Mamici de iulie-august 2005 (9)
Raspunsuri - Pagina 4
AC spune:
Ioana(corbioana [flo)] felicitari pentru baietel.. Si eu tot asa.. voiam fetita, mai am una deja si eh uite se pare ca iesit baietel. Si eu sunt in proces de adaptare la veste.
E asa dragut sa stai sa cumperi rochite pentru fetite, pantofiori, parioare si cate si mai cate . Fetita are un an si jumatate deci abia incepusem sa ne amuzam cu toaletele ei. Acum ma tot uit asa dupa lucrusoare de baietei si-mi par cam lipsite de imaginatie.
Dar puii sa fie sanatosi.. macar acum n-o sa ma astept sa fie chiar nimic la fel intre cei doua galusti:):).
fFetelor cu greturile.. eu sunt o fericita fara greturi, dar am o prietena... la primul pui eram la diferenta de o luna si saraca.. pana-n luna a sasea a tinut-o la fel. Dar tactica ei de a reduce greturile era sa manance orice cu salate de la sfecla rosie, varza, pana la cele clasice cate un pic cate un pic. Adica cam cat o portie de bebe (200 grame carne, 200 legume pe sub masa...doua manute ce mai). Practic isi faramita mesele si asa reusea sa ramana tot in stomac. Poate va foloseste si voua.
nicoll_mada spune:
Buna seara,dragele mele!Recunosc ca de mult doream sa imi iau inima in dinti si sa ma inscriu si eu in randurile voastre,dar...tot timpul ma opream inainte de a o face.Acum,gata,e oficial,trimitandu-i deja mesaj lui Anis.
Eu sunt insarcinata in 15 saptamani si maine vom merge la controlul periodic.Am vazut ca voi aveti deja facute ceva analize,mie deocamdata mi-a recomandat doar analiza secretiei.Va rog frumos imi puteti spune ce analize ati mai facut voi,maine merg dupa-amiaza la control si sa il pot intreba si eu pe d-l doctor.
Va multumesc si va pupic dulcic!
P.S.Eu personal nu am prea avut parte de greturi,cat despre hainute...inca mai incap in doua perechi de pantaloni.Nu stiu pt cat timp,dar apropo,de unde va luati hainute din Bucuresti,eu am vazut un magazin la Obor,dar altul nu mai stiu.
nicoll_mada
MMN
gabirus spune:
Cocoloasha ai un username tare simpatic! Multi medici nu prescriu vitamine daca analizele ies bune, cel putin nu inca; poate doar in trim. II spre sfarsit si III. Asa ca nu te ingrijora. Cat despre kilograme, poti sa te bucuri ca inca nu ai pus: grosul abia urmeaza; eu deja am pus mai mult decat imi doream si mi-e groaza de ce va urma. Dar asta este, hormonii fac ce vor ei, indiferent ce sau cat mananc eu.
Ce bine ca Monica-Elena e bine, sper sa revina cat mai repede printre noi cu istorisirea experientei ei!
Va pup si sa aveti o dupamasa placuta si odihnitoare!
gabirus
sorel spune:
Corbioana, sunt in aceeasi situatie cu tine. Imi doream foarte mult o fetita, iar acum o sapt., sapt. 16, Sedan mi-a spus ca e baiat. Nici nu am stiut cum sa reactionez. Nici nu m-am gandit ca a-si putea avea baiat, cu toate ca parca in interiorul meu am stiut de la inceput ca va fi baiat, dar refuzam sa ma gandesc ca ar fi posibil. In schimb sotul meu, cand a rostit doctorul, baiat 99%, noroc cu urechile ca i se ducea gura in jurul capului. Acum nu pot spune ca-mi pare rau, e primul copil, dar ma pune pe munca pt. o fetita pe viitor. Dintre cunostintele mele, insarcinate in prezent, sunt singura cu baiat, din zona. Incep deja sa fiu mandra.
Pt. restul fetelor care inca mai au greturi: singura campatimire ar fi ca nu v-ati ingrasat prea prea tare. La mune au incetat de o luna si am deja 4KG in plus fata de inceput. Suportati "eroieste" caci e pt. o cauza nobila.
AC spune:
Cocoloasha nici eu n-am luat vitamine in prima sarcina, doar niste fier prin trimestrul doi pe la mijloc. Acum insa m-au indopat de zor.. ca-s slabanoaga (dupa standarde americane doar) si totusi e diferenta mica intre copii ( va fi de un pic mai putin de doi ani).
Bine ai venit Nicoll si eu m-am hotarat tarziu sa ma inscriu pe lista. Pai daca n-ai facut nici o analiza da deloc:
trebuiesc facute analize de sange cu determinarea grupei de sange in detaliu cu factorii Kelly, cu nivelul de plachete, numaratoare de globule rosii/albe
analize IgG, IgM pentru: rubeola, toxoplasmoza
analize hepatita B, HIV
analize de urina: pt prezenta de sange si de zahar, si una detaliata pentru depistarea unei eventuale infectii.
Si esti in perioada buna inca pentru efectuarea testului triplu de hormon de crestere HcG si alphafoetoproteina care detecteaza cam 80% din trisomiile 21, 18 si spina bifida la mamicili care asteapta doar un pui mic. Ca la gemeni se pare ca nu prea e bun.
Apropos de haine eu ma descurc super cu pantalonii cu talie joasa cu un numar mai mari, pentru a introduce si doua copanele rotunjite in pantaloni. Noroc ca trec toate cu alaptatul.
anis spune:
Bine ati venit nicoll si cocoloasha !
AC ,pana te obisnuiesti cu vestea ,eu te-am trecut deja pe listutza cu flacaul
Stii care e treaba, si eu tot fetita vreau , dar simt ca e baiat...si tare ma gandesc ca nu cumva sa-l cresc ca o fetita
AniS
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
sorel spune:
Nicoll Mada, eu nu sunt din Bucuresti, dar venind la control, in Buc., am gasit 2 mag. cu haine pt. gravide: unul in Cocor la parter - cu multe modele, costumase, sarafane, lungi si scurte, blugi si salopete, su unul mai saracut in Titan, tot la parter.
Naspa e ca cele de acum imi sunt prea mici iar cele care le-am probat de gravinde imi sunt prea mari. Ce facem in aceasta situatie ca la servici trebuie sa merg?
Am mai citit o idee cu blugi cu talie joasa, dar eu am burta destul de jos, deci iar nu ma incadrez.......
Corbioana, cate saptamani zici ca ai? numarate din 02.10.04 - 18 sapt., sau de la data concetiei, 16 sapt.?
nicoll_mada spune:
Va multumesc frumos pentru primire si raspunsuri.Sper ca maine,fiind libera,daca nu sambata sa pot sa merg si prin magazine.m-am saturat de aceeasi pantaloni si...asa este,mai mergem si la serviciu.
Multam' pt raspunsul cu analizele,voi vorbi maine cu d-l doctor.
Acum va pupic si promit sa revin miercuri cu date despre controlul medical.O seara placuta!!!
MMN
anis spune:
Sorel, eu ziceam de blugii cu talie joasa...mi-am luat o pereche si ma impac cu ei, tocmai pentru ca n-am gasit nimik care sa-mi placa pe la magazinele pt gravidutze.
La magazinul Victoria,parca la ultimul etaj sunt f multe haine dragutze si la www.gravide.ro, pentru cine nu vrea sa se deplaseze.
AniS
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
sorel spune:
Deocamdata imi salvez "imaginea" la servici un 2 perechi de pantaloni putin elastici, veluri + blugi si noroc cu fustele groase si lungi, cu talia joasa, pe care acum le port cu talia peste burta. Noroc ca nu le-am scurtat de loc. Oricum la servici am spus la toata lumea ca sunt insarcinata din prima zi, atat eram de fericita.
Voi vizita si mag. Victoria cand mai vin in Bucuresti la consultatie.
Va pup si noapte buna, fara pisu' prea des, fara greturi, fara cosmare. Doar vise frumoase si somn odihnitor.