasterea. Insa ma gandesc cu noastalgie si chiar imi e dor de perioada in care eram insarcinata. Ai sa vezi cat e de frumos: totul e dublu, chiar si fericirea.
gemenusilor BIANCA si TUDOR - 03.11.2004
isabelele2 spune:
Multumesc de urari AD_RIANNA! Sa-ti traiasca gemenii si sa fie sanatosi!(ai ales nume tare dragutze ptr. ei,la ele ma gindisem si eu,dar Bianca nu se potriveste cu numele de fam. care incepe tot cu, "ca",asa ca a trebuit sa ma reorientez!
Avind in vedere ca sunt in sapt. 17,18 ce analize credeti ca ar trebui sa mai fac???Urmatoare ecografie o sa fie la 21,22 sapt. oare or sa poata vedea ce sex au micutii???Aici ecografia aceea va fi ptr. anomalii,credeti ca este elocventa???
Ce ma sfatuiti sa cumpar dinaite de nastere ptr BBI????
UFFFFF,v-am facut capul calendar,scuze,evident nu e obligatoriu sa raspundeti,numai ca eu ma simt obligata sa intreb!
Va multumesc la toate pentru rabdare si credeti-ma ,subiectul "multumiri" nu s-a vrut a fi SUBIECT NOU,insa sunt la inceput si pina mi-am dat seama cum sta treaba greseala am comis-o!
De fapt......nici "ingrijoararile mele" nu s-au vrut a fi subiect nou,dar ....ce sa mai!Asta mi-s eu! Mai inngrijorator este ca nu-s numai eu,ma mai si inmultesc!INCERC SA NU MAI GRESESC!
lA TOATA LUMEA
Bella & Comp.
isabelele2 spune:
Multumiri si COSMINEI!!! Ai doua papushele de toata frumusetea! SA FIE SANATOASE si sa te bucuri de ele!
Oare cind m-oi vedea si eu cu ai mei asa mari?????
Uf ce greu mai trece timpul!Cit despre ginduri rele,eu seman cu bunica,daca nu aplic povestea cu drobul de sare nu ma simt bine!
Aici nu numai ca dr.-ii nu prea vor,dar daca nu o iau din timp cu semnaturi si tot tacimul cica n-am nici o sansa cu cezariana!
ASA ca, ce sa va mai spun?ma rog si eu ca totul sa fie bine,sa nu existe complicatii(desi am impresia ca nu le prea pasa),si incerc sa nu-mi fac ginduri negre,ptr. ca stiu ca- i afecteaza pe puiutzi,dar nu ma prea pot controla!(sint de pe acum o mamica denaturata)
bella & comp.
isabelle raileanu