6.000.000 lei este putin??

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LYADA spune:

Monica,

Ai rezolvat-o pana la urma cu bona?! Ca mini-studiul nostru de piata rezultat in urma intrebarii tale a avut ceva rezultate, cam diferite de opinia ei...
Ankalaura ai dreptate, bona mea il iubeste atat de mult pe copil (incat ma suporta si pe mine) ca nici o suma nu o sa poata rasplati vreodata dragostea ei, sincer. Daca ar mai intra un salariu in casa i-as da mai mult.
Lidia- in primul an ii spuneam multe si ne certam f des (bona are un baiat mare, eu la primul copil, tot timpul mi se parea ca greseste cu cate ceva, privind inapoi era multa gelozie pt faptul ca ea se bucura de mai multe clipe decat mine cu copilul). Acum f rar mai intervin, e de-a casei.
Diana, nu ai de ce sa-ti faci griji, au mai fost subiecte cu salarii in Timisoara, Pitesti, Craiova si erau alte sume, exact cum spui. In plus conteaza si cealalta persoana, cum te intelegi cu ea, cat iti cere.
Papadia - fara suparare insa nu iti inteleg opinia. Menajera si bona sint doua lucruri total diferite, in plus compari un pret de acum 4 ani cu situatia actuala. Ca si cum faptul ca tatal meu profesor cu vechime cu 6 milioane ar trebui sa ma revolte pe bona; de vina e sistemul din invatamant.

Si o alta idee: in primul an bona mea le ascundea prietenilor ce face, ca lucreaza ca bona, ca se simte ca o servitoare. Atunci am fost uimita, timpul insa a trecut si am vazut si eu, ca si ocebine, ca sint oameni care nu le apreciaza corect. Si nu ma refer la bani. Si e mare pacat, nu toate se uita la TV sau se odihnesc in timpul jobului. Si vecinii mei au o super-bona, o doamna tare placuta si cu bun simt. Iar a avea grija de un copil nu se va compara niciodata cu nici o alta meserie, parerea mea. Sint constienta ca nu toata lumea gandeste asa, nu caut vreo polemica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Dar daca tot vorbim de piata si de pretul pietei, de ce sa nu lasam bona sa isi negocieze cel mai bun pret?

Daca la mine ar veni bona sa imi spuna ca pe piata "se dau 8 milioane" si ca de aceea vrea mai mult, as zambi... si nu i-as da nimic in plus.

Dar daca ar veni sa-mi spuna "astazi Victor a mai invatat ceva, cutare lucru" sau "ce doriti sa mai incerc sa fac de mancare?" - vad ca in acest caz se face si mancare - sau "am auzit in parc/stiu de la cineva ca se poate da la bebelus budinca facuta nu stiu cum, vreti sa incercam? ce parere aveti?" sau "povestea cu elefantii i-a placut mai mult" sau "de ce nu va duceti cu sotul in oras in seara asta, stau eu o data in plus cu copilul"... in fine exemplele pot continua aici la infinit... m-as mai gandi.

In fond, voi daca ati cerut vreodata o marire de salariu la munca, cum ati cerut-o? Ca pana la urma cam tot acolo ajungem.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

a, si foarte important: pana pe la 7 sau 8 luni, copilul are nevoie de foarte mult confort (mancare, scutece, caldura, plimbare). Dupa aceea, nevoile lui se schimba si devine foarte importanta afectiunea oferita si mai ales manifestata.

Aici, recunosc, eu ca mama am cateodata probleme, vin acasa si sunt atat de obosita incat nu mai am chef de nimic si imi este greu sa stau de vorba cu plodutul si sa il alint si sa il iubesc.

De aceea poate ca este greu de gasit si apreciat o bona buna, pentru ca afectiunea nu prea se poate masura, nu este tangibila, nu se poate cantari si plati "cu ora".

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Papadia spune:

Lyada eu am zis ca nu are legatura una cu cealalta si nu pot sa zic nimic devreme ce eu nu-mi permit o bona si nu se va intimpla niciodata dar mi sa parut exagerat de mult .Sincera sa fiu si eu as avea grija de un copil si ptr 4.000.000 mai ceva ca ochii mei din cap.Stiu sa-i iubesc si sa-i ingrijesc.Spun asta ptr ca si eu am 2 copii.

moldovan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Papadia spune:

apropo locul meu nu era la subiectul asta dar am intrat si eu de curiozitate.

moldovan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuc spune:

6.000.000 cred ca e foarte bine. Eu atat ii dau desi in urma cu 4 luni cand am cunoscut-o mi-a cerut 4.000.000. Dar lucrurile stau cam asa: copilul vorbeste foarte bine, s-a vazut un progres clar de cand vine pe la noi (in octombrie spunea cateva cuvinte si in decembrie i-a spus poezie lui Mos Craciun), cand vede ca suntem ocupati ne propune sa il i-a acasa si il tine acolo 2-3-4 zile cat e cazul, si peste week-end eventual, sotul ei vine si ii duce cu masina in ce parcuri ii trazneste lui Costin ca vrea sa mearga, treaba in casa nu mai spun (inclusiv il cheama pe sot sa ne repare ce vede ea ca tati nu se invredniceste). Si toate astea fara a simti un moment ca intra in sufletul nostru sau ca ne-ar deranja cu ceva. Iar cand ii dau banii, cand vede ca sunt mai multi decat se astepta trebuie sa fiu foarte diplomata si sa ii explic ca mi-a crescut si mie salariul si din cauza asta ii dau mai mult, pentru ca daca ii spun ce gandesc, adica l-a tinut la ea o saptamana si nu a luat de la mine nimic de mancare pentru ca e placerea lor sa ii pregateasca ce e mai bun, atunci ma refuza din start, zice ca ei fac asta pentru copil, ca sunt topiti dupa Costin (ei nu au avut copii). De multe ori nici bunicii nu se poarta chiar asa, dar recunosc ca am avut mare noroc ca i-am cunoscut.

Manuela si Costin (care nu mai e bb)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alura spune:

Eu cred ca este un salariu destul de bun 6.000.000 lei, bona copilului tau ar trebui sa fie multumita. Incearca sa ii explici ca familiile care ofera salarii mai mari au pretentii exagerate si schimba bonele ca pe sosete! Am eu o cunostinta care-i asa!

Eu cand am avut nevoie de bona am apelat la cateva agentii: ag. Blu-servicii, ag. Ramonei Dima si ag. Nina-Nana - la ultima am si gasit ceva convenabil. Am preferat varianta agentie pentru ca nu-mi gaseam altfel, dar si pentru garantiile pe care ti le ofera. Au fost foarte amabile doamnele de acolo, mi-au suportat toate capriciile. Din cate imi amintesc exista un sit al agentiei,dar daca nu-l gasesti cred ca mai am nr. de tel. si ti-l pot da.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alura spune:

P.S. Partea a doua a mesajului am scris-o in special pt.OANA GEORGESCU, ca stiu cat e de greu sa gasesti o bona care sa-ti convina! Mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frosa spune:

Ia uite ... nu am stiut ca s-a "revigorat" subiectu'.
Va multumesc mult pt raspunsuri.

Am inteles (sau cred ca am inteles) salariul este ceva mai mult decit media .... pe tara .

Monica Robert si Razvan (10.09.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Haideti sa va mai spun ce-am patit eu....bona mea (de care am fost si sunt in continuare super multumita) are probleme de sanatate asa ca a trebuit sa renunte. Nici ei si nici mie nu ne-a venit usor (azi a fost ultima ei zi, avea lacrimi in ochi, a ramas ca oricum va mai veni s-o vada pe fata, s-a atasat foarte mult de ea).
Asa ca am fost nevoita sa-mi caut alta. Am pus un anunt pe internet, la plezneala. Nu tu agentii, nu tu recomandari, doar un anunt gratuit pe un site cu alte zeci de anunturi. Sincer, nu ma asteptam la cine stie ce rezultate. Dupa nici o saptmana am deja o bona, platita cu 1 milion mai mult decat cea veche, dar asta pentru ca vrea sa faca si menajul (eu oricum mai dadeam niste bani pe luna si pentru asta, chiar daca in ultima luna am profitat de mame si soacre care s-au trezit sa vina-n vizita si le-am pus pe ele la treaba) si nu mi-a fost deloc usor sa aleg. Mai am inca 3 pe lista de rezerva, in caz ca cea pe care o am acum nu face fata, din care una chiar mi-a placut mult (era aproape angajata, trebuia sa vina luni dimineata in "probe", ghinionul ei a fost ca statea in floreasca iar cea pe care o am acum si a sunat dupa ce eu deja anuntam pe toti ca anuntul nu mai e valabil sta 3 blocuri mai sus de mine).
Ce voiam eu sa spun, sunt o gramada de femei super carora le plac copii si sunt dispuse sa aiba grija de ei pe bani rezonabili. Dar cred eu ca e chestie de respect reciproc, daca tu te porti ok cu ea, atunci si ea iti raspunde cu aceasi moneda. Daca tu o tratezi ca pe o angajata, atunci ea se va comporta in consecinta.

Mickyyy si Malina Ioana (31.03.2004)

Mergi la inceput